היי חברים 🙂
לפני כמה שבועות התגלגלתי לדבר עם נטלי לוין.
למי שלא מכיר את השם, אני די בטוחה שתבינו על מי אני מדברת אם אני אגיד לכם עוגיו.נט, נכון?
נטלי היא הבחורה הסופר מוכשרת מאחורי אחד הבלוגים הכי מרשימים שיש לדעתי היום ברשת בארץ.
תוך כדי שיחה נטלי שאלה אותי אם אני רוצה להכין אולי משהו טבעוני ביחד.
זה היה נשמע לי כמו רעיון כל כך נחמד וישר קבענו לנו מפגש עתידי.
ובאמת, נפגשנו.
והמפגש הזה התארך להיות יותר מ 6 שעות של פיטפוטים, צחוקים, דיבורים, עשייה, השראה, צילומים, אפייה, ומה לא.
פגשתי בחורה מעניינת ומוכשרת ומהרגע הראשון הרגשתי שיש לנו חיבור, מעבר להיותינו בלוגריות.
וככה על הדרך, זכיתי בחברה חדשה.
מהעשייה המשותפת שלנו באותו היום, נולדו 2 מתכונים מדהימים, והיום אני רוצה לחלוק אתכם את הראשון.
קראמבל ענבים וקינמון טבעוני. מד-הים!
הכנות שלב ראשון- פירות
למה ענבים אתם שואלים? למה לא נגיד… תפוחים?
דבר ראשון, למה לא? 🙂
הכי כיף לנסות דברים חדשים וכשהעלינו את הרעיון של ענבים לא האמנתי כמה זה הולך להיות טעים.
דבר שני, אני אלרגית לתפוחים. 😛
אז, להדליק תנור ל-180 מעלות.
לשמן בשמן קוקוס תבנית עגולה 24-26 ס"מ.
לפזר 1 ק"ג ענבים ירוקים וסגולים תבנית המשומנת כך שימלאו 3/4 מגובהה.
הכנות שלב שני- קראמבל
בקערה לערבב יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית:
3/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר)
1 כוס שיבולת שועל (דקה או עבה)
1/4 כוס סוכר דמררה (או כל סוכר אחר)
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי
2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי (לא חובה אבל מוסיף המון)
1 כפית קינמון טחון
הכנות שלב שלישי קישוטים ואפייה
לפזר את פירורי הקראמבל על גבי שכבת הענבים.
לפזר מעל שקדים פרוסים בשכבה אחידה.
להכניס לתנור ולאפות במשך 35-50 דקות או עד שהקראמבל מזהיב.
שימו לב שלא נשרף אבל שהענבים התרככו והגירו המון נוזלים.
הכנות שלב אחרון- להגיש ולאכול!
לפני הגשה לפזר מעל הקרמבל אבקת סוכר.
אני ממליצה בחום להגיש חם 🙂
ונטלי ממליצה להגיש עם גלידה בצד אז אם יש לכם איזה משהו טבעוני טוב, לכו על זה ותשתדרגו!
הכי טעים בעולם
מאז שאני ונטלי הכנו את הקרמבל הזה, אני כבר הספקתי להכין אותו פעמיים.
הוא כל כך פשוט להכנה ובאמת שהוא פשוט מעולה.
אני לא חובבת מתוק, אתם מכירים אותי… ולא הצלחתי להפסיק לנשנש.
גם עכשיו כשאני כותבת את המילים כבר חמש פעמים חשבתי, אולי אני אכין היום שוב?!
יאו, נראה לי אני מכינה שוב… ביי!