GIFT CARD התחבר/י

עוגת תפוחים וגבינה


היי כולם!

איך עוברים עליכם הימים הכי חמים בתבל?

יצא ממש טוב שבגלל ששבועות כמעט כל המתכונים שעולים הם גם מתכונים קרים ומרעננים.

וגם היום עולה מתכון קריר מרענן ובעיקר מהמם ברמות גבוהות.

עוגת תפוחים וגבינה, המתכון הרביעי שעולה מחוברת שבועות המהממת (יש לנו עוד מתכון אחד שהוא יהיה גולת הכותרת!)

עוגת תפוחים וגבינה

אז מה יש לנו פה? כשהתחלתי לעבוד על החוברת הייתי צריכה לתת כמה וכמה רעיונות שמהם לאישה ותנובה בחרו איזה מתכונים אני אפתח ויהיו בחוברת.

היה לי בראש כמה וכמה רעיונות לעוגות לחוברת אבל היו שתיים שהכי הכי התחשק לי לפתח.

העוגה שעולה שבוע הבא והעוגה הזו.

התחשק לי משהו אחר, מעניין, מרענן. שילוב טעמים שהוא מיוחד אבל מנצח כזה שהוא הכי שבועות בשבילי.

עוגת תפוחים וגבינה

שבועות אצלנו בבית זה חג שמלא בפירות, כמעט בכל קינוח מתחבא לו גם איזה פרי וידעתי ישר שבאחת העוגות אני משלבת פירות.

המחשבה על תפוחים וקינמון עם קרמל שנוזל מכל כיוון התפתחה לה למתכון המהמם הזה שאתם רואים כאן היום.

איזו עוגה… וואו באמת, אני מאוהבת.

שכבות של קרמבל מתפורר, קרם וניל מתוק, תפוחים במייפל, ומעל הכל הקרמל… אוי אוי הקרמל… 🙂

קיצור, אמרתי לכם שאני הולכת להפציץ בקינוחים ואני עומדת במילה… איזה כיף לנו אה?

מקווה שתהנו מהמתכון הזה ושיהיה לכם סופ״ש קסם!

עוגת תפוחים וגבינה

בשיתוף תנובה

עוגת תפוחים וגבינה


הכנות
30 דקות
בישולים
שעה וחצי
מתי מוכן
עוד 12 שעות (קרור)

מה צריך

בצק + קרמבל

1 כוס קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1 כוס קמח שקדים

⅓ כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

½ כוס שמן קוקוס במצב משחתי

2 כפיות תמצית וניל

¼ כוס חלב קר- סויה / שקדים / אורז

מילוי
400 גרם ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
1 כפית תמצית וניל
⅔ כוס סוכר
¼ כוס קשיו טבעי

3 כפות שמן קוקוס
גרידת קליפת חצי לימון

שכבת תפוחים
300 גרם תפוחים (3 תפוחים קטנים) קלופים וחתוכים לקוביות
½ 1 כפיות קינמון
2 כפות מייפל
3 כפות סוכר חום

תוספות לקרמבל

4 כפות שיבולת שועל (לא חובה)

קרמל

¾ כוס סוכר

⅓ כוס מים

¾ כוס קרם קוקוס

מה עושים

בצק (תבנית קפיצית 20-22 ס״מ)

להדליק תנור על 170 מעלות 

בקערה לערבב מרכיבים יבשים 

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב בעזרת כף עץ 

ללוש לבצק אחיד

להפריד 100 גרם מהבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר (לטובת הקרמבל שיהיה בחלק העליון) 

להעביר את שאר הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב לתחתית

לאפות 20 דקות, להוציא מהתנור ולהניח בצד

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין 

לאחר 20 דקות להוציא את התבנית מהתנור ולשפוך את המילוי לתבנית מעל הבצק 

לאפות 40 דקות (עדיין על 170 מעלות)

שכבת תפוחים

בקערה לערבב את כל מרכיבי שכבת התפוחים 

לאחר 40 דקות להוציא את העוגה מהתנור ולהעביר את התפוחים לתבנית מעל המילוי 

קרמבל

להוציא מהמקרר את הבצק שהפרדנו קודם ולפורר אותו עם הידיים לתוך קערה 

לערבב עם שיבולת השועל ולפזר מעל התפוחים 

אפייה 

להכניס לתנור (עדיין על 170 מעלות) ל 20 דקות או עד שהקרמבל זהוב 

לקרר לחלוטין ולהעביר למקרר ל 12 שעות לפחות  

קרמל

בסיר נונסטיק עמוק להניח מים וסוכר ולערבב טוב 

לבשל על אש בינונית-נמוכה בלי לערבב (לא לגעת!) במשך 13-15 דקות עד שנהיה צבע זהוב אדמדם בהיר 

בנתיים לחמם את קרם הקוקוס בסיר נפרד עד שמבעבע

כשהצבע של הסוכר הופך לזהב בהיר להנמיך את האש ולהוסיף בהדרגה את קרם הקוקוס תוך כדי ערבוב עם מרית

(יהיו מלא בועות משוגעות- תזהרו על האצבעות)

לבשל על אש נמוכה עוד 2 דקות 

להעביר לצנצנת ולקרר לחלוטין 

הגשה

לפני הגשה, לשפוך בנדיבות קרמל על העוגה הקרה

לפרוס ולהגיש עם צנצנת קרמל בצד



הערות והמרות:

  • אפשר חצי כמות עם קמח מלא
  • במקום שמן קוקוס אפשר חמאה טבעונית
  • במקום קרם קוקוס אפשר שמנת סויה
  • במקום תפוחים אפשר- אגסים / תותים / אפרסקים / משמש ועוד ועוד
  • אפשר בלי קרמל כמובן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים