שבוע של הפתעות
היי חברים.
השבוע אני מכינה מלא מתנות לחברים ואני נהנית מכל רגע.
התחלתי את השבוע בלפנק חברה ששמרה על קיאנו בסופ"ש והכנתי לה עוגיות שוקולד ענקיות שהיא אוהבת ממש.
המשכתי עם הכנת מתנה לחברה שילדה לפני שבועיים, לה הכנתי עירמות של אוכל וממתקים. היא חובבת שוקולד לא קטנה אז לא חסכתי…
ויש עוד משהו אחד בהמשך השבוע שאני לא רוצה עדיין לכתוב כי זו עדיין הפתעה ולא רוצה שיגלו 🙂
אז כחלק מהמתנה למיכל החברה שילדה, הכנתי קציצות ירק של אמא שלי.
אלו קציצות שגדלתי עליהן. אמא שלי שמה ביצה ומטגנת, אני כמובן טבענתי ואפיתי, אלא מה…
אז להלן יקירי, קציצות ירק טבעוניות של אמא שלי שאין כמוה בעולם.
הכנות שלב ראשון- לקצוץ
במעבד מזון להניח:
1 קישוא חתוך לרבעים
2 תפוחי אדמה קטנים קלופים חתוכים לרבעים
1 בצל קטן חתוך גס
2 גזרים חתוכים לטבעות
1/2 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
חופן פטרוזיליה וכוסברה חתוכים גס
מעט שמיר
2 שיני שום כתושות
הכנות שלב שני- לסחוט
את הירקות לעבד בפולסים עד שהם קצוצים דק.
שימו לב לא לעבד יתר על המידה, הירקות צריכים להיות קצוצים אבל לא מעוכים לפירה.
להעביר את הירקות הקצוצים למגבת מטבח נקייה, לסגור את המגבת כמו שק ולסחוט טוב טוב טוב.
להעביר את הירקות הסחוטים לקערה ולהוסיף:
2 כפות שמן
1/3 כוס קמח עדשים
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס טחינה
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
לערבב טוב עד לקבלת תערובת בצקית, במידת הצורך להוסיף מעט קמח.
לרפד תבנית אפייה רחבה בנייר אפייה, להרטיב ידיים ולהכין קציצות מהתערובת- חשוב להדק טוב!
למשוח כל קציצה במעט שמן.
שלב שלישי- אפייה
להדליק תנור על 180 מעלות.
להכניס את התבנית לתנור ולאפות 40 דקות.
לאחר 40 דקות להעביר את התבנית לחלק העליון של התנור ולאפות על גריל עוד 5 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר כמה דקות לפני שמזיזים מהתבנית.
שלב אחרון- לאכול
אחרי כמה דקות קרור בתבנית אפשר להגיש.
אם אתם רוצים להקפיא אני ממליצה להקפיא אחרי קרור מוחלט.
אני הגשתי עם טחינה, שזה לגמרי טעם החיים, וכמובן שסלט קצוץ מפנק.
שבוע טוב ומפתיע
עד כאן להיום.
אני מקווה שיהיה לכם שבוע מלא בהפתעות.
ותמצאו מישהו לתת לו מתנה, זה כזה כיף! 🙂