קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

15 לדצמבר, 2016

דלג למתכון קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

מה זה בעצם בישול ביתי?!

היי יקירי. השבוע יוצאת לדרך סדנא חדשה ומאחוריה סיפור קצר. 
הרבה אנשים שבאו לסדנאות שאלו אותי אם אני מסכימה לעשות סדנא כזו וכמה זה חסר להם- בישול ביתי טבעוני. 
גם כמה וכמה חברים שלו אם תהיה סדנא כזו. 
בהתחלה אמרי לכולם לא. ההרגשה הראשונית שלי היתה שאי אפשר ללמד להכין אוכל 'ביתי'.
היה לי אפילו ויכוח סוער (וידידותי) עם אחת החברות שלי בו אני לא הפסקתי להתעקש שאי אפשר ללמד להכין תבשיל ושזה לא יעניין אף אחד, והיא התעקשה שהיא חייבת שמישהו ילמד אותה להכין תבשיל 🙂 
בסוף אמרתי לעצמי- ניתן לכם להחליט. פירסמתי את הסדנא ולא האמנתי כמה היענות היתה. 
אבל אז הגיע השלב הקשה- מה מלמדים? איך אני אבחר מכל עשרות המנות הביתיות תפריט שיתאים לסדנא?
ישבתי וחשבתי וניסיתי ובישלתי ושיניתי והוספתי וטעמתי ותיבלתי. והחלטתי.

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

לא מתכון של אמא שלי 🙂 

במהלך ניסיוניותי להחליט מה יהיה בסדנא החדשה התחלתי לחקור וגיליתי שבארץ, אחת המנות שנחשבות הכי 'ביתיות' זה קציצות ברוטב עגבניות. 
זה ממש הפתיע אותי כי אצלנו בבית, אמא שלי שהיא מגה בשלנית מעולם לא הכינה קציצות ברוטב עגבניות.
זה ממש לא משהו שגדלתי עליו ולא משהו שמזכיר לי בית. 
אז בגלל שלא ממש יכולתי לפנות לאמא שלי להכוונה, התחלתי לעשות ניסיויים בעצמי.
התוצאה? קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות. די מושלם. 

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

הכנות שלב ראשון- קציצות

להכנות הקציצות נשתמש במשהו לא חשבתי שיעבוד והתברר לעבוד ממש ממש טוב. טופו. 
נתחיל מלהדליק תנור על 180 מעלות. 
במעבד מזון לעבד יחד:
חבילת טופו קשה חתוכה לקוביות, 1/2 כוס אגוזי מלך, בצל קטן חתוך לרבעים, חופן פטרוזיליה וכוסברה חתוכים גס, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה, 2 כפות טחינה גולמית, 2 כפות רוטב סויה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כמון. 
לעבד עד לקבלת תערובת חלקה. 

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

 

מהתערובת החלקה להכין קציצות בגודל כדור פלאפל מעוך.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 18-20 דקות עד שהקציצות יציבות ומבוקעות מעט. (התמונה הזו היא לפני אפייה).

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות  

שלב שני- רוטב עגבניות

בזמן שהקציצות נאפות בתנור, נכין את הרוטב. 
במחבת רחבה על אש בינונית לטגן בצל עד שמזהיב. 
להוסיף שום כתוש ותבלינים ולטגן יחד דקה שתיים. 
הבצל והשום יהפכו קריספיים, זו בדיוק המטרה. 

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

 

 

עכשיו, להוסיף עגבניות קצוצות ולערבב יחד דקה או שתיים.
להוסיף מים בהדרגה ולבשל עד שהעגבניות רכות לחלוטין והקליפות התקלפו מהן. 
בעזרת בלנדר מוט לטחון גס את הרוטב ישר בתוך המחבת.
אני ממליצה להשאיר חתיכות פה ושם כי זה גם יותר יפה וגם משום מה מרגיש לי יותר טעים. 
לאחר הטחינה, להוסיף עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ולערבב. 

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

שלב אחרון- שילוב

בעדינות להעביר את הקציצות לרוטב ולתת לרוטב להתבשל עוד כמה דקות על אש קטנה עם מכסה. 
לכבות את האש.
ממליצה להגיש חם עם אורז מלא בצד.

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

ביתי למידי

אני ממש ממש מרוצה מהתוצאה. 
לא יכולתי להפסיק לאכול. 
המנה הזו כל כך עשירה והיא משביעה באופן חריג.
היא פשוט היתה לי מושלמת עם כל הגשם הזה בחוץ. 

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

"קציצות אפשר לאכול בלי סוף." מתן. 

כשישבנו לאכול מתן אמר לי שזה היה רעיון טוב הפוסט הזה כי בינינו, מי לא אוהב קציצות, קציצות אפשר לאכול בלי סוף.
אז אם מתן צודק, אני מקווה שנהניתם מהמתכון. 
אני למדתי הרבה השבוע בניסיונותיי להכין אוכל ביתי. 
שלכל אחד ההגדרה שלו של בית. שלכל אחד יש את האוכל המסויים שלו שמזכיר לו ילדות. 
אבל דבר אחד בטוח- כולם אוהבים קציצות 🙂 

 

 

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

הכנות

15 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 45 דקות

מה צריך?

קציצות (15-20 חתיכות) 

1 חבילה טופו קשה חתוכה לקוביות

 1/2 כוס אגוזי מלך 

1 בצל קטן חתוך לרבעים 

חופן פטרוזיליה וכוסברה חתוכים גס

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה 

2 כפות טחינה גולמית 

2 כפות רוטב סויה

תבלינים 

1/2 כפית מלח 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס 

1 כפית כמון

רוטב

10 עגבניות גדולות בשלות חתוכות דק

1 בצל גדול

4 שיני שום 

1/2 עד 1 כוס מים (או יותר במידת הצורך) 

כמה עלי פטרוזליה וכוסברה

תבלינים

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס 

1 כף פפריקה מעושנת 

2 כפיות כמון 

1/2 כפית כורכום

מה עושים?

קציצות

להדליק תנור על 180 מעלות 

במעבד מזון לעבד יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה 

להכין קציצות בגודל כדור פלאפל ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 18-20 דקות עד שהקציצות יציבות 

רוטב

במחבת רחבה לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף שום ותבלינים ולטגן יחד דקה שתיים 

להוסיף עגבניות ולערבב יחד דקה או שתיים

להוסיף מים בהדרגה ולבשל עד שהעגבניות רכות לחלוטין 

בעזרת בלנדר מוט לטחון גס את הרוטב ישר בתוך המחבת (להשאיר חתיכות פה ושם) 

להוסיף עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ולערבב

להעביר את הקציצות לרוטב בעדינות ולתת לרוטב להתבשל עוד כמה דקות

לכבות את האש

להגיש חם עם אורז מלא בצד

 

 

תגיות:
  • Dganit Platt

    יצא אחלה! אחרי ההגשה הראשונה הפרדתי את הקציצות מהרטוב בכדי שלא יספגו יותר מידי

    • Tivoneat

      איזה כיף! 💕

  • ליסה

    יצא לי קטסטרופה… 🙁 העיסה של הקציצות יצאה כמו טחינה ירוקה ממש ממש (אבל ממש) סמיכה ולא הצלחתי להכין ממנה קציצות. אני ממילא לא חסידה של טחינה, אפשר להחליף אותה במכון הזה במשהו אחר? תודה מראש

    • Tivoneat

      היי ליסה! אוי לא, זה ממש מוזר, כל מי שהכין אמר שיצא לו מצויין. מה נראה לך שקרה? יש רק 2 כפות טחינה במתכון הן לא מורגשות בכלל.
      השתמשת בטופו קשה? לא משי כן? התערובת לא אמורה להיות בכלל נוזלית ואין סיבה שהיא תהיה נוזלית לפי הכמויות האלו.
      את יכולה פשוט להוריד את הטחינה ולהוסיף 2 כפות קמח אולי, כי הטחינה מגבשת.
      את משתמשת בכפות מדידה? אוף, איזה באסה!!

  • הי שיקמה.
    הקציצות עם הרוטב על הגז.. מריח נהדר..
    אלופה..תודה וסופש חורפי נעים.
    נתראה בשישי הבא
    נורית

    • Tivoneat

      איזה כיף! 💕

  • אדל

    יופי של מתכון! במקום אגוזי מלך.. שמתי זרעי דלעת וחמניה , פקאן, ובמקום פירורי לחם הוספתי כף וחצי קמח טף בהיר- כדי להימנע מגלוטן , ועוד כף טחינה.(הורדתי חצי מכמות הכמון והפפריקה כדי לעדן ולהשאיר טעם "טבעי" יותר)
    יצא מדהים!!!!

    • Tivoneat

      נשמע נהדר וממש תודה על הדיווח זה יעזור לי עם הכוונות למי שרוצה ללא גלוטן 🙂 🙂

  • עמיר

    היי, תודה על המתכון. האם אפשר לוותר או להחליף במשהו את פירורי הלחם, לטובת אלה שנמנעים מגלוטן? תודה מראש!

    • Tivoneat

      היי! כן, אפשר שיבולת שועל וגם פירורי לחם נטולי גלוטן (יש בסופרים במחלקה של הנטול גלוטן) 🙂

    • דגנית

      היי , אפשר עם סובין שיבולת שועל במקום פירורי לחם?
      ובמקום טחינה קמח חומוס /קמח תפו"א/קוזו ?
      תודה !

      • Tivoneat

        היי דגנית!
        כן שיבולת שועל זה בסדר גמור ולגבי הטחינה אפשר קמח חומוס עם טיפה מים.
        לא ניסיתי בעצמי אבל אני חושבת שזה יעבוד.
        תדווחי 🙂

        • דגנית

          היי ,
          שאלתי לגבי סובין ש"ש.. אם זה יכול להחליף פרורי לחם..
          ובקשר לקמח חומוס , אני מערבבת עם משקה צמחי ללא סוכר שקדים/ש"ש וכו..
          אעדכן איך יצא..
          קצת פרוייקט☺

          • Tivoneat

            אההה, אממ אני לא בטוחה חגבי סויבן שיבולת שועל, צעולם לא השתמשתי בו. למה בדרך כלל את משתמשת בו?
            אשמח לשמוע איך יצא 🙂

  • ירדן

    היי! הכנתי את מרק הכרובית, יצא מדהים, ועשה לי חשק לקציצות! אפשרי להכין הכל יום קודם? או שיתפרקו/ יהרס הטעם? מה את ממליצה?
    (אולי לאפות את הקציצות ורק ביום ההגשה להכניס לרוטב?)

    ושאלה נוספת- לפני אפיית הקציצות, הן אווריריות או דחוסות? תודה וסליחה על כל השאלות!

    • Tivoneat

      היי ירדן!
      שמחה על כל שאלה, הכל טוב ☺️
      תלוי איזה קציצות. את הקציצות כרובית את יכולה בכיף להקפיא ואז לתנור. או לאפות ואז להקפיא ורק להפשיר לפני ששמים ברוטב.
      את הקציצות טופו ממש עדיף לא להכין מראש ובטח לא להקפיא.
      הן סוג של בין אווריריות לדחוסות?? חחחח
      תדווחי! ❤️

      • אורלי

        חייבת להודות שאני מקפיאה חופשי קציצות טופו לאחר האפייה, ויוצא ממש סבבה..

        • Tivoneat

          באמת? נו זה חדשות ממש טובות! אני אנסה שוב ואקווה לטוב, איזה כיף! 🙂

  • יעל

    הכנתי רק את הקציצות, בלי הרוטב.
    לא הוספתי כמון.
    אבל הוספתי להם אפונה עדינה, קפואה (ומופשרת)
    ובאפיה שימנתי קצת משני הצדדים.
    יצא ממש ממש טעים.
    תודה רבה!

    • Tivoneat

      נשמע מוצלח מאוד!! 🙂 טחנת את האפונה גם?

  • שירלי

    הכנתי אתמול ויצא מעולה!!! תודה רבה

    • Tivoneat

      איזה כיף! 🙂

  • aviya

    אני כמעט אף פעם לא מבשלת לפי מתכון, אבל זה יצא ממש ממש משובח!
    גם הקציצות וגם הרוטב. תודה רבה!

    • Tivoneat

      אני ממש ממש שמחה לשמוע!! ☺️ ☺️

  • Dee

    אהלן אהלן!
    ראשית המון תודה על המתכונים. מעורר השראה בדיוק בתקופה שחשבתי שכבר לא אמצא אותה שוב…
    עכשיו, לגבי המתכון הזה, את חושבת שקופסת שימורים (800 גר) של San Marzano Tomatoes שלמות יעבוד? או שצריך יותר?

    • Tivoneat

      היי! תטדה רבה 🙂
      אני חושבת שזה יהיה קצת מידי. עדיף שתיים.

      • יעל

        גם אני צריכה להחליף את העגבניות השלמות (אין לי עשר) בקופסה ולא הבנתי את התשובה…מה שתיים? תודה!

        • Tivoneat

          2 קופסאות שימורים, אם אין ברירה 😄

  • ליהי

    הי, במה היית ממליצה להחליף את הטופו? אולי אורז או קמח? מעדיפה להימנע מטופו.

    • Tivoneat

      היי! הטופו הוא בסיס המתכון. יהיה מאוד קשה להחליף אותו בלי למעשה להחליף את כל המתכון…. אולי הייתי הולכת על שעועית לבנה, צריך לנסות! 😊

  • ורוניקה

    איך נרשמים לסדנא? הכל נראה מושלם!

    • Tivoneat

      היי היי! תשלחי לי הודעה בפייסבוק או במייל! יש את כל הפרטים בצור קשר או בעמוד של הסדנאות בראש העמוד ☺️

  • שובל

    מהמם!!! אפשר פנקו במקום פירורי לחם? או משהו אחר לא מחיטה מלאה… הצעות?

    • Tivoneat

      היי היי! כן פנקו גם יעבוד וגם לדעתי שיבולת שועל 🙂

  • גיל

    נראה טוב! מה אפשר לשים במקום טחינה?

    • Tivoneat

      תודה רבה!
      אממ במקום טחינה? הייתי שמה 1-2 קמח חומוס או עדשים מעורבבות עם 1-2 כפות מים 🙂

  • וואו זה נראה מושלם!

    • Tivoneat

      תודה רבה נטלי! 🙂

  • קציצות זה החיים! ואלה נראות מעולה 🙂

    • Tivoneat

      מחמאות ממך דודו זה לא עניין של מה בכך! 🙂
      תודה!!

  • נראה פגז!! כל כך הולכת להכין! תודה 🙂

    • Tivoneat

      בשמחה!! 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat