GIFT CARD התחבר/י

אלו גובי


היי חברים וחברות 🙂

אז היום בכלל היתה אמורה לעלות לפה גלידה (שתעלה בקרוב אל תדאגו) אבל אז….

כשהגעתי לסופר ראיתי מלא תפוחי אדמה וראיתי כרובית ונזכרתי שלפני כמה זמן העליתי סטורי שהכנתי לעצמי אלו גובי לארוחת ערב וכולכם ממש עפתם וביקשתם מתכון.

אז החלטתי שבעצם היום, מתחשק לי להעלות דווקא את המתכון הזה.

כי הוא קל להכנה וכי הוא מושלם לארוחת ערב וכי הוא טבעוני וללא גלוטן ובקיצור, הוא כל מה שצריך כדי לסגור פינה לארוחה מושלמת.

אלו גובי

למי מכם שלא היה בהודו או לא מכיר אוכל הודי- אלו זה תפוח אדמה וגובי זה כרובית וביחד אלו גובי זה תבשיל תפוחי אדמה וכרובית.

למה הוא כזה מעולה וכל כך הרבה אנשים אוהבים אותו? כי בניגוד למאכלים הודים אחרים שהם ממש מלאים במלא טעמים ובדרך כלל גם חריפים, אלו גובי הוא עדין.

הוא מתובל אבל לא בטירוף, הוא לא שוחה ברוטב אז הוא לא כבד והוא לא חריף בשום צורה.

זה אחד המתכונים האהובים עליי בהודו וגם פה בארץ ואני ממש שמחה להעלות לפה את המתכון הזה סוף סוף.

ועכשיו למשהו אחר בכלל!

אלו גובי

היום בדיוק לפני שבועיים עלה בית הספר לבישול לאוויר ואלו היו שבועיים משוגעים.

האמת היא שהייתי בטוחה שתוך כמה ימים הכל ירגע אבל וואלה טפו טפו טפו כככול שעוברים הימים יותר ויותר מכם נרשמים, צופים, מכינים ולומדים מהסדנאות והמלצות על הבית ספר כבר התחילו לרוץ ברחבי הרשת וזה ממש מרגש.

בקטע ממש מרגש התחילו לפנות אליי מכל מיני מגזינים וכו׳ כדי לעשות כתבה על הבית ספר כי הוא יחיד מסוגו בארץ ובעולם וזה שהוא ככה עף זו פשוט בשורה.

אז תודה לכם על זה, ממש מכל הלב!

יאללה לכו להכין אלו גובי 🙂

אלו גובי

אלו גובי


הכנות
15 דקות דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

אלו גובי (4-5 מנות)

2-3 כפות שמן

4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות

1 ראש כרובית חתוך לראשים קטנים

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

3 עגבניות גדולות קצוצות דק דק

1 כף תבלין קארי לבחירתכם

1 כפית זרעי חרדל (לא חובה)

1 כפית ג׳ינג׳ר כתוש (לא חובה)

מלח פלפל על פי טעם

מים על פי צורך

מה עושים

אלו גובי

במחבת עמוקה ורחבה לחמם שמן

להעביר כרוביות ולטגן 2-3 דקות תוך כדי ערבוב

להוסיף תפוחי אדמה ולטגן 4-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות זהובים

להעביר לקערה ולהניח בצד

על אותה מחבת לחמם שמן

להוסיף בצל ולטגן עד שזהוב

להוסיף שום ולערבב טוב

להוסיף עגבניות ותבלינים ולערבב 3-4 דקות עד שמתקבלת משחה

להוסיף את הכרובית ותפוחי האדמה ולערבב טוב

להוסיף 1 כוס מים, לכסות ולבשל על אש קטנה 15 דקות

לאחר 15 דקות לערבב טוב ובמידת הצורך להוסיף עוד מים

לסגור לעוד 15 דקות או עד שהירקות רכים (אבל לא פירה)

להגיש חם עם אורז בצד

רוצים ללמוד איך להכין אוכל טבעוני מושלם בכל יום בשבוע? בואו לבקר- סדנת בישול ביתי טבעוני



הערות והמרות:

  • במקום תפוחי אדמה אפשר בטטה
  • במקום כרובית אפשר ברוקולי או כל ירק אחר שאתם אוהבים
  • אפשר להוסיף צ׳ילי
  • אפשר

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים