חגים מסביב לחגים
היי חברים. אז עוד לא אבל כבר מתקרב…
החגים.
שנה שעברה חזרנו לארץ ממש לפני החגים ועוד לא לגמרי הבנתי במה מדובר. עכשיו אחרי שנה פה אני כבר מבינה קצת יותר מה נושא איתו המושג המורכב הזה 'החגים'.
אז לכבוד החגים הבאים עלינו לטובה, החלטתי להקדיש את כל פוסטי ספטמבר למנות לארוחת חג טבעונית! זכיתם.
אפילו יותר מזה- בגלל שכל כך הרבה מכם ביקשו ממני אני מעבירה סדנת בישול לארוחת חג טבעונית מושלמת.
2 תאריכים חד פעמיים, תאריך אחד כבר מלא, מקווה שתספיקו לתאריך השני ממש לפני החגים ביום שישי ה 30 לספטמבר 🙂
פרטים פה- סדנת ארוחת חג טבעונית מושלמת
ההיררכיה של החגים, מסתבר…
כשגרתי באנגליה למדתי את אופיו המיוחד של תחילת החורף שכל כולו סובב סביב יום אחד- חג המולד.
כבר מנובמבר העיר מתחילה להתקשט, האנשים מתחילים לדבר על ה Holidays והאוויר נהיה נקי יותר וקריר יותר כאילו גם מזג האוויר כבר יודע שכולם מצפים ממנו לדבר אחד חשוב ביותר- שלג בחג המולד.
עד ה 23 לדצמבר העיר מלאה בכמויות מטורפות של תיירים ובמין בז כזה וכל אנגליה בהתרגשות תמידית.
ואז מגיע ה 24 לדצמבר ובבום אחד העיר נעלמת. כל בריטי או אירופאי שגר בלונדון נוסע למשפחה שלו ברחבי היבשת, זהו היום היחיד בשנה שבו התחבורה הציבורית סוגרת את שעריה כמעט לחלוטין ושדות התעופה גם כן בקושי עובדים. הכבישים חלקים ממכוניות, השמיים נקיים ממטוסים והרעש התמידי של לונדון הופך לשקט מיוחד במינו, שקט שרק היום הזה מביא איתו.
פה זה קצת אחרת, בארץ יש הרבה חגים ואי אפשר לעשות כזה סיפור מכל חג.
אבל לפני כמה ימים מישהו אמר לי שיש היררכייה בחגים בארץ שבראשה עומד ליל הסדר ואחריו ראש השנה.
אז אם ראש השנה זה החג השני בחשיבותו בארץ- אני מתכננת להכין בשבילכם כמה שיותר מתכונים לחג הזה ונתחיל איך לא, בסלטים.
סלט סלק, רימון ו'גבינה' מלוחה
תקשיבו, הוא יצא כזה יפה שקצת בא לי רק להסתכל עליו ולצלם אותו כל היום…
כמו שתראו, חילקתי לכם כל סלט לפי כמה ירקות בסיס, שדרוגים מיוחדים ורוטב.
הבסיס– סלק, שומר, רימון.
השדרוגים– פאקנים מסוכרים, שמיר.
הרוטב– פירורי 'גבינה' מלוחה.
הכנות– לקלוף סלק אחד גדול ולפרוס בעדינות לפרוסות דקות. להניח על צלחת בצורה מעגלית.
לפרוס שומר לפרוסות דקות ולהניח בין פרוסות הסלק.
לפזר מעל חופן גרעיני רימון ולטפטף כמה טיפות לימון טרי וכמה טיפות שמן זית מעל.
לקצוץ מעט שמיר ולפזר מעל.
לשבור פאקנים מסוכרים ולפזר מעל.
'גבינה' מלוחה– בקערית בעזרת הידיים לפורר רבע חבילת טופו קשה. להוסיף כף מיץ לימון סחוט, חצי כפית מלח וכף שמרי בירה (לא חובה).
לערבב טוב ולפזר מעל הסלט.
אם לא מגישים מיד אז לכסות טוב בניילון נצמד ולשמור בקרור.
סלט ערמונים, בטטה, רימון וקינואה אדומה
הסלט השני הוא הסלט המלא והעשיר יותר מבין השלושה והוא פשוט משגע.
הבסיס– בטטה, רימון, קינואה אדומה, עלים ירוקים.
השדרוגים– ערמונים.
הרוטב- טחינה גולמית.
הכנות– בסיר לבשל בטטה חתוכה לקוביות עד שרכות- לא לבשל יותר מידי שלא יצא לכם פירה במקום סלט יפה…
בסיר נוסף לבשל כוס קינואה אדומה- לקרר לחלוטין לפני שמוסיפים לסלט.
בקערה להניח צרור עלים ירוקים לבחירתכם, מעל להניח כמה כפות קינואה אדומה, מעל להניח קוביות בטטה ולערבב ממש מעט.
מעל לפזר רימון בנדיבות.
בעזרת הידיים לפורר גס מעל הסלט 3-4 ערמונים.
לתבל במלח גס ולזלוף מעל טחינה גולמית.
כרובית אפוייה בסילאן ושום מתוק
הסלט הזה הוא מבחינתי גולת הכותרת.
הוא לא רק מהמם הוא גם כל כך טעים וכל כך פשוט, שווה שווה!
בסיס– כרובית, רימון.
שדרוגים– פירורי לחם.
רוטב– סילאן ושום כתוש.
הכנות- להדליק תנור על 190 מעלות.
לחתוך ראש כרובית אחד בינוני לראשי כרובית קטנים ולהניח בתבנית אפייה קטנה.
מרינדה– בקערית לערבב יחד- 3 כפות סילאן, 3 כפות שמן, 3 כפות מים, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס.
לשפוך את התערובת על הכרובית ולערבב טוב טוב.
לפזר מעל 2-3 כפות פירורי לחם.
לאפות כחצי שעה עד שהכרובית זהובה וקריספית.
לקרר לחלוטין ואז להעביר לקערת הגשה עם כמה שיותר רוטב מהתבנית.
לפזר מעל חופן גדושה גרעיני רימון, לקשט בחופן כוסברה קצוצה ולהגיש קר.
…To be continued
אז זה היה הפוסט הראשון בסדרת פוסטים לקראת החגים.
עוד החודש אני זוממת להכין פוסט מנות עיקריות לחג ופוסט קינוחים לחג.
שיהיה שבוע מקסים לכולכם!
למי שלא ראה בתחילת הפוסט- בגלל שכל כך הרבה מכם ביקשו ממני אני מעבירה סדנת בישול לארוחת חג טבעונית מושלמת.
תאריך אחד כבר מלא, מקווה שתספיקו לתאריך השני 🙂
פרטים פה- סדנת בישול ארוחת חג טבעונית מושלמת