GIFT CARD התחבר/י

עוגיות אמסטרדם טבעוניות


היי חברות וחברים.

אני מרגישה שהפינה של TivonEat מסביב לעולם היום היא מאוד אירונית.

עד עכשיו, באמת ממש עד לפני כמה ימים, לא היה לי איזו תחושה חזקה שבא לי לנסוע לחו״ל.

כאילו כמו כל דבר בקורונה המוזרה הזו פשוט השלמתי עם המצב ממש מהר.

סגר אז סגר. מסיכה אז מסיכה. תל אביב בלי בתי קפה, אוקי נתמודד… 🙂

כאילו משהו בזה שהכל הפך להיות מאוד אבסולוטי ולא ניתן לערור הפך את ההשלמה עם המצב לקלה יותר.

עוגיות אמסטרדם טבעוניות

וככה גם חו״ל, כאילו איכשהו עם הטירוף שסביב הקורונה לא הרגשתי שאני מפספסת משהו ושהנה אוטוטו תעבור שנה מאז שהיינו בחו״ל.

כן היה קשה לי עם סיני אבל חו״ל חו״ל לא בער בי.

ואז, שתי חברות מאוד טובות שלי ששתיהן במקור לא מהארץ טסו השבוע לבקר סוף סוף את המשפחות שלהן.

אחת לאיטליה ואחת לארה״ב.

ופתאום בבום אחד זה היכה בי… אני רוצה לנסוע לחו״ל!!!

פתאום הבנתי כמה אני צריכה שינוי, ריגוש, התאווררות, עולם אחר שהוא לא תל אביב והארץ…

עוגיות אמסטרדם טבעוניות

אבל אז גם הגיע ההכרה שזה כנראה לא באמת הולך לקרות בזמן הקרוב ונהיה לי קצת מוזר פתאום איך העולם שלנו השתנה.

אז הרעיון שלי של הפינה הזו קיבל קצת תפנית כי עכשיו שבאמת שממש ממש מתחשק לי לנסוע לכל המקומות שעד עכשיו עלו בפינה!

וגם ליעד שעולה בפינה של היום לא הייתי מתנגדת לנסוע 🙂

היום כפי שהבנתם אנחנו מטיילים להולנד וספציפית לאמסטרדם שם אפשר למצוא את מאפיית Van Stapele המעולה שעושה את העוגיות המושחות בתבל.

עוגיות אמסטרדם טבעוניות

כל כך הרבה מכם ביקשו מתכון לעוגיות אמסטרדם טבעוניות ושמרתי אותו לפינה המיוחדת שלנו.

אז הנה הוא עלה והוא כל כך טעים וכל כך מושחת וכל כך מפנק.

בחרתי למלא את העוגיות בממרח שוקולד השחר הטבעוני שהחזיר אותי לילדות ויצא כל כך מדוייק בטעם.

והוספתי גם שוקולד לבן טבעוני כדי שיהיה מפנק במיוחד ושלא יחסר 🙂

תהנו!

פוסט בשיתוף השחר העולה.

עוגיות אמסטרדם טבעוניות

עוגיות אמסטרדם טבעוניות


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בצק (10-12 עוגיות גדולות)

150 גרם שוקולד מריר
120 גרם שמן קוקוס נוזלי / חמאה טבעונית

⅓ כוס חלב סויה

3 כפות רסק תפוחים
⅓ כוס אבקת קקאו
¾ 1 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס סוכר חום

מילוי

10-12 כפיות ממרח שוקולד השחר העולה (הטבעוני)

אפשר לשדרג עם חופן שוקולד לבן טבעוני

מה עושים

בצק

בסיר או מיקרו להמיס יחד שוקולד מריר ושמן קוקוס

להוריד מהאש, להעביר לקערה, להוסיף חלב סויה ורסק תפוחים ולערבב טוב

להוסיף את כל שאר המרכיבים (ללא המילוי) ולערבב לבצק אחיד

לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר 30 דקות

מילוי

להניח כפיות של ממרח שוקולד על תבנית או צלחת מרופדת בנייר אפייה

להניח במקפיא 30 דקות

הכנה

להוציא את הבצק והמילוי מהמקרר והמקפיא

לקחת כף גדושה בצק ולעשות כדור

למעוך את הכדור בין שתי כפות הידיים לדיסקית ולהניח במרכז כפית ממרח שוקולד (ושוקולד לבן אם בחרתם להוסיף)

לסגור את הדיסקית ככה שממרח השוקולד מתחבא בפנים ולגלגל טוב לכדור

לשטח מעט ולהניח ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות על 180 מעלות 13-16 דקות עד שסדוק ויציב בצדדים

לקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לזלול



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
  • לשמור בכלי סגור טוב על השיש או במקרר
  • אפשר למלא בקוביות שוקולד

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים