קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מסאלה

27 לאוגוסט, 2016

דלג למתכון קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

ים של אהבה

היי כולם, מה שלומכם השבוע?
השבוע קרו לי כמה דברים חמודים ומקסימים. דבר ראשון, אחת הסדנאות הפרטיות שהעברתי השבוע הזמין בחור מקסים כמתנה לבת זוגתו ביום השנה לחברות שלהם.
עשינו יחד סדנת בישול טבעוני איטלקי והכנו המון מנות. כשסיימנו להכין השארתי אותם לאכול יחד בביתם המקסים.
יום אחר כך קיבלתי מהבחור הודעה- "דרך אגב, היא אמרה כן"… אה! חמוד למידי כל העניין הזה 🙂
דבר שני שקרה השבוע זה שזוג חברים שלנו חגג את אהבתם באירוע מרגש ויפייפה.
בהתחלה בטקס מיוחד בו הם דיברו אחד אל השני מכל הלב ואחר כך ביומיים מטורפים על הים בחוף הבונים, שם היינו חבורה ענקית של אנשים עם אנרגיה מדהימה ומשחררת.
את הזוג המיוחד הזה פגשנו לפני שנה וקצת בפגישה קוסמית בצד השני של העולם, בדרמסללה, הודו.
אני לא אספר לכם את כל הסיפור, למרות שהוא מהמם, אבל בקצרה- אור ושני נכנסו לחיינו יומיים לפני שכולנו התחלנו קורס שתיקה בודהיסטי של 10 ימים על הר בדרמסללה.
את החוויה משנת החיים הזו עברנו יחד וזה חיבר אותנו בדרך מיוחדת שרק חוויה כזו יכולה לייצר. השבוע עם החגיגה המקסימה שלהם, עלו המון זכרונות מהודו. ועם הזכרונות בא התיאבון ועם התיאבון בא המתכון לפוסט 🙂

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

להודות על הודו

כבר כתבתי פה הרבה על הודו בפוסטים כאלו ואחרים אז אני לא ארחיב. הודו, תת יבשת הזויה בה ביקרתי כבר 5 פעמים וטיילתי לאורכה ולרוחבה, הביאה אותי לצחוק ודמעות. היום אבל, במקום לספר סיפורים על טיולים בהודו, ויש המון, אני אתרכז באוכל.
בהתחלה בהודו, כשעוד אוכלים רק במקומות מערביים מהפחד לחטוף איזה משהו, קצת מרגיש שכל המנות זו אותה מנה רק עם שם אחר. ההודים פשוט מכינים איזה רוטב ביייסיק כזו ומערבבים איתו כל פעם ירקות אחרים.
לאט לאט כשיוצאים מהבועה ומתחילים לאכול באמת מבינים את המגוון האינסופי של המנות ההודיות ואיך כל חבל ארץ מביא איתו טעמים חדשים ומרתקים.
והיום, נכין קציצות ברוטב גראם מאסלה. איזה כיף!

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

 

קציצות עסיסיות משובחות- שלב ראשון

להכנת הקציצות העסיסיות השתמשתי בכרובית ושעועית לבנה. אם אתם רוצים להשתמש בשעועית טריה אז יש להשרות לילה לפני ואז לבשל. אם אתם בסדר עם קופסאת שימורים, אז קופסאת שימורים אחת שלמה- ללא הנוזל.
את 2 כוסות השעועית, הכרובית (בערך ראש כרובית אחד בינוני- 3 כוסות ראשי כרובית קטנים), הבצל וכוס שיבולת השועל להניח במעבד מזון לעבד לתערובת אחידה- לא פירה!

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

 

שלב שני

להעביר את התערובת לקערה עמוקה ולהוסיף תבלינים (כפית מכל תבלין- פלפל גרוס, מלח, פפריקה, כמון).
ועכשיו להוסיף קמח חומוס בהדרגה ולערבב טוב טוב. שימו לב שהתערובת תהיה בצקית ויבשה יחסית, תוסיפו את קמח החומוס בשתי נגלות שליש כוס כל פעם. התערובת לא צריכה להיות דביקה כמעט בכלל.

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

שלב שלישי ואחרון

להכין כדורים בגודל כדור גולף ולהניח על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה. לאפות על 170 מעלות, 25-30 דקות עד שיציב וסדוק מעט.
התמונה הזו זה לפני אפייה 🙂

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

משחת קארי בשלוש דקות הכנה

אני לא יודעת למה תמיד נרתעתי מהכנת משחת קארי.
משום מה חשבתי שזה יהיה כרוך בקניית אלפי תבלינים שאני לעולם לא אשתמש בהם שוב. אבל מסתבר שטעיתי לחלוטין!
תראו כמה זה קל:
במעבד מזון לעבד יחד-
2 בצלים, 5 שיני שום, 1 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), 2 כפות ג'ינג'ר מגורד, 3 כפות תבלין קארי מאסלה (או כל תבלין קארי לבחירתכם)
1 כף כל תבלין- צ'ילי, כורכום, כמון.
2 כפיות מלח, 2 כפות מיץ לימון וחופן כוסברה.
תתנו למעבד מזון לרוץ לפחות 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מידי פעם יש לעצור ולערבב את הבלילה שעל הדפנות כלפי הלהבים.
זהו! מהמשחה שהכנו להפריד 1/3 כוס למתכון הזה ואת השאר להעביר לכלי אטום ולשמור בקרור.

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

 

רוטב השילוש הקדוש

להכנת הרוטב לקציצות, לחמם במחבת נונסטיק עמוקה על אש בינונית 2 כפות שמן.
להוסיף למחבת 1/3 כוס משחת קארי ולערבב ללא הפסקה 3 דקות עד שיהיה ריח מעולה של קארי במטבח.
למחבת להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ולערבב עוד 3-4 דקות יחד.
להוסיף קרם קוקוס ולבשל 10 דקות. לערבב תכופות. כמה שיותר זמן תבשלו את הרוטב ככה הוא יהיה יותר סמיך וטעים…

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

עוד מעט אוכלים…

ממש לפני הארוחה, במחבת נונסטיק רחבה לחמם 1 כף שמן- לא צריך יותר מזה.
להעביר כמה קציצות שמתחשק לכם למחבת ולצרוב מכל הכיוונים דקה שתיים כך שהקציצות זהובות וקרספיות מבחוץ.

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

 

על הקציצות הקרספיות לשפוך את רוטב המסאלה שהכנו. תהיו נדיבים, זה טעים!
לחמם יחד כדקה, לקשט בכוסברה וצ'ילי אדום.

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

 

מי שלא אוהב חריף יכול כמובן לדלג על הצ'ילי, זה לא חובה בכלל.
מי שכן אוהב חריף יכול להוסיף אפילו עוד!
ממליצה להגיש מיד ועם אורז בצד.

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

 

שיהיה לכם בתיאבון ושבוע מקסים.
וכמו שאמרתי בהתחלה- ים של אהבה 🙂

 

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מאסלה

share on whatsapp

קציצות טבעוניות עסיסיות ברוטב מסאלה

הכנות

20 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה וקצת

מה צריך?

קציצות (28-30 חתיכות)

3 כוסות ראשי כרובית קטנים לא מבושלים (בערך כרובית אחת בינונית)

2 כוסות שעועית לבנה (מושרית ומבושלת, או 1 קופסאת שימורים)

1 בצל

2/3 כוס קמח חומוס

1 כוס שיבולת שועל (רגילה או קוואקר)

1 כפית כל תבלין- מלח, פלפל גרוס, כמון, פפריקה

משחת קארי מסאלה

2 בצלים

5 שיני שום

1 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר)

2 כפות ג'ינג'ר מגורד

3 כפות תבלין קארי מאסלה (או כל תבלין קארי לבחירתכם)

1 כף כל תבלין- צ'ילי, כורכום, כמון

2 כפיות מלח

2 כפות מיץ לימון

חופן כוסברה

רוטב

2 כפות שמן

3 כפות רסק עגבניות

1/2 1 כוס קרם קוקוס (אין צורך להפריד)

1/2 כוס מים

מה עושים?

קציצות

להדליק תנור על 170 מעלות

במעבד מזון לטחון כרובית, שעועית, שיבולת שועל ובצל (לא לעבד לכדי פירה)

להעביר לקערה עמוקה ולהוסיף קמח חומוס בהדרגה ותבלינים, לערבב טוב- התערובת תהיה בצקית ויבשה יחסית

להכין כדורים בגודל כדור גולף ולהניח על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

לאפות 25-30 עד שיציב וסדוק מעט

משחת קארי מסאלה

לעבד את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה- לעבד לפחות 5 דקות

להפריד 1/3 כוס למתכון הזה ואת השאר להעביר לכלי אטום ולשמור בקרור

רוטב

במחבת נונסטיק עמוקה לחמם על אש בינונית 2 כפות שמן

להוסיף למחבת 1/3 כוס משחת קארי ולערבב ללא הפסקה 3 דקות

להוסיף רסק עגבניות ולערבב עוד 3-4 דקות יחד

להוסיף קרם קוקוס ולבשל 10 דקות- כמה שיותר זמן ככה יותר סמיך וטעים, לערבב תכופות

הגשה

במחבת רחבה לחמם 1 כף שמן

להעביר קציצות למחבת ולצרוב מכל הכיוונים דקה שתיים

לשפוך על הקציצות רוטב מאסלה בנדיבות, לחמם יחד כדקה

לקשט בכוסברה וצ'ילי אדום ולהגיש מיד עם אורז בצד

 

 

 

 

  • Chen

    היי! מה את ממליצה לעשות עם שארית משחת הקארי שנותרת?? יש מלא

    • Tivoneat

      היי חן, צנצנת אטומה במקרר, מחזיק בכיף כמה שבועות. (לא להכניס סכו"ם עם רוק או אצבעות כמובן) ❤️

      • Chen

        אוקיי אבל מה את ממליצה להכין עם זה? 🙂

  • נופר

    היי שקמה, נראה מדהים! רציתי לשאול האם את חושבת שאפשר לעשות במקום הקציצות כרובית ושעועית לעשות את הקציצות של הטופו האפויות (מאמינה שרוב הבית יאהב אותן יותר )
    תודה מראש, ממש שמחה שנגלה בפניי הבלוג המדהים שלך 🙂 🙂

    • Tivoneat

      היי נופר! תודה איזה כיף 🙂
      לפי דעתי לא צריכה להיות בעיה, רק קחי בחשבון שהרוטב ההודי יותר סמיך מהעגבניות ועדיף לא לערבב את הקציצות יותר מידי.
      אולי תגישי לכל אחד כמה קציצות ומעל שישפכו את הרוטב, גם יכול לעבוד טוב.
      בכל מקרה- אפשרי בהחלט!

  • ענבל

    היי 🙂 תודה על מתכונים מעולים
    מחפשת מתכון לקציצות טבעוניות ברוטוב אדום בשביל לשלוח עם הפיצי לגן
    את חושבת שקציצות הכרובית המדהימות האלו יעבדו גם עם רוטב אדום פשוט ?

    • Tivoneat

      היי, המון תודה!
      כן בטח, הן יהיו נהדרות גם עם רוטב אדום.
      תדווחי? 🙂

      • ענבל

        ברור 🙂 מקווה להכין כבר היום
        המון תודה על המתכונים המדהימים והתגובה המהירה

        • Tivoneat

          🙂

  • שיר

    היי שקמה! הכנתי את המתכונת לסוכות ומאז אני מתזכרת את עצמי לכתוב לך תודה על מתכון מעולה!! סופר מיוחד, עם טעמים שלא נפוצים אצלנו, טעים בטירוף ומרשים:)

    • Tivoneat

      היי שיר!
      איזה כיף לשמוע. ממש מרגש שזכרת וכתבת תודה אחרי הרבה זמן, ממש מקסים! 🙂 🙂

  • נטלי

    אם בא לי לעשות מדחת קארי בלי הקארי, על בסיס כל הצרכיבים שציינת פלוס כורכום במקום קארי, זה יעבוד? ועוד דבר… אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת לבישול? לא משתמשת בקרם קוקוס וחבל לי לפסול את המתכון בגלל זה…. או אולי עוד רוטב עגבניות…..

    • Tivoneat

      היי נטלי!
      אפשר בלי הקארי אבל זה יהיה פחות מלא בטעמים. יהיה לזה טעם של כורכום בעיקר 🙂 את לא אוהבת קארי? חוץ מכורכום תוסיפי תבלינים שאת כן אוהבת, לדוגמא כמון וכדומה.
      לגבי קרם הקוקוס- הוא מאוד מעדן את הרוטב כי הוא מתקתק. אם את משתמשת בשמנת סויה/ אורז/ שיבולת שועל, תוסיפי מעט סוכר.
      אפשר כמובן על בסיס של עגבניות. לא רסק, ממש רוטב עגבניות, עגבניו מרוסקות.
      אשמח לשמוע אם ניסית.

  • בת אל

    היי שקמה, נראה מעולה!
    האם אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח עדשים אדומות?

    תודה

    • Tivoneat

      היי בת אל!
      אמממ לא ניסיתי, אני חושבת שיהיה בסדר אבל אולי לא מספיק סמיך, כי קמח עדשים הוא עדין יותר מקמח חומוס.
      אני ממליצה להוסיף עוד 2-3 כפות שיבולת שועל לכל מקרה שלא יהיה.
      אשמח לשמוע איך יצא! 🙂

  • נטלי

    יצא מעולה!
    הכנתי לערב חג ראש השנה;)
    שתי שאלות:
    1. הכדורים יצאו לי לא ממש כדוריים, יכול להיות שעיבדתי מידי? כי העיסה היתה מאוד רטובה ולא הצלחתי לעצב כדור.
    אבל עדיין המרקם הסופי היה פגז.
    2. הכנתי כמות כפולה של רוטב והצטערתי שלא הכנתי כמות שלישית כי בחימום מחדש בבית המארחת הנוזלים ממש הצטמצמו והמשפחה רצתה את הקציצות שוחות ברוטב;)

    • Tivoneat

      היי נטלי! שמחה ממש שהכנת לחג, איזה כיף 🙂
      1. העיסה יצאה רטובה?! סיננת את הנוזלים של השעועית? אין שום נוזלים בבלילה, זה ממש מוזר! אבל אני שמחה שבסוף יצא טעים.
      2. אכן הנוזלים מאוד מצטמצמים אני אוסיף את זה בפוסט גם, תודה על הערה! צריך לדלל במים או עוד קרם קוקוס כי גם ככה הטעמים מתחזקים אחרי קרור אז זה בסדר מבחינת טעם לדלל.
      3. מקווה שכולם נהנו!!! 🙂 🙂

  • דפני

    היי 🙂 ברגע האחרון גילינו ששכחנו להשרות שעועית לבנה 🙁 אפשר להחליף אותה בקטניה אחרת? למשל חומוס מבושל או עדשים שחורות?

    • Tivoneat

      חומוס יעבוד מעולה! סליחה על התשובה המאוחרת, לא הייתי מאוד זמינה בחג 🙁 מקווה שהצלחת!

  • ג\'ני

    האם אפשר להשתמש בקמח תמי ללא גלוטן במקום קמח חומוס?

    • Tivoneat

      היי, אני לא מכירה מספיק איך הקמח מתנהג… קמת חומוס הוא מאוד גס ומדביק מצויין, הוא שונה מקמח חיטה. הרבה פחות בצקי… עדיף להמיר בקמח עדשים או קמח סויה או אפונה. 🙂

  • את מלכה, אבל ממש! קניתי כרובית במיוחד לנסות ויצא כ"כ טעים:)

  • אבי לונדון

    יצא מעולה! רוטב להיט היסטרי.
    המלצה: אני הוספתי עדשים שחורות לרוטב.
    שאפו שיקמה!:)

    • Tivoneat

      וואו איזה רעיון מעולה! בטח יצא לך ממש ממש טעים 🙂

      שמחה שנהנית!

  • אורנית

    היי, נכנסת להודות על מתכון משובח נפלא בריא ומזין, חבל שאי אפשר להעלות תמונה 🙂 טעים טעים טעים

    • Tivoneat

      היי אורנית!

      איזה כיף שנהנית, אני ממש שמחה 🙂

      מעניין למה לא הצלחת להעלות תמונה, אני אבדוק את הנושא!

  • Ravit

    שלום 🙂
    יש אפשרות להחליף את הכרובית במשהו אחר? אני לא אוהבת כרובית בלשון המעטה 🙂
    תודה!

    • Tivoneat

      היי רווית!

      אפשר להחליף את הכרובית בתפוחי אדמה /בטטה/ ברוקולי/ קטניה אחרת, שימי לב שי שירקות שהם מימיים יותר ואולי תצטרכי להוסיף מעט קמח 🙂

  • שחר

    במה אפשר להחליף את קרם הקוקוס?
    ואפשר להשתמש בקמח רגיל?

    • Tivoneat

      היי שחר!
      אפשר להחליף את הקוקוס בקרם שמנת סויה/אורז/שיבולת שועל.
      לגבי הקמח הרגיל, זה עלול להפוך את הקציצות למאוד יבשות. שווה לנסות קמח עדשים או סויה או אפילו אורז במקום 🙂
      אשמח לשמוע איך יצא

  • הכנתתי הכל כמו שכתבת ויצא מעולה. מאד נהננו. האם ניתן להקפיא את הקציצות שנשארו?

    • Tivoneat

      אפשר בהחלט, אני הקפאתי והיו בסדר גמור! ☺️

  • אורלי

    הי,
    האם מדובר ב-2 כוסות שעועית יבשה או מוכנה?

    • Tivoneat

      היי אורלי,
      מוכנה. לפני בישול והשרייה זה יהיה בערך 1/2 1 כוסות 🙂

    • Tivoneat

      היי אורלי,
      מוכנה. לפני בישול והשרייה זה יהיה בערך 1/2 1 כוסות 🙂

  • sal

    מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל?

    • Tivoneat

      היי! אפשר לנסות להחליף את שיבולת השועל בקינואה מבושלת או אורז מבושל או תפוח אדמה. אני לא בטוחה איך זה יצא אבל כי כל אלו מעט רטובים יותר אז במידת הצורך אולי יהיה צריך עוד קמח חומוס 🙂

  • יצא פשוט נפלא! שמתי חצי ופחות מכמוית הפלפל, אבל היה באמת תענוג!

    • Tivoneat

      יש!!! איזה כיף לשמוע 🙂

  • סיון

    הכנתי ויצא מעולה. כולם נהנו מאוד. שמתי קצת פחות ג'ינג'ר וצ'ילי כדי שיהיה ידידותי לילדים והקטן טרף את זה. תודה רבה

  • הגרה

    היי שקמה,
    במרכיבי הרוטב כתוב חצי כוס מים, אבל בהוראות לא רשום מה עושים איתם.. להוסיף יחד עם הקרם קוקוס? או שלא חובה להוסיף?

  • מורן

    היי.
    האם יש תחליף למשפחת קארי? משהו מהיר יותר?

  • הי,
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשעועית אחרת….
    וגם סליחה על הבורות אבל כמה זמן צריך לבשל שעועית אחרי ההשריה של הלילה? לא בא לי על שימורים…

  • אור

    הי, כמות השעועית היא אחרי השריה? תודה 🙂

    • Tivoneat

      כן 🙂

  • נראה מצויין רק לא מבינה איך מתכון עם כרובית בסוף אוגוסט שעה שזה לא זמן של כרובית בכלל.(גידול חורף) בכל אופן התמונה עושה לי תאבון לקציצות האלו.

    • Tivoneat

      היי אפרת! בכלל לא ידעתי שזה לא העונה של הכרובית… הלכתי לסופר היה המון כרובית וקניתי כרובית ☺️☺️
      תכיני בהזדמנות, מאוד טעים! 😋

  • ענת

    אפשר קמח רגיל במקום קמח חומוס?

    • Tivoneat

      היי ענת! אני פחות ממליצה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הטקסטורה. עדיף קמח עדשים או קמח שיבולת שועל… אבל אם אין ברירה אז כן 😊

  • אליה

    נשמע אחלה מתכון. במה אפשר להחליף את הכרובית? קישואים ילך?

    • Tivoneat

      היי היי! תודה רבה!
      אפשר אולי קישואים אבל חייבים להגיר ולסחוט מהם את כל הנוזלים לפני. 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat