תבשיל עדשים שחורות טבעוני

29 לדצמבר, 2016

דלג למתכון תבשיל עדשים שחורות טבעוני

חורף אמיתי 

שבוע טוב וגשום לכולם. 
אני אישית, נהנית מכל רגע. אני לא מבינה על מה אנשים מדברים כשהם אומרים שהם בדיכאון בגלל החורף.
שזה סיוט שקר להם ושהגשם מעיק. 
היום בבוקר כשהתרכבלתי בשמיכה ומהחלון הסתכלתי על הצורות והצבעים המטורפים של השמיים החורפיים אמרתי לעצמי- הלוואי וזה תמיד יהיה ככה. 
אני אוהבת את החורף כל כך. הוא נקי, מיוחד, מרתק ומפנק. 
כנראה שלונדון דפקה לי את המוח 😉 

 

תבשיל עדשים שחורות טבעוני

תבשילים מבית אמא (שלי) 

אני מניחה שזו תופעה ידועה שכשנהיה מאוד קר פתאום בא לנו לאכול דברים מאוד סמיכים ועשירים.
זה הגיוני כמובן ובשבילי זה תענוג, כי אין כמו לבשל תבשילים 🙂 
השבוע אז, עם הגשם המטורף והקור כל מה שהתחשק לי זה תבשיל קטניות סמיך, עשיר וממלא, בדיוק כמו שאמא שלי מכינה. 
אז התקשרתי לאמא, קיבלתי הוראות כלליות וקפצתי למטבח.

 

תבשיל עדשים שחורות טבעוני

הכנות שלב ראשון- בצל וירקות

בשלב הראשון אנחנו הולכים לטגן טיפונת את הבצל ואת הירקות שבחרתם להוסיף.
אני בחרתי רק גזר כי בעיני זה לגמרי מספיק. 
אפשר להוסיף גם סלרי ואם בא לכם אז גם תפוח אדמה אבל קחו בחשבון שהוא יהפוך להיות כהה. 
אז בסיר גדול לטגן עם 2-3 כפות שמן, בצל גדול קצוץ עד שמזהיב. 
להוסיף קוביות קטנות של 2 גזרים גדולים ולטגן יחד כמה דקות. 
להוסיף 1/2 2 כוסות עדשים שחורות, 2 שיני שום קצוצות ולערבב טוב דקה- שתיים. 
לכסות במים ולהוסיף- 2 כפיות מלח, 1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפיות אבקת קארי.
לערבב ולהביא לרתיחה. 

 

תבשיל עדשים שחורות טבעוני

שלב שני- בישול

כשהמים רתחו אפשר להנמיך את האש ולהתחיל לבשל. 
פעם בכמה דקות לבוא לבדוק מה מצב המים. 
מה שיקרה עכשיו זה למעשה שהעדשים הולכות לשתות לכם את כל המים ואתם תצטרכו לתת להם עוד מים.
זה ימשך בערך חצי שעה עד 40 דקות עד שהעדשים רכות לחלוטין והמים שנותרו סמיכים מאוד. 
בנתיים אפשר לשים על הגז סיר של אורז מלא למי שרוצה. 
 
תבשיל עדשים שחורות טבעוני

שלב אחרון- לאכול 

כשהעדשים רכות ומעט המים שנותרו כהים וסמיכים אפשר להוסיף ממש מעט שמיר קצוץ ומעט פטרוזיליה קצוצה. 
מי שרוצה יכול גם להוסיף טיפה צ'ילי אדום קצוץ.
עכשיו לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך. 
 
תבשיל עדשים שחורות טבעוני

לא לשכוח להודות לאמא 🙂 

אני ממליצה להגיש מיד ועם אורז מלא או קינואה בצד. 
התבשיל יחזיק מעמד במקרר לפחות יומיים והוא יסמיך עוד הרבה אחרי קרור. 
ממליצה לאכול באותו היום או יום אחרי. 
וכמובן, להגיד תודה לאמא (שלי) שהיא כזו בשלנית מדהימה. 
🙂 

 

תבשיל עדשים שחורות טבעוני
 
 

תבשיל עדשים שחורות טבעוני

הכנות

10 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 40 דקות

מה צריך?

1 בצל גדול קצוץ 

2 גזרים גדולים  

1/2 2 כוסות עדשים שחורות

2 שיני שום קצוצות

2 כפיות מכל תבלין: מלח, אבקת קארי

1 כפית מכל תבלין: כמון, פפריקה, פלפל שחור גרוס

מעט שמיר ופטרוזיליה קצוצים

מה עושים?

בסיר גדול לטגן בצל עם 2-3 כפות שמן עד שמזהיב

להוסיף קוביות קטנות של גזר ולטגן יחד דקה- שתיים

להוסיף עדשים שחורות ושום קצוץ ולערבב טוב

לכסות במים, להוסיף תבלינים ולערבב טוב 

לסגור את הסיר, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש 

לבשל 30-40 דקות וכל 10 דקות לבוא לבדוק אם צריך להוסיף מים 

אתם תוסיפו מים לפחות 3 פעמים

כשהעדשים רכים וקצת המים שנותרו בסיר סמיכים וכהים אפשר לכבות את האש

להוסיף שמיר ופטרוזיליה, לערבב, לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך

ממליצה להגיש מיד ועם אורז מלא או קינואה בצד

התבשיל יחזיק מעמד במקרר לפחות יומיים והוא יסמיך עוד הרבה אחרי קרור

 

 

  • נעמה

    היי!
    במה אפשר להחליף את הקארי?

    • Tivoneat

      היי היי 🙂 אפשר פשוט לוותר אם אין, זה רק מוסיף טעם של קארי, אין לזה תחליף ראוי 🙂 פשוט תעשי בלי, מה שחשוב זה העדשים.

  • בת7

    צריך להשרות את העדשים לפני?

    • Tivoneat

      לא לא, אין צורך. ☺️

  • ענת

    הי שקמה, המתכון נראה מעולה (ונשמר בתיקיית תבשילים).
    שאלה לגבי התיבול – שמעתי שאם מוסיפים את המלח בהתחלה (לפני הרתיחה או בזמן הבישול על אש קטנה) זה גורם לעדשים להתקשות… מאז אני מוסיפה את כל התבלינים ורק את המלח בסוף. האם זה נכון? אפשר להמליח בהתחלה?

    • Tivoneat

      היי ענת!
      המון תודה 🙂
      אני שמתי מלח בהתחלה עם המים וכל התבלינים ויצא נהדר. הן יצאו רכות מאוד ונהדרות.
      אולי אם הייתי מוסיפה מלח בסוף זה היה לוקח פחות זמן? אבל כך או כך זה לא לקח הרבה זמן 🙂
      זה מניסיוני האישי…

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat