חורף אמיתי
שבוע טוב וגשום לכולם.
אני אישית, נהנית מכל רגע. אני לא מבינה על מה אנשים מדברים כשהם אומרים שהם בדיכאון בגלל החורף.
שזה סיוט שקר להם ושהגשם מעיק.
היום בבוקר כשהתרכבלתי בשמיכה ומהחלון הסתכלתי על הצורות והצבעים המטורפים של השמיים החורפיים אמרתי לעצמי- הלוואי וזה תמיד יהיה ככה.
אני אוהבת את החורף כל כך. הוא נקי, מיוחד, מרתק ומפנק.
כנראה שלונדון דפקה לי את המוח 😉
תבשילים מבית אמא (שלי)
אני מניחה שזו תופעה ידועה שכשנהיה מאוד קר פתאום בא לנו לאכול דברים מאוד סמיכים ועשירים.
זה הגיוני כמובן ובשבילי זה תענוג, כי אין כמו לבשל תבשילים 🙂
השבוע אז, עם הגשם המטורף והקור כל מה שהתחשק לי זה תבשיל קטניות סמיך, עשיר וממלא, בדיוק כמו שאמא שלי מכינה.
אז התקשרתי לאמא, קיבלתי הוראות כלליות וקפצתי למטבח.
הכנות שלב ראשון- בצל וירקות
בשלב הראשון אנחנו הולכים לטגן טיפונת את הבצל ואת הירקות שבחרתם להוסיף.
אני בחרתי רק גזר כי בעיני זה לגמרי מספיק.
אפשר להוסיף גם סלרי ואם בא לכם אז גם תפוח אדמה אבל קחו בחשבון שהוא יהפוך להיות כהה.
אז בסיר גדול לטגן עם 2-3 כפות שמן, בצל גדול קצוץ עד שמזהיב.
להוסיף קוביות קטנות של 2 גזרים גדולים ולטגן יחד כמה דקות.
להוסיף 1/2 2 כוסות עדשים שחורות, 2 שיני שום קצוצות ולערבב טוב דקה- שתיים.
לכסות במים ולהוסיף- 2 כפיות מלח, 1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפיות אבקת קארי.
לערבב ולהביא לרתיחה.
שלב שני- בישול
כשהמים רתחו אפשר להנמיך את האש ולהתחיל לבשל.
פעם בכמה דקות לבוא לבדוק מה מצב המים.
מה שיקרה עכשיו זה למעשה שהעדשים הולכות לשתות לכם את כל המים ואתם תצטרכו לתת להם עוד מים.
זה ימשך בערך חצי שעה עד 40 דקות עד שהעדשים רכות לחלוטין והמים שנותרו סמיכים מאוד.
בנתיים אפשר לשים על הגז סיר של אורז מלא למי שרוצה.
שלב אחרון- לאכול
כשהעדשים רכות ומעט המים שנותרו כהים וסמיכים אפשר להוסיף ממש מעט שמיר קצוץ ומעט פטרוזיליה קצוצה.
מי שרוצה יכול גם להוסיף טיפה צ'ילי אדום קצוץ.
עכשיו לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך.
לא לשכוח להודות לאמא 🙂
אני ממליצה להגיש מיד ועם אורז מלא או קינואה בצד.
התבשיל יחזיק מעמד במקרר לפחות יומיים והוא יסמיך עוד הרבה אחרי קרור.
ממליצה לאכול באותו היום או יום אחרי.
וכמובן, להגיד תודה לאמא (שלי) שהיא כזו בשלנית מדהימה.
🙂