לפני כמה שבועות ישבתי בבוקר במרפסת וכתבתי את אחד הפוסטים, ככול שעברו השעות כך נהיה יותר ויותר יולי, הסאונה של הקיץ התחילה לעבוד ונהיה לי חם חם חם ולח לח לח, ומזג האוויר הדביק הזה הזכיר לי פתאום את תאילנד.
וכמו תמיד כשאני נזכרת בביקורים בתאילנד ישר בא לי אוכל או שייקים…
זה די קטסטרופה העניין אני חייבת להגיד לכם, הזה וזה לא עובר! 😛
בכל אופן, אמרתי למתן (בן זוגי היקר מפז שאחראי על בניית הבלוג והצילומים למי שעוד לא שמע את שמו בפוסטים אחרים 🙂 ) שאם היינו עכשיו בבנגקוק הייתי שותה שייק אבטיח, או בעצם קוקוס, לא לא אבטיח, קשה לי להחליט פסקתי בסוף- כנראה שהייתי שותה את שניהם.. ופתאום התגנבה לראשי מחשבה שובבה- הייתי שותה את שניהם יחד! אה אה!
בו במקום קמתי והלכתי למטבח לראות איך אנחנו מאלתרים פה עכשיו את הרעיון הגאוני (לא פחות ולא יותר!) שעלה בראשי.
אבטיח? יש
קוקוס? יש
בלנדר? כמובן
שייק אבטיח קוקוס? בינגו
האמת היא שזה לא רעיון כזה גאוני, זה רעיון די פשוט שבטח ובטח אני לא הראשונה שחשבה עליו, אבל אתם יודעים איך זה שממש בא לכם משהו ואז אתם מצליחים להכין אותו (או לקנות אותו או להזמין אותו…) ? אז כזה!
השילוב של האבטיח הקר וקרם הקוקוס פשוט מצויין בשייק הזה. האבטיח נותן לו קרירות ומתיקות וקרם הקוקוס נותן לו סמיכות וגוף. פשוט שדרוג.
מבחינת הכמויות זה באמת תלוי בכם ומה אתם אוהבים יותר, אבטיח או קוקוס. אני שמתי על 4 כוסות אבטיח חצי כוס קרם קוקוס וזה יצא מצויין.
ההכנה פשוטה ביותר- בבלנדר לערבל אבטיח (אם הוא לא קר, תזרקו בבלנדר כמה קוביות קרח- אם הבלנדר שלכם מתמודד עם קרחים) להעביר לכוס ובעזרת כף לשפוך קרם קוקוס מלמעלה. אני קישטתי בשביבי קוקוס אבל יש שלא אוהבים את זה כי זה נותן טקסטורה אחרת לשייק.
למי שלא אוהב הפרעות בקש, וותרו על השבבים!
אם אתם חובבי מתוק אפשר להוסיף קצת סוכר קוקוס נוזלי או כל נוזלי אחר שאתם אוהבים, לי היה טעים ככה וגם נפלתי על אחלה אבטיח, תמיד הישג חיובי.
וזה הכל, שייק פשוט קל להכנה וטעים. אז פעם הבאה שחם ובא לכם בנגקוק, או פנמה, או הים בתל אביב, תכינו לכם את השייק הזה תשבו במרפסת ואולי הסאונה של יולי תראה גם לכם קצת אחרת.. 😉
שייק אבטיח קוקוס- בנגקוק פיוז'ן!
25.07.2015 |
שייק אבטיח קוקוס- בנגקוק פיוז'ן!
הכנות
5 דקותבישולים
ללאמתי מוכן
עוד 5 דקות
מה צריך
4 כוסות קוביות אבטיח
1/2 כוס קרם קוקוס
חופן שביבי קוקוס לקישוט (אופציה)
מה עושים
בבלנדר לערבל אבטיח עד שנוצר ברד
להעביר לכוס
בעזרת כף לשפוך מעל בעדינות קרם קוקוס
לקשט בשביבי קוקוס
לשתות קר, ליד הים אם אפשר