יש אנשים של בוקר ויש אנשים של ממש ממש לא בוקר.
זה קצת כמו אבוקדו ומרציפן, או שאוהבים או שממש לא. אני נמנית בין האנשים שהכי אוהבים בוקר (ואבוקדו ומרציפן…)
אני אוהבת את הבוקר כנראה יותר מכל זמן אחר ביום. משהו בתחושה הזו שהכל חדש ורק התחיל, באוויר הנקי והקצת קריר ובריח הנעים של הטל עושה לי טוב בלב. תמיד בעבודות שעבדתי בהן לא היתה לי בעיה לעשות משמרות בוקר ואני תמיד אבל תמיד אעדיף לתרגל יוגה על הבוקר מאשר במשך היום.
אני כנראה ההיפך המוחלט מהאנשים שקמים ולוקח להם שעתיים רק להרגע ועד שהם שלא שתו קפה עדיף לא להתקרב אליהם.. אבל זה בסדר, אני יכולה להבין את עניין הקפה, כידוע לכם (או לא) זהו תחביב לא קטן שלי.
אז במסגרת אהבתי לבקרים כמובן שאני חובבת מושבעת של ארוחות בוקר…
בארץ אומנם המבחר לא גדול אבל ארוחות בוקר הן עניין, יש להן סקטשיין שלם בכל תפריט, מתייחסים עליהן בכבוד ורובן הגדול מורכב ממרכיבים קלילים וכייפים כמו ירקות, לחם וכדומה.
כשהתחלתי לטייל בעולם לפני 12 שנה הבנתי די מהר שלא בכל מקום ארוחות בוקר הן דבר מרכזי.
השוק היה כשעברתי לגור בלונדון כצמחונית בזמנו. אתם רוצים להגיד לי שהנקניקיה (הצימחונית אבל עדיין) המטוגנת הזו עם החביתה החצי לא מבושלת הזו מעל, עם העגבניה המטוגנת הזו ושתי הפיטריות המטוגנות האלו ששוחים כולם ברוטב אדום עם שעועית לבנה חמה- זו ארוחת הבוקר שלי? 😯
ומתחת לכל זה עוד מסתתר לו טוסט ספוג בנוזלים של כל מה שצויין פה למעלה. אבוי.
ארוחות בוקר בלונדון הן על גבול הלא קיימות וצריך ממש לאלתר כדי למצוא מקום שכיף וטעים יהיה ללכת אליו בבוקר, שלא נדבר על זה שהכל נפתח בעשר כי חיים שם טוב 🙂
אני מתה על לונדון, היא היתה הבית שלי במשך 7 שנים מדהימות וכל כך הרבה דברים טובים עברתי בעיר הזו אבל דבר אחד בטוח- זה לא המקום בו אכלתי את ארוחות הבוקר הטובות בחיי….
מה שכן בשיטוטי בעולם למדתי שאומנם ארוחת בוקר אנגלית זה בהחלט קצת אקסטרים אבל בכל הנוגע לארוחות בוקר במקומות אחרים בעולם הקשת ממש רחבה. בננה ברד וסמודי וקאפקייקס ופנקייקס וסלטי פירות וקראפים וכריכים ועוד כל כך הרבה דברים נהדרים נחשבים במקומות שונים שהייתי בהם לארוחת בוקר. אפילו בלונדון יאמר לזכותה יש מקום בשם 'מועדון ארוחת הבוקר' בו אפשר להזמין כל מיני סוגים של ארוחות בוקר מקוריות ומגניבות (פשוט פחות לטבעונים אז…)
אני קיבלתי הרבה השראה מארוחות הבוקר שאכלתי ברחבי הגלובוס ואני מקווה לחלוק אתכם פה בבלוג כמה שיותר רעיונות שקיבלתי לארוחות בוקר
אז ארוחת הבוקר הזו היא על טהרת צרפת. מי שאוהב קרפים (בלינצ'ס) יהנה ממנה מאוד אני מקווה.
בחרתי להכין שני סוגים באותו הפוסט כדי שתוכלו להנות משני עולמות, קרפ טבעוני פטריות לעיקרית וקרפ טבעוני מתוק לקינוח (מי אמר שאי אפשר קינוח בארוחת בוקר? בטח שאפשר!)
את הקרפ הראשון הכנתי במילוי פטריות ובצל ואת השני במילוי תפוחים וקינמון, אבל יש מקום ליצירתיות ואתם יכולים לבחור איזה מילוי שמתחשק לכם!
המרכיב החשוב ביותר בהכנת קרפים הוא- מחבת נונסטיק. מחבת רגילה לא עומדת בטקסטורה הנוזלית של הבלילה והכל פשוט נדבק ומצ'טקמק. דבר נוסף, ככול שהמחבת יותר רחבה כך הקרפים יותר דקים וקלים לקיפול.
כדי להגיע לבלילה הכי אחידה שאפשר, כמעט 100% גושים-פרי, אני ממליצה להכין את הבלילה בבלנדר. אם אין לכם בלנדר אפשר לטרוף הכל בטורף ידני. אם אתם משתמשים בבלנדר, שימו את כל מרכיבי הבלילה בבלנדר ותנו לו לרוץ דקה או שתיים, ליתר ביטחון תבדקו שאין גושים קטנים..
את הבלילה להעביר לשתי כוסות מדידה הבלילה תמלא כוס בכל אחת.
תבחרו בלילה אחת למתוק ובלילה אחת למלוח ותרחיקו אותן אחת מהשניה שלא יהיו טעויות מצערות (שמתם פעם מלח בקפה במקום סוכר? חוויה טראומית)
לבלילה המתוקה להוסיף 3 כפיות סירופ מייפל או סילאן ולערבב טוב. לבלילה המלוחה להוסיף חצי כפית מלח.
להניח את המחבת על הכיריים על אש בנונית לשפוך טיפת מים, אם המים רוקדים ומבעבעים המחבת חמה מספיק.
נתחיל מהבלילה המלוחה- ישירות מכוס המדידה לשפוך חצי מכמות הבלילה על המחבת (למחבת רחבה, למחבת קטנה יותר יש לשפוך רבע מהכמות) להרים את המחבת מיד ולסובב אותה לכל הכיוונים כך שהבלילה תתפרש על כל שטח המחבת. כשהקרפ החליף כולו לצבע ככה יותר ובועות הופיעו על כולו אפשר להפוך
לאחר שהפכתם את הקרפ, להשאיר על האש עוד לפחות דקה ולהעביר לצלחת.
עכשיו לשפוך את החצי הנותר של הבלילה על המחבת וחוזר חלילה. את אותו התהליך נעבור גם עם הבלילה המתוקה
כשהקרפים מוכנים אפשר להתחיל להכין את המילוי.
למילוי המלוח לקצוץ בצל ולטגן עם מעט שמן זית, כשהבצל זהוב אפשר להוסיף את הפטריות ולערבב עד שהפטריות הצטמקו לחצי גודל וכל הנוזלים אם היו התאדו. להוסיף מלח, פלפל גרוס ומעט שום גיבשי לערבב ולכבות את האש.
את הפטריות אפשר לשפוך ישר מהמחבת על הקרפים המלוחים לקפל ולקשט בפטרוזיליה
למילוי המתוק לחתוך תפוח אדום גדול לרבעים ואז לפרוסות דקות, להניח במחבת על אש בינונית עם מעט שמן קוקוס ולטגן קלות עד שהתפוחים זהובים.
להעביר את התפוחים לקרפים המתוקים, לפזר קינמון ושביבי קוקוס ולקפל. לקשט בעוד קינמון ועוד שביבי קוקוס כי זה טעים אז למה לא?
ועכשיו השאלה הגדולה- מה אוכלים קודם?! אל תמהרו לענות 'ברור שפטריות'! ישנם לא מעט אנשים שיבחרו להתחיל מהמתוק.
אני הלכתי על הפטריות קודם, למה? כי אני אלרגית לתפוחים… אז היה לי רק פטריות לבחור 🙂 אל תדאגו אבל, מתן טעם את שניהם ואמר שהתפוחים יצא מעולה גם כן!
שיהיה לכם אחלה בוקר ובתאבון
קרפ טבעוני אחד פלוס אחד
קרפ טבעוני אחד פלוס אחד
הכנות
15 דקותבישולים
15 דקותמתי מוכן
עוד חצי שעהקראפ
1 כוס קמח מלא
2 כפיות קמח טפיוקה
1/5 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
3/4 כוס חלב צימחי
3/4 כוס מים
3 כפיות שמן זית
למתוק- 3 כפיות סירופ מייפל/סילאן
למלוח- 1/2 כפית מלח
מילו מלוח
1 כוס פטריות
1/2 בצל
מלח, פלפל גרוס, שום
שמן זית לטיגון קל
מילוי מתוק
1 תפוח עץ אדום
1/2 כפית קינמון
שביבי קוקוס לקישוט
1/2 כפית שמן קוקוס לטיגון קל
קראפים
להניח את כל מרכיבי הבלילה (ללא הממתיקים והממליחים) בבלנדר ולערבל יחד 2-3 דקות עד לקבלת בלילה חלקה לחלוטין
לחלק שווה בשווה בין 2 כוסות מדידה
לכוס אחת להוסיף סירופ מייפל ולשניה מלח
לחמם מחבת נונסטיק (חייבת להיות נונסטיק!) לטפטף טיפת מים, אם המים רוקדם ומבעבעים המחבת חמה מספיק
לשפוך למחבת חצי מכמות הבלילה שבכוס ומיד להרים את המחבת ולסובב מצד לצד כך שהבלילה מכסה את כל שטח המחבת
כשהקראפ החליף כולו לצבע ככה יותר ובועות הופיעו על כולו אפשר להפוך, להשאיר על האש עוד לפחות דקה ולהעביר לצלחת רחבה
להמשיך כך עד שנגמרות שתי הבלילות
מילוי מלוח
לקצוץ בצל ופטריות, לטגן בצל עם מעט שמן זית, כשהבצל זהוב להוסיף את הפטריות
לערבב עד שהפטריות הצטמקו לחצי גודל וכל הנוזלים אם היו התאדו
להוסיף מלח, פלפל גרוס ומעט שום גיבשי לערבב ולכבות את האש
מילוי מתוק
לחתוך תפוח אדום גדול לרבעים ואז לפרוסות דקות
להניח במחבת על אש בינונית עם מעט שמן קוקוס ולטגן קלות עד שהתפוחים זהובים
הגשה
למלא קראפים מלוחים בתערובת פטריות, לקפל לסגירה ולקשט בפטרוזיליה
למלא קראפים מתוקים בתפוחים, לפזר קינמון ושביבי קוקוס לקפל לסגירה ולקשט בשביבי קוקוס