GIFT CARD התחבר/י

עוגת תפוחים טבעונית


חברות וחברים אהובות ואהובים!

בדרך כלל אני כותבת פה המון, מספרת לכן על השבוע שלי, על החיים שלי וקצת על המתכון.

עוברים עלינו פה ימים מאוד מאוד עמוסים עם רפאל וחיפושי דירה בתל אביב ועוד ועוד…

היום שלי היום התחיל אחרי רק אחר הצהריים, אחרי 4 שעות הלוך חזור בפקקים לתל אביב, פגישות ועיניינים.

כך שנוצר מצב שאו שאני מעלה לכן פה רק מתכון עם תמונה אחת שצולמה בפלאפון (לא עלינו חח) או שאני לא מעלה לכן מתכון בכלל.

החלטתי להבין שאין ברירה ולזרום עם החייים ולא להיות נוקשה.

מתכון מדהים עם תמונה לא מדהימה ששווה כל ביס.

אוהבת אתכן המון!

עוגת תפוחים טבעונית

עוגת תפוחים טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (9-12 רולים)

יבשים

3 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

¼ כפית מלח

רטובים

3 כפות רסק תפוחים

¼ כוס שמן

¾ כוס חלב סויה מעט חם

1 כפית תמצית וניל

מילוי

4 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות

3-4 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

¼ כוס חמאה טבעונית / שמן קוקוס (עדיף חמאה)

3 כפות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

תוספות

½ כוס אגוזים מרוסקים דק (מלך /שקדים / לוז וכו)

ציפוי לפני אפייה

כמה כפות חלב סויה

ציפוי אחרי אפייה

כמה כפות סירופ מייפל / אגבה / מי סוכר

להגשה

גלידת וניל טבעונית

מה עושים

בצק

במיקסר להניח מרכיבים יבשים ולערבב

להוסיף מרכיבים רטובים וללוש במיקסר 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש

התפחה

לעשות כדור מהבצק, לשמן את הכדור ולהניח בקערה גדולה משומנת

לעטוף את הקערה ולהניח במקום חמים לשעה ורבע

מילוי

בסיר קטן לבשל כעשר דקות את כל מרכיבי המילוי (ללא התוספות)

להניח במקרר לחצי שעה לפחות

הרכבה ואפייה

לאחר שעה ורבע להוציא את הבצק ולרדד למלבן רחב בעובי חצי ס״מ

למרוח בנדיבות מילוי על כל רחבי הבצק

לפזר מעל אגוזים ולגלגל לרולדה הדוקה

לחתוך לרולים ולהניח בתבנית רחבה על נייר אפייה להתפיח 30 דקות במקום חמים

ממליצה להשתמש בתבנית מאפינס**

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות

למשוח כל רול בחלב סויה
לאפות 25-30 דקות עד שהרולים זהובים וגדולים

ציפוי

ברגע שהרולים יצאו מהתנור, למשוח במייפל

להגיש חם עם כדור גלידה מעל כל רול

מפחדות מעבודה עם שמרים? רוצים לדעת ללמוד על קינוחים טבעוניים? מזמינה אתכן לסדנת קינוחים טבעוניים מדהימה!



הערות והמרות:

  • אפשר לעשות חצי כמות עם קמח מלא
  • במקום תפוחים אפשר אגסים
  • אפשר לעשות בכל צורה אחרת שאתם אוהבות, גם כעוגה שלמה
  • לא חייב להגיש עם גלידה כמובן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים