פאי תפוחים בכוסות אישיות


שלום חברים.

אז כיפור עבר אה? אני מרגישה מצד אחד שהחגים השנה עוברים ממש מהר ומצד שני אני מרגישה כאילו אנחנו כבר חצי שנה בחגים ומה נעשה כשפתאום לא יהיה יום שישי כל יומיים?!

בכל מקרה אני מקווה שעבר עליכם יום כיפור מועיל באשר הוא.

אצלי היה רגוע ושקט. השקט של תל אביב ביום כיפור הוא שקט ממכר.

אני יושבת תמיד במרפסת ופשוט מתפעלת איך עיר כל כך רועשת יכולה פתאום להיות שקטה ורגועה.

פתאום מגלים שיש פה ציפורים 🙂

פאי תפוחים בכוסות אישיות

רציתי לספר לכם שהשבוע אני ומתן סגרנו לנו כרטיסים לשתי חופשות ואני ממש מתרגשת.

באמצע נובמבר אנחנו נוסעים להופעה במילאנו מה שאומר שהולך להיות מדריך למטייל הטבעוני במילאנו בבלוג שזה מאוד משמח.

ובקיץ סגרנו כרטיסים לפסטיבל בום בפורטוגל. הייתי בפורטוגל הרבה פעמים אבל זו פעם ראשונה ספציפית בבום, אז יאיי!

ועכשיו אחרי כל העידכונים- הקינוח של היום.

פאי תפוחים בכוסות אישיות

אז הקינוח של היום נוצר מכמה מחשבות-

הראשונה היא סוכות, שזה חג שמזכיר לי פירות.

השניה היא שהכנו כל כך הרבה עוגות לאחרונה שפשוט חייבים לאזן עם איזה קינוח כוסות קליל.

והשלישית היא שנשארו לי מלא תפוחים מהחג הקודם 🙂

מה שהחלטתי להכין זה פאי תפוחים בכוסות אישיות והוא יצא כזה יפה ומפנק.

הוא גם טבעוני וגם ללא גלוטן וגם קל להכנה וזה בדיוק מה שרציתי לערב סוכות.

מקווה שתכינו ושתהנו ובכללי שעוברת עליכם תקופת חגים נעימה וטעימה.

פאי תפוחים בכוסות אישיות

* פוסט בשיתוף סויה תנובה

פאי תפוחים בכוסות אישיות


הכנות
15 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

קרמבל (3 קינוחים בכוסות של 250 מ״ל- עוד אופציות בתחתית המתכון) 

1/2 כוס שיבולת שועל (ללא גלוטן במידת הצורך)

1 כוס לקט אגוזים קצוצים לבחירתכם (שקדים, לוז, מלך, בוטנים, גרעיני חמניה- דלעת וכדומה)

1/4 כוס סוכר חום

1/2 כפית קינמון

קרם קינמון 

2 גביעים של מעדן Bio בטעם טבעי (החדש של תנובה)

1/2 כפית קינמון

2-3 כפות מייפל / אגבה / סוכר מומס

פירות

1 תפוח אדום חתוך לקוביות קטנות

1 אגס חתוך לקוביות קטנות

מיץ מחצי לימון

3 כפות סוכר חום

1/2 כפית קינמון

מה עושים

קרמבל

להניח את כל המרכיבים במחבת רחבה

לערבב על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומתקרמל וכל התערובת משחימה מעט

להעביר לקערית, לקרר לחלוטין ולפרק לגושים בכל מיני גדלים

מילוי

לערבב את כל המרכיבים בקערה

לטעום ולהוסיף עוד מייפל אם יש צורך

פירות

לערבב טוב את כל מרכיבי הפירות בקערה

להניח בצד לשעה

לאחר שעה לסנן את כל הנוזלים שהצטברו בקערה ולהמשיך לשלב הבא

הכנה (הערה חשובה בתחתית המתכון) 

בכוסות הגשה להניח שכבת גרנולה

מעליה שכבת קרם

מעליה פירות וחוזר חלילה

אפשר לקשט בתפוח פרוס / מקל קינמון

להגיש קר



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להכין את הקינוח גם בכוסות של 100 מ״ל ואז יהיו לכם הרבה יותר קינוחים
  • אני ממליצה לבצע את שלב הכנת השכבות הסופי לא יותר משעתיים לפני ההגשה כי התפוחים עלולים להגיר עוד נוזלים עם הזמן וזה פחות מגניב (אפשר להכין את הכל מראש אבל לשים פיזית בכוסות בסמוך להגשה)
  • את שיבולת השועל אפשר להחליף בפיצפוצי אורז או לוותר עליה ולשים עוד אגוזים
  • אם אתם לא רוצים אגוזים אפשר רק שיבולת שועל
  • בשביל הקרמבל אפשר להשתמש בגרנולה קנויה כמובן
  • אפשר להשתמש בכל מיני פירות, מה שאתם אוהבים (פירות טרופיים לא צריכים את השלב של השהייה בקערה במשך שעה)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים