GIFT CARD התחבר/י

4 דרכים להכין ארוחת בוקר טבעונית לקיץ


לפני שמתחילים, כמה מילים מהלב…

היי חברים. איך עבר על כולכם השבוע האחרון?
עכשיו כשאני יושבת מול המחשב פה בבית קפה וכותבת את המילים האלו, פתאום מרגיש לי שאני רוצה לשתף אתכם במשהו.
קצת אישי אז תתכוננו… 🙂
לפני משהו כמו חצי שנה הרגשתי לא טוב. אני כמעט אף פעם לא מרגישה לא טוב ובטח לא כזה לא טוב.
הלהרגיש לא טוב הזה התפתח לו להיות לאחת הסאגות הכי ארוכות שהיו לי בחיי עם הגוף שלי ועם מערכת הבריאות בארץ.
אינספור בדיקות אצל רופאי משפחה הביאו את כולם למסקנה שהחזרה לארץ אחרי כל כך הרבה שנים הרסה לי את האיזון במערכת העיכול וגרמה לדלקת ושאני צריכה, נחשו מה? אנטיביוטיקה. והרבה.
בלית ברירה אחרי חודשים של סבל לקחתי במשך שבועיים כל יום שישה כדורי אנטיביוטיקה, כדי מסתבר- להתרגל לארץ.
האנטיביוטיקה אומנם הרגה את הדלקת אבל היא גם החריבה כל זכר לתפקוד נורמלי של מערכת העיכול המבולבלת שלי.
עייפה ומתוסכלת נופפתי לשלום לרפואה הקונבנציונלית שאומנם עזרה לי אך השאירה אותי עם ליטרים של אנטיביוטיקה בדם ובלי הרבה תשובות מה הלאה.
לא היה לי ספק שאת התשובה שאני מחפשת אני אמצא דווקא במקום אחר…

נעים להכיר, נעמה גפן

נטורופתית טבעונית

לאחר אחד הביקורים שלי אצל רופא ששלח אותי לדרכי עם מרשם לאנטיביוטיקה ואיחל לי בהצלחה, ישבתי באוטובוס הביתה ובכיתי. ומהמקום הזה שלחתי הודעה לנעמה גפן.
נעמה היא חברת ילדות שלי ולמזלי היא תזונאית ונטורופתית 🙂 כבר באותו היום שפניתי אליה, יצאתי איתה יחד למסע שיקום מדהים.
הבחורה המדהימה הזו הצילה אותי. לא רק הצילה אותי אלא לימדה אותי כל כך הרבה על עצמי ועל הגוף שלי.
היום, 4 חודשים אחרי שהתחלתי את הטיפול המדהים אצלה אני מרגישה הכי טוב שהרגשתי מימי, הכי חזקה שהרגשתי מימי והכי מאוזנת שהרגשתי אי פעם!
אני ברת מזל שהבחורה המקסימה הזו חברה שלי, ברת מזל שיש אנשים כאלו בחיי. כולנו ברי מזל שיש אנשים שיודעים לתת לנו תשובות וללוות אותנו כל הדרך עד שאנחנו יכולים להגיד בפה מלא- וואלה: טוב לי!
אתם מוזמנים לדף שלה, שם תוכלו לקבל פרטים על כל סוגי הטיפולים שהיא מעבירה.
אני מפרגנת כל כך מכל הלב ואני בטוחה שמי מכם שיפנה אליה ירוויח המון וכל כך הרבה מעבר לגוף 🙂

אז בואו נדבר על ארוחת בוקר

אחד הדברים שמיד עלו באבחון הראשוני שלי אצל נעמה זה שאני לא הייתי אוכלת ארוחת בוקר.
למה, אתם שואלים? ובכן פשוט כי לא הייתי רעבה.
כשאמרתי את זה לנעמה ננזפתי קשות ופה התחיל למעשה השיעור הראשון שלי אצלה- בין רעב לבין תזונה אין בהכרח קשר.
למדתי שיש דברים שהגוף שלנו צריך, חייב למעשה, כדי לתפקד נכון ולהיות מאוזן. ואני, ילדה עקשנית שכמותי במשך שנים התקיימתי עד הצהריים בלי אוכל פשוט כי… לא הייתי רעבה. אבוי.
התפריט שבנתה לי נעמה כלל בתוכו ארוחת בוקר-שייק. כשקראתי את התפריט לראשונה כמעט בכיתי מהמחשבה שבתשע בבוקר אני אצטרך לשתות שייק של בננה, ספרולינה, צ'יה, חלב טבעוני ושמן קוקוס. היום אני לא יודעת איך אני יכולה להתחיל את הבוקר שלי בלי האושר הזה.
השבוע אחרי ליווי וטיפול של 4 חודשים הגיע השלב שבו נעמה ואני הגענו יחד למסקנה שאני השתקמתי וכשישבתי במרפסת באחד הימים ושתיתי את השייק שלי פתאום עלתה לי המחשבה- אני רוצה לעשות פוסט על ארוחת בוקר מזינות ובריאות בקערה! וזה מה שקרה.
להלן חברי היקרים- 4 דרכים מגוונות ומשגעות להכין קערת בריאות טבעונית לארוחת בוקר:

1. הטרופית: מנגו שיבולת שועל קוקוס

לקערה הראשונה בחרתי בפרי הכי טעים בעולם- מנגו. המחשבה הראשונה שלי היתה להכין סוג של קערת פינקולדה, אבל בדרך למדף של האננס נתקלתי בערימת מנגו ענקית ואמרתי לעצמי- וואו הכי מנגו! יש!

ארוחת בוקר טבעונית

מה צריך?

הבסיס: 1/2 1 כוס שיבולת שועל, 2 כוסות חלב או קרם קוקוס, 2 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק לבחירתכם)
הקישוטים: שבבי קוקוס, קוביות מנגו, צ'יה, אגוזי מלך וגוג'י ברי.

ארוחת בוקר טבעונית

מה עושים?

נתחיל מלהכין את שיבולת השועל: בסיר קטן לבשל יחד על אש קטנה 1/2 1 כוס שיבולת שועל, 2 כפות סירופ אגבה (או סוכר) ו 2 כוסות חלב או קרם קוקוס (קרם זה יותר כיף 🙂 ).
לערבב ללא הפסקה עד שמסמיך. לקרר לחלוטין ולהעביר לקערה.
לקשט בשבבי קוקוס, קוביות מנגו, צ'יה, אגוזי מלך וגוג'י ברי.

2. המושחתת: שוקו- בננה חמאת בוטנים

קערה לחובבי המתוק שפחות מתחברים לעניין הסופרפוד 🙂 הקערה הזו מלאה עד אפס מקום בשוקולד, בננות ובוטנים.
מזכיר לי שייק אלוויס פרסלי שהייתי שותה כשהייתי אסיסטנטית בקורס מורי יוגה בגואה- איזו התחלה לבוקר… בום!

ארוחת בוקר טבעונית

מה צריך?

הבסיס: 1/4 כוס חלב אגוזי לוז, 2-3 כפות חמאת בוטנים, 2 כפיות קקאו, 2 בננות גדולות בשלות וכף סילאן.
הקישוטים: שוקולד צ'יפס, פיצפוצי אורז מלא, שברי בוטנים.

ארוחת בוקר טבעונית

מה עושים?

בבלנדר להניח 1/4 כוס חלב אגוזי לוז, 2-3 כפות חמאת בוטנים, 2 כפיות קקאו, 2 בננות גדולות בשלות וכף סילאן.
לטחון לבלילה חלקה. להעביר לקערה, לקשט ולאכול.

3. הסופר-פודית: ספרולינה, בננות (מומלץ קפואות), פשתן

לאמיצים בלבד 🙂 אני שותה שייק כזה כבר 4 חודשים כל בוקר ואני ממליצה בחום. אבל, אני יכולה להבין את מי שהצבע הירוק קצת מבהיל אותו.
תנסו, לא תתחרטו! באמת שזה ממש טעים.

ארוחת בוקר טבעונית

מה צריך?

הבסיס- 1/4 כוס חלב סויה, 2 בננות בשלות, 2 כפות ספרולינה (ממליצה על ספרולינה טריה קפואה), כף מולסה / סילאן / אגבה (לאוהבי מתוק) וכף פשתן.
קישוטים- שזיף, שיבולת שועל, ספרולינה מיובשת, פשתן טחון.

ארוחת בוקר טבעונית

מה עושים?

בבלנדר להניח 2 בננות בשלות, 2 כפות ספרולינה, כף מולסה / סילאן / אגבה (לאוהבי מתוק) וכף פשתן.
לעבד לבלילה חלקה.
לקשט בשלל קישוטים ולאכול מיד. סופר פוד סופר טעים 😉

4. המהממת- פטל אדום, פטל שחור, קינואה אדומה, חלב סויה

הקערה האהובה עליי, איזה צבע! בקערה הזו נערבב שני סוגי פטל עם קינואה אדומה. זו כבר ממש ארוחה בפני עצמה וסוגרת אחלה פינה למי שלא יאכל עד הצהריים וצריך ארוחת בוקר משביעה.

Smoothie_blow_4

מה צריך?

הבסיס: חצי כוס פטל אדום קפוא, חצי כוס פטל שחור קפוא, רבע כוס חלב סויה, 1 כוס קינואה אדומה מבושלת ומקוררת.
קישוטים: אגוזי קשיו, צימוקים, קיווי, צ'יה.

ארוחת בוקר טבעונית

מה עושים?

להניח בבלנדר את המרכיבים ללא הקישוטים ולעבד לבלילה חלקה.
לקשט, לצלם… ולאכול!

זהו, עד כאן עלילות ארוחות הבוקר הקיציות שלי.
מקווה שנהניתם מהמדריך הקצר 🙂
שיהיה לכולם שבת מהממת ושבוע מקסים!

4 דרכים להכין ארוחת בוקר טבעונית לקיץ


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
10 דקות

מה צריך

הטרופית

הבסיס:

1/2 1 כוס שיבולת שועל

2 כוסות חלב או קרם קוקוס

2 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק לבחירתכם)

הקישוטים:

שבבי קוקוס, קוביות מנגו, צ'יה, אגוזי מלך וגוג'י ברי

המושחתת

הבסיס:

1/4 כוס חלב אגוזי לוז

2-3 כפות חמאת בוטנים

2 כפיות קקאו

2 בננות גדולות בשלות

כף סילאן

הקישוטים:

שוקולד צ'יפס

פיצפוצי אורז מלא

שברי בוטנים

הסופר-פודית

הבסיס:

1/4 כוס חלב סויה

2 בננות בשלות קפואות

2 כפות ספרולינה (ממליצה על ספרולינה טריה קפואה אבל אפשר גם מיובשת או אבקה)

כף מולסה / סילאן / אגבה (אופציה לאוהבי מתוק)

כף פשתן

הקישוטים:

שזיף

שיבולת שועל

ספרולינה מיובשת

פשתן טחון

המהממת

הבסיס

1/2 כוס פטל אדום קפוא

1/2 כוס פטל שחור קפוא

1/4 כוס חלב סויה

1 כוס קינואה אדומה מבושלת ומקוררת

הקישוטים:

אגוזי קשיו

צימוקים

קיווי

צ'יה

מה עושים

הטרופית

בסיר קטן לבשל יחד על אש קטנה שיבולת שועל, סירופ אגבה וחלב או קרם קוקוס

לערבב ללא הפסקה עד שמסמיך, להעביר לקערה ולקרר לחלוטין

לקשט ולאכול

המושחתת

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הבסיס

לטחון לבלילה חלקה ולהעביר לקערה

לקשט ולאכול

הסופר-פודית

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הבסיס

לטחון לבלילה חלקה ולהעביר לקערה

לקשט ולאכול

המהממת

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הבסיס

לטחון לבלילה חלקה ולהעביר לקערה

לקשט, לצלם… ולאכול



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים