GIFT CARD התחבר/י

קציצות קישואים טבעוניות בציפוי פרמז'ן שקדים


תמיד יש מקום לעוד מתכון לקציצות

במסגרת המאכלים האהובים עליי- קציצות באשר הן. והפעם, קציצות קישואים ביוגורט נענע.
קודם כל- יש אנשים שלא אוהבים קישואים. בתור מישהי שגדלה על לא לאהוב כמעט חצי מהדברים במטבח (חצילים, פיטריות, קישואים, ארטישוק, עגבניות ויש עוד….) אני מבינה לליבם של אלו שלא אוהבים קישואים.
האמת היא שעכשיו שאני חושבת על זה אלו שלא אוהבים קישואים בטח לא קוראים את הפוסט הזה כי למה להם להכנס לפוסט שבכותרת שלו יש ירק שהם לא אוהבים?!
אז נשארנו רק חובבי הקישואים- נהדר! אתם תעריכו את הקציצות מכל הלב ♥
 
קציצות קישואים בציפוי פרמז'ן שקדים

הכנות- שלב ראשון, קציצות

ההכנות לא לוקחות זמן וגם זמן האפייה לא גדול כך שמי שרוצה ארוחה מהירה יחסית, מזינה וקלילה יכול להיות שמצאתם את מבוקשכם.
נתחיל בלהכניס את הירקות למעבד מזון ולעבד בפולסים חצי דקה בערך.
להקפיד לא להפוך את הירקות לעיסה, הירקות צריכים להיות קצוצים גס.
במידה ואין לכם מעבד מזון יש לגרד את כל הירקות במרגדת.
קצת יותר עבודה אבל גם בזה יש יתרונות (שרירים בידיים?).
להעביר את הירקות למגבת, לסגור ולסחוט טוב טוב.
 
קציצות קישואים בציפוי פרמז'ן שקדים

למה מוסיפים קמח בהדרגה?

להעביר את הירקות לקערה עמוקה ולהוסיף שתי כפות טחינה גדושות, לערבב טוב.
בקערה נפרדת להניף יחד קמחים.
עכשיו, כמות הקמח שתצטרכו להוסיף תלויה בכמות הנוזלים שיש בירקות שהם השתמשתם.
יכול להיות שלא יהיה צורך בכמות המלאה של הקמחים.
לכן להוסיף בהדרגה קמחים עד שמתקבלת תערובת בצקית, לחה ודביקה אך לא יבשה מידי.
לאחר שהגעתם לטקסטורה הרצויה יש להוסיף תבלינים ואבקת אפייה ולערבב טוב.

 

קציצות קישואים בציפוי פרמז'ן שקדים

פרמז'ן שקדים בדקה עבודה

לרפד תבנית רחבה בנייר אפייה, להכין קערית קטנה עם מים, להרטיב ידיים ולהכין קציצות קטנות ועגולות ולהניח על התבנית.
ועכשיו לבונוס הטעים ביותר- בקערית לערבב 1/4 כוס שמרי בירה עם 1/4 כוס שקדים קלויים שבורים דק.
בעזרת כף לפזר מעל כל קציצה בנדיבות, תערובת שמרי בירה ושקדים קלויים מרוסקים.
אם אין לכם שקדים קלויים, גם שמרי בירה לבד זה מעולה.

 

קציצות קישואים בציפוי פרמז'ן שקדים

 
לאפות כחצי שעה או עד שהקציצות יציבות ושחומות.
לצנן על רשת מעט לפני הגשה.
 

קציצות קישואים בציפוי פרמז'ן שקדים

יוגורט נענע- יאמי

בנתיים נכין את היוגורט- מסובך, ממש לא. טעים, ממש כן!
במעבד מזון לעבד את כל מרכיבי היוגורט עד לקבלת עיסה קרמית ואוורירית (לפחות 4-5 דקות במעבד).
זהו!

 

קציצות קישואים בציפוי פרמז'ן שקדים

הגשה

להגיש את הקציצות חמות עם היוגורט הקר בצד.
אם נשאר יוגורט, אפשר לשמור בכלי סגור בקרור 5 ימים לערך.
שיהיה מלא בתאבון! 

 

קציצות קישואים טבעוניות בציפוי פרמז'ן שקדים


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

קציצות

2 קישואים

1 תפוח אדמה גדול

1 בצל

1 כוס קמח חומוס 

1 כוס קמח מלא

כפית אבקת אפייה 

2 כפות גדושות טחינה גולמית

תבלינים- מלח, כמון, פלפל גרוס, אבקת שום, פטרוזליה מיובשת

1/2 כוס פרמז’ן שקדים לציפוי

פרמז'ן שקדים

1/4 כוס שמרי בירה

1/4 כוס שקדים קלויים שבורים דק

יוגורט נענע

150 גר טופו משי (גם טופו רגיל יעבוד אבל תהיה טקסטורה גסה יותר)

1/4 כוס חלב טבעוני (סויה/שקדים/אורז/שיבולת שועל וכו') לא ממותק

1 כפית חומץ תפוחים

2 כפיות מיץ לימון טרי 

חופן נענע קצוצה

2 שיני שום

קורט מלח 

מה עושים

פרמז'ן שקדים

לערבב את המרכיבים בקערית

זהו 🙂

קציצות

להדליק תנור על 180 מעלות

במעבד מזון לעבד בפולסים את הירקות- להקפיד לא לעבד לעיסה

להעביר למגבת, לסגור ולסחוט טוב

להעביר לקערה עמוקה להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב

להוסיף בהדרגה קמחים עד שמתקבלת תערובת בצקית דביקה מעט

להוסיף תבלינים ואבקת אפייה ולערבב טוב 

להרטיב ידיים ולהכין קציצות קטנות ועגולות

להניח על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

לפזר מעל כל קציצה פרמז’ן שקדים

לאפות כ 25-30 דקות או עד שהקציצות יציבות ושחומות 

יוגורט נענע

במעבד מזון לעבד את כל מרכיבי היוגורט עד לקבלת עיסה קרמית ואוורירית (לפחות 4-5 דקות במעבד)

לשמור בכלי סגור בקרור



בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים