תמיד יש מקום לעוד מתכון לקציצות
במסגרת המאכלים האהובים עליי- קציצות באשר הן. והפעם, קציצות קישואים ביוגורט נענע.
קודם כל- יש אנשים שלא אוהבים קישואים. בתור מישהי שגדלה על לא לאהוב כמעט חצי מהדברים במטבח (חצילים, פיטריות, קישואים, ארטישוק, עגבניות ויש עוד….) אני מבינה לליבם של אלו שלא אוהבים קישואים.
האמת היא שעכשיו שאני חושבת על זה אלו שלא אוהבים קישואים בטח לא קוראים את הפוסט הזה כי למה להם להכנס לפוסט שבכותרת שלו יש ירק שהם לא אוהבים?!
אז נשארנו רק חובבי הקישואים- נהדר! אתם תעריכו את הקציצות מכל הלב ♥
הכנות- שלב ראשון, קציצות
ההכנות לא לוקחות זמן וגם זמן האפייה לא גדול כך שמי שרוצה ארוחה מהירה יחסית, מזינה וקלילה יכול להיות שמצאתם את מבוקשכם.
נתחיל בלהכניס את הירקות למעבד מזון ולעבד בפולסים חצי דקה בערך.
להקפיד לא להפוך את הירקות לעיסה, הירקות צריכים להיות קצוצים גס.
במידה ואין לכם מעבד מזון יש לגרד את כל הירקות במרגדת.
קצת יותר עבודה אבל גם בזה יש יתרונות (שרירים בידיים?).
להעביר את הירקות למגבת, לסגור ולסחוט טוב טוב.
למה מוסיפים קמח בהדרגה?
להעביר את הירקות לקערה עמוקה ולהוסיף שתי כפות טחינה גדושות, לערבב טוב.
בקערה נפרדת להניף יחד קמחים.
עכשיו, כמות הקמח שתצטרכו להוסיף תלויה בכמות הנוזלים שיש בירקות שהם השתמשתם.
יכול להיות שלא יהיה צורך בכמות המלאה של הקמחים.
לכן להוסיף בהדרגה קמחים עד שמתקבלת תערובת בצקית, לחה ודביקה אך לא יבשה מידי.
לאחר שהגעתם לטקסטורה הרצויה יש להוסיף תבלינים ואבקת אפייה ולערבב טוב.
פרמז'ן שקדים בדקה עבודה
לרפד תבנית רחבה בנייר אפייה, להכין קערית קטנה עם מים, להרטיב ידיים ולהכין קציצות קטנות ועגולות ולהניח על התבנית.
ועכשיו לבונוס הטעים ביותר- בקערית לערבב 1/4 כוס שמרי בירה עם 1/4 כוס שקדים קלויים שבורים דק.
בעזרת כף לפזר מעל כל קציצה בנדיבות, תערובת שמרי בירה ושקדים קלויים מרוסקים.
אם אין לכם שקדים קלויים, גם שמרי בירה לבד זה מעולה.
לאפות כחצי שעה או עד שהקציצות יציבות ושחומות.
לצנן על רשת מעט לפני הגשה.
יוגורט נענע- יאמי
בנתיים נכין את היוגורט- מסובך, ממש לא. טעים, ממש כן!
במעבד מזון לעבד את כל מרכיבי היוגורט עד לקבלת עיסה קרמית ואוורירית (לפחות 4-5 דקות במעבד).
זהו!
הגשה
להגיש את הקציצות חמות עם היוגורט הקר בצד.
אם נשאר יוגורט, אפשר לשמור בכלי סגור בקרור 5 ימים לערך.
שיהיה מלא בתאבון!