GIFT CARD התחבר/י

קרמבל תפוחים טבעוני


המרתון של מתכונים טבעוניים לראש השנה ממשיך והנה הגענו לקינוחים לראש השנה!

השנה היתה לי ממש התלבטות.

רציתי לעשות מתכון לעוגת תפוחים או לפחות קינוח תפוחים כלשהו כי זה הכי מתבקש בראש השנה.

אבל איכשהו, מכל עשרות הרעיונות שהיו לי למתכון עם תפוחים, אף אחד לא ממש התיישב לי נכון.

או שהם היו פשוטים מידי או מורכבים מידי או לא חגיגיים מספיק, קיצור נכנסתי ללופ.

קרמבל תפוחים טבעוני

כשאני נכנסת ללופ מה שאני בדרך כלל עושה זה שואלת אתכם מה אתם רוצים ורוצות.

אז שאלתי.

והרוב המכריע ענה- קרמבל תפוחים טבעוני.

עכשיו מה היתה הבעיה שלי מלכתחילה עם קרמבל תפוחים? כי זה לא שלא חשבתי על זה כבר לבד כן…

הוא אומנם מאוד מאוד מאוד טעים אבל מבחינת נראות… הוא די לא משהו. חסר צבע ודי משעמם.

קרמבל תפוחים טבעוני

ואז ברגע אחד הבנתי מה אני הולכת לעשות.

החלטתי לשלב בתוך הקרמבל נגיעות של פטל לתת לו פיצוצי צבע מהממים ועל הדרך גם החלטתי לשלב פקאן מסוכר.

כל מי שטעם (מתן, שי השכן וגם הזוג שגר עכשיו דלת לידנו) אמר שזה פשוט אלוהי.

תקשיבו, זה קינוח לראש השנה שיש בו את כל האלמנטים הכי חשובים- מהיר וקל להכנה, ממרכיבים הכי פשוטים שיש וכזה שאפשר להכין מראש.

קרמבל תפוחים טבעוני

והכי חשוב- טעים בטירוף ועם תפוחים!

אני מקווה שלפחות רובנו נוכל לחגוג את החג הזה עם המשפחות הקרובות או עם חברים.

כדי שנוכל להכין את כל המתכונים הטעימים האלו ולהרשים את כל האורחים סביב השולחן.

נתראה פה מחר (!) עם עוד מתכון טבעוני לראש השנה. יש 🙂

קרמבל תפוחים טבעוני

קרמבל תפוחים טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

קרמבל

1 כוס קמח כוסמין מלא / חיטה מלא / חיטה לבן

⅔ עד 1 כוס סוכר חום

½ כוס (120 גרם) חמאה טבעונית חתוכה לקוביות / שמן קוקוס

½ כוס פקאן מסוכר מרוסק (או כל אגוז אחר)

תפוחים

3 תפוחים אדומים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

½ כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט

1 כף מיץ לימון

חופן פטל טרי או קפוא

לשדרוג- 1 כף ליקר אלכוהולי כלשהו

מה עושים

קרמבל

בקערה להניח קמח, סוכר וחמאה

בעזרת הידיים לפורר עד שמתקבלת תערובת שמזכירה חול לח עם גושים (סורי חחחח)

להוסיף פקאנים ולערבב

להניח במקרר עד לסיום השלב הבא

תפוחים

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה להניח תפוחים חתוכים

מלבד הפטל להוסיף את כל שאר מרכיבי התפוחים ולערבב טוב טוב

להעביר לתבנית 20/02 ולהדק טוב לתחתית

לפזר מעל פטלים (כמה שמתחשק לכם)

להוציא את הקרמבל מהמקרר ולפזר מעל

לאפות 45-50 דקות עד שהדפנות מבעבעות ומעט מקורמלות

לקרר רבע שעה ולהגיש בקעריות עם גלידת וניל טבעונית מעל



הערות והמרות:

  • במקום תפוחים אפשר אגסים / ענבים / אפסק / שזיף / משמש וכו
  • במקום פטל אפשר פירות יער / אוכמניות / תותים וכו
  • במקום פקאן אפשר אגוזים אחרים / גרנולה / שיבולת שועל עבה או דקה
  • אפשר בלי קינמון

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים