קציצות כרובית טבעוניות


שלום חברים 

אוקי אז אנחנו כבר ממש לקראת חנוכה! 

אחרי שראיתי את ההתלהבות המדהימה שהיתה לכם סביב קציצות הבבטה, החלטתי לפנק אתכם בעוד מתכון משובח לקציצות טבעוניות מעולות. 

מתאימות בול רגע לפני החג ותכלס אפשר לקרוא להן לביבות 🙂 

מי שקרא את הפוסט הקודם יודע מה דעתי על שמן ובכללי על טיגון. 

ולכן גם במתכון הזה הקפדתי לתת לכם את האופציה לאפות וגם את האופציה לטגן. ככה שכולם יוכלו להנות. 

קציצות כרובית טבעוניות

שתדעו לכם שהשבוע היתה לי ממש הארה נחמדה בקשר אליכם. 

הסופגניות שפירסמתי, קיבלו ברשת (לא בבלוג) תגובות משונות ולא נעימות מכל מיני אנשים שלא הכינו אותן אבל הפריע להם שקראתי למשהו שהוא לא סופגניה מסורתית- סופגניה.

קיבלתי הערות מאוד לא נעימות לגבי זה שאני סתם קראתי לזה סופגניות בכוח, ולא כי זה טבעוני אלא כי זה לא מטוגן.

התגובות היו בחלקן ממש לא נעימות וציניות. 

בהתחלה מאוד מאוד נעלבתי, במיוחד שזה נמשך ככה כל הסופ"ש. 

בשבת אני ומתן דיברנו על הנושא והוא שאל אותי אם התגובות היו בעמוד של הבלוג או רק בקבוצות טבעוניות בפייסבוק. 

אמרתי לו ישר- "ברור שרק בקבוצות טבעוניות בפייסבוק, ביני לבין העוקבים של הבלוג יש מערכת יחסים אחרת לגמרי! תגובות כאלו אף פעם אין בבלוג."

קציצות כרובית טבעוניות

ברגע אחד התמלאתי אושר.

התחושה הזו שאתם כמו משפחה ענקית שלי, שאני מרגישה שאנחנו חולקים איזה משהו נהדר ביחד, שימחה אותי כל כך.

ברגע אחד הרגשתי, שוב, כמה אני אוהבת את הבית הזה שהוא הבלוג וכמה אני אוהבת אתכם.

עם הפרגון שלכם, האהבה, הרעיונות, ההצעות, וגם עם הביקורת באשר היא.

כי גם אם יש לכם משהו פחות טוב להגיד לי, אתם תמיד עושים את זה בצורה כל כך חברית ונעימה. כל אחד ואחת מכם. 

הרגשתי ברת מזל ואני עדיין מרגישה ברת מזל שאתם העוקבים שלי.

אני מרגישה שאני מכירה אתכם למרות שכמעט את כולכם מעולם לא פגשתי פנים מול פנים. 

ועכשיו, קציצות! 

הקציצות היום הן על בסיס כרובית, הם נטולת גלוטן והן סופר רכות. 

נהדרות גם בטיגון, גם באפייה, וגם עוברות הקפאה בקלות. 

תהנו וחג שמח 🙂 

קציצות כרובית טבעוניות

  

קציצות כרובית טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

קציצות (40 חתיכות) 

1 ק“ג כרובית חתוכה לראשים קטנים

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות 

1 בצל קצוץ 

2 שיני שום כתושות 

1 כפית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות קמח עדשים

1 כף מיץ לימון 

מלח, פלפל על פי טעם 

2 כפות שמן לבלילה + עוד לציפוי / טיגון 

מה עושים

קציצות

בסיר גדול לבשל את הכרובית עד ריכוך מוחלט

בסיר נוסף לבשל את תפוחי האדמה עד ריכוך מוחלט

לסנן את הכרובית ואת תפוחי האדמה טוב ולהעביר לקערה גדולה

למעוך את הכרובית ותפוחי האדמה לפירה אחיד

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה רטובה ומעט דביקה

להניח במקרר חצי שעה (חשוב)

אופציה ראשונה- אפייה

להדליק תנור על 190 מעלות

לשמן ידיים ולהכין קציצות מהבלילה

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעט שמן מעל כל הקציצות

לאפות 35 עד 40 דקות עד שיציב

לקרר לפחות עשר דקות לפני הגשה

אופציה שניה- טיגון

במחבת עמוקה לחמם 2 ס“מ שמן

להכין קציצות מהבלילה ולהעביר לשמן

להפוך ולטגן צד שני עד שזהוב כהה ויציב

להניח על נייר סופג

לתת להתייצב עשר דקות לפחות לפני הגשה

המרות והערות:

  • ההבדלים בתוצאה הסופית בין הקציצה האפויה למטוגנת גדולים מאוד, הוספתי תמונת השוואה בגוף הפוסט (בעיני האפוי יותר טעים 🙂 )
  • במידה והבלילה מאוד נוזלית (יש תפוחי אדמה ובצלים עם יותר נוזלים) להוסיף בהדרגה עוד קמח עדשים
  • הבלילה צריכה להיות עדינה, מעט רטובה ודביקה, לא בצקית
  • שימו לב לשמן ידיים לפני כל קציצה ומידי פעם לשטוף ידיים לנגב ולשמן מחדש
    כדי לשמור על הקציצות בצורה אחידה ובלי בלילה דבוקה לידיים (במיוחד אם מטגנים, כדי למנוע פירורים בשמן)
  • אפשר להמיר את הכרובית בברוקולי
  • אפשר להחליף את קמח העדשים בכל קמח אחר עם תוצאות מעט שונות בהתאם


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים