קציצות עדשים טבעוניות


איך מובילים דעה?

היי היי כולם. מה נשמע? השבוע שלי עמוס דברים די נחמדים.
כל מיני אנשים פנו אליי מכל מיני מקומות די מפורסמים לשאול מה דעתי על התפריט שלהם. 🙂 חמודים שהדעה שלי נראית להם רלוונטים.
מישהו אפילו קרא לי השבוע- מובילת דעה.
אני לא בטוחה מה טומן בתוכו המושג המפוצץ הזה. אני מובילה דעה? זה נשמע לי כזה משונה וגם כיף.
בכל מקרה אז אם אני מובילת דעה הנה דעתי על המתכון השבוע: פיוג'ן משוגע!

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

כשעולמות מתחברים

בהתחלה חשבתי לקרוא למתכון הזה פלאפל עדשים.
אבל… אני יודעת שיש אי אילו אנשים שמאוד רגישים לזה שמשהו עם שם מסויים יהיה תמיד אותו המשהו.
לדוגמא- חומוס יהיה תמיד מגרגרי חומוס או שוקולד תמיד מפולי קקאו וכדומה.
אני דווקא רואה את הדברים אחרת וזה כנראה בזכות איך לא, לונדון.
כשגרים בעיר בה 40% מהאנשים הם לא בריטים נוצר מצב מדהים בו על המדפים בסופר יש הכל- מארטיק בטעם תה ירוק יפני ועד חומוס בטעם מקסיקני.
לדוגמא אחד הדברים שהכי אהבתי לאכול בלונדון היה חומוס פלפל קלוי.
היום נכין אם כך, קציצות עדשים טבעוניות בסגנון פלאפל 🙂

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

הכנות שלב ראשון- קציצות

בשביל למלא את הפיתה בכל טוב צריך קודם כל להשרות 2 כוסות עדשים שחורות ללילה ואז לבשל אותן עד שהן מתרככות.
לסנן טוב טוב את כל המים.
להעביר 1 כוס עדשים למעבד מזון יחד עם חצי בצל, חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה ו 2 שיני שום.
לעבד בפולסים לתערובת גסה.

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

שלב שני- תבלינים

את התערובת להעביר לקערה ולהוסיף:
את כל שאר העדשים המבושלות
1 כפית מלח
1/2 כפית מכל תבלין- כמון, פפריקה, פלפל שחור גרוס
2/3 כוס קמח כוסמין (או קמח חיטה מלא)
לערבב טוב טוב. אם התערובת מימית מידי, להוסיף עוד מעט קמח בהדרגה.

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

שלב שלישי- כדרורים

להדליק תנור על 190 מעלות.
להרטיב ידיים מעט ולהכין כדורים קטנים.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה וללחוץ מעט על כל כדור שישתטח קצת.

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

שלב רביעי- אפייה

את התבנית להכניס לתנור.
לאפות 15-20 דקות עד שהכדורים יציבים ושחומים.
לאקסטרה קריספיות אפשר בשלוש דקות האחרונות להעלות את התבנית לחלק העליון של התנור. חשוב להשאר ליד התנור!
עוד אופציה היא לטגן בכמה כפות שמן למי שמעדיף.
ניסיתי וזה יוצא טוב מאוד גם בטיגון, אני פשוט פחות חובבת 🙂

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

טחינת שום נענע

אז כמו שאמרנו אני היום במצב רוח לשילובים שונים ונהדרים.
להכנת הטחינה יש לערבב בקערית-
1/4 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס מים, מיץ מחצי לימון סחוט טרי, 1/2 כפית מלח, 1 שן שום כתושה, חופן קטנה עלי נענע קצוצים דק דק.
אתם יכולים לערבב הכל עם מזלג או לטחון בעזרת בלנדר מוט.

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

הגשה

להגשה בחרו לכם פיתה שאתם אוהבים, מלאו אותה בטחינה, ירקות, חריף, מלפפון חמוץ וכל דבר אחר שזורם לכם.
כמו עובדים מצטיינים בדוכן פלאפל, דחפו בפיתה 15 קציצות עדשים (סתם, אני שמתי שלושה…).
מעל כל זה, עוד טחינה.
ועכשיו, ביס!

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

טעים טעים טעים

יצא מעולה.
אכלתי את זה היום עם מתן לארוחת צהריים ולארוחת ערב.
הלוואי והיה נשאר עוד כי הייתי גם אוכלת את זה לארוחת בוקר מחר.
עד כאן בפינתינו איך להכין קציצות עדשים טבעוניות מעולות בפיתה.
תהנו ושיהיה אחלה סופ"ש!

פלאפל עדשים שחורות טבעוני

קציצות עדשים טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
35 דקות (ללא השריית עדשים)

מה צריך

קציצות עדשים

2 כוסות עדשים שחורות מושרות ומבושלות
1/2 בצל
חופן פטרוזיליה וכוסברה
2 שיני שום
1 כפית מלח
1/2 כפית מכל תבלין- כמון, פפריקה, פלפל שחור גרוס
בין 1//3 ל 2/3 כוס קמח כוסמין (או חיטה מלא)

טחינה שום נענע

1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
1/2 כפית מלח
1 שן שום כתושה
חופן קטנה עלי נענע קצוצים דק דק

מה עושים

קציצות (18-20 חתיכות)

לסנן טוב טוב את העדשים המבושלות שלא יהיו בכלל נוזלים
במעבד מזון להניח 1 כוס עדשים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה ושום
לעבד בפולסים לתערובת גסה
להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר העדשים ותבלינים, לערבב
להוסיף קמח בהדרגה, לערבב טוב ולהוסיף עוד קמח במידת הצורך
התערובת צריכה להיות יציבה אך לא בצקית ודחוסה
להדליק תנור על 190 מעלות
להרטיב ידיים מעט ולהכין כדורים קטנים
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה וללחוץ מעט על כל כדור שישתטח קצת
לאפות 15-20 דקות עד הקציצות יציבות ושחומות (ניתן לטגן למי שמעדיף)

טחינה שום נענע

בקערית לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה
(אפשר להעזר בבלנדר מוט)

הגשה

בחרו לכם פיתה שאתם אוהבים, מלאו אותה בטחינה, ירקות, חריף, מלפפון חמוץ וכל דבר אחר שזורם לכם
כמו עובדים מצטיינים בדוכן פלאפל, דחפו בפיתה מיליון קציצות עדשים טבעוניות
מעל כל זה, עוד טחינה
ועכשיו, ביס!



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים