GIFT CARD התחבר/י

קוטג' טבעוני


היי חברים. 

לפני שבועיים שאלתי בסטורי באינסטגרם שלי, מה יותר חסר לכם- לאבנה או קוטג'. 

משום מה הייתי בטוחה שהרבה יותר אנשים התגעגעו ללאבנה ועוד לפני שנגמר הסקר, כבר התחלתי בהכנות ללאבנה טבעוני.

אבל, כשעברו 24 השעות של הסקר גיליתי להפתעתי שאתם בכלל לא מתגעגעים ללאבנה! 70% מהאנשים ענו שהם מתגעגעים לקוטג'. 

אני חייבת להגיד שבאופן כללי, כל פעם שאני עושה סקר באינסטגרם אני מופתעת מחדש. 

משום מה יש לי הרגשה שאני יודעת את התשובה מראש ומתברר פעם אחר פעם שאני ממש לא יודעת.

נגיד אתמול עשיתי סקר על איזה אוכל אתם יותר אוהבים- אסייתי או איטלקי, במחשבה ברורה שאיטלקי יקח ובגדול. 

כאילו, פיצה זה אוכל איטלקי! 

אבל לא- 60% מהאנשים עד עכשיו לפחות, ענו שהם יותר אוהבים אוכל אסייתי. ממש הופתעתי לגלות. 

אבל רגע, חזרה לקוטג'… 

קוטג' טבעוני

בגלל שהייתי כל כך בטוחה בעניין הלאבנה וכאמור כבר התחלתי לעבוד על מתכון, יצא שיום אחרי הסקר פירסמתי מתכון ללאבנה ולא לקוטג' שהוא בכלל זה שזכה בסקר! 

עבר שבוע, עברו שבועיים, מאז קרו עוד כל מיני דברים. 

היו עוגות, היו קציצות, היה מוס שוקולד וכל מיני כאלו שנדחפו בתור וכל פעם הצליחו לעקוף את הקוטג'. 

אבל לי בראש כל הזמן הציקה המחשבה- הקוטג' זכה בסקר, אני לא יכולה לאכזב אותו ואתכם ולא להכין מתכון לקוטג' טבעוני ובהקדם. 

והנה השבוע היתה לי הפוגה עם כל המתכונים המשוגעים והחלטתי לקחת על עצמי את הפרוייקט. 

לפני מאה שנה, לפני הטבעונות, מאוד אהבתי קוטג'. 

אני חושבת שזו היתה אחת הגבינות הלבנות היחידות שאהבתי. גבינה לבנה נגיד לא יכולתי לסבול. 

אני אפילו ארחיב ואספר לכם (ללא בושה!) שבתור ילדה הייתי אוכלת גביע של קוטג' עם שוקולד השחר. קשה לדמיין… 😮

כשהתחלתי לעבוד על המתכון החלטתי לעשות כמה ניסויים ולבחור את הקוטג' שלדעתי יצא הכי מוצלח וטעים. 

התוצאה הסופית שבסוף בחרתי דומה קצת יותר לגבינת קוטג' אירופאית, שהיא יותר קרמית ושמנמנה מאשר מימית וקלילה כמו קוטג' ישראלי. 

אבל האמת היא שזה יותר טעים ככה בעיני. 

בכל מקרה, אני מקווה שתאהבו את מה שבסוף הרכבתי פה. 

אתם יכולים להשתמש בקוטג' הזה למילויים, פשטידות, מטבלים, וכל מתכון אחר שמצריך קוטג'. 

תענוג אה? 

שיהיה בתיאבון. 

קוטג' טבעוני

קוטג' טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
10 דקות

מה צריך

קוטג' (צנצנת 400 גרם) 

1 חבילה טופו משי מחולקת ל 2/3 חבילה + 1/3 חבילה

 

2 כפות כל מרכיב: שמן, מים

 

1 עד 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

1/2 כפית מלח שחור 

 

1/2 כפית חרדל 

 

מלח על פי טעם 

 

1/4 כוס טופו קשה קצוץ דק

מה עושים

קוטג'

בכלי עמוק להניח 2/3 חבילה טופו משי (בערך 300 גרם)

להוסיף לימון, מלח שחור, שמן, מלח, חרדל, מים

בעזרת בלנדר מוט לעבד לפחות דקה עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית

בכלי נוסף בעזרת מזלג לפורר 1/3 חבילה טופו משי לגבשושיות קטנות

להוסיף את הגבשושיות לתערובת החלקה ולערבב מעט עם מזלג

להוסיף את הטופו הקשה הקצוץ ולערבב מעט

לטעום ולהוסיף מלח / לימון על פי טעם

להניח במקרר לפחות חצי שעה לפני שאוכלים

נשמר במקרר עד חמישה ימים

הערות והמרות:

  • אפשר לוותר על הטופו הקשה אבל זה יהיה קצת יותר ממרחי בלעדיו
  • אפשר לוותר על המלח השחור, זה לא חובה אבל מוסיף הרבה לטעם
  • אפשר להוריד בחצי את כמות השמן (כף אחת במקום שתיים)
  • אפשר להוסיף עוד מים לטקסטורה קלילה יותר
  • אפשר להשתמש בקוטג' הזה לאפייה, מילויים וכבסיס למטבלים


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים