GIFT CARD התחבר/י

מאפינס שוקולד בננה


היי חברים.

סיפור לי השבוע אליכם שאולי ישמע מטופש אבל יש לו מוסר השכל 🙂

השבוע קניתי אי חדש למטבח ושולחן עבודה קטן.

כן, לא כזה מעניין נכון? אבל רגע, יש לי הסבר למה אני מספרת לכם את הפרט הזה.

כשעברנו לדירה הזו לפני 3 שנים, והיינו בארץ רק שנה, קנינו מין כוננית קטנה שבאמת שלקרוא לה אי זו מחמאה גדולה.

היא עמדה במטבח, ברוחב של בקושי 40 ס״מ והיתה משטח העבודה העיקרי שלי.

עליה העברתי סדנאות פרזנטציה, צילמתי, חתכתי, בישלתי (עליה וכמובן גם בכל שאר המטבח).

כבר כל כך הרבה זמן שלא נוח לי עם האי הזה. שצפוף לי, שקטן לי, שלא נוח לי.

אבל התרגלתי ופשוט לא שמתי לב.

מאפינס שוקולד בננה

השבוע שוב התבאסתי שאין לי מקום למשהו ומתן אמר לי בייב יאללה הגיע הזמן להשתדרג.

יום אחרי כבר נסעתי לי לקנות לי אי חדש ועל הדרך פתאום ראיתי שולחן עבודה קטן וחמוד ויפה והבנתי שכבר 4 שנים אני עובדת מהספה.

זה כיף לעבוד מהספה, התרגלתי לעבוד מהספה, אבל אני לא רוצה לספר לכם כמה כוננים קשיחים נשברו בדרך (פשוט כי הם נפלו מהספה) וכמה עכברי מחשב התגלגלו להם על הריצפה מהספה… בקיצור… הבנתם.

למה אני מספרת לכם את כל זה? כי כבר יומיים שיש לי את האי החדש ואת שולחן העבודה שלי ואני פשוט לא יכולה לתאר לכם כמה טוב לי!

כמה נוח לי, כמה מרווח, כמה נעים, כמה מדוייק.

מאפינס שוקולד בננה

לפעמים יום רודף יום ואנחנו מתרגלים לעבוד בצורה שלא נוחה לנו וכל מה שצריך זה טיפה טיפה לשנות.

אני כל כך מרוצה מהשינוי הזה שאומנם הוא קטן אבל הבית זה המשרד שלי, המטבח זה המשרד שלי, הלפטופ זה המשרד שלי, ככה שבשבילי זה שינוי ענקי.

זהו מקווה שאני אעורר בכם מוטיבציה לעשות שינויים קטנים בחיים שיגרמו לכם להרגיש ממש ממש טוב.

ובנתיים, מה אתם אומרים על מאפינס שוקולד בננה?

מתאים בול עם כוס קפה / תה בזמן שאתם חושבים על שינויים קטנים 🙂

שיהיה לכם סופ״ש מהמם.

רוצים עוד מתכון למאפינס טבעוני? נסו את זה- מאפינס לימון פרג 

מאפינס שוקולד בננה

מאפינס שוקולד בננה


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

מאפינס (9-12 חתיכות)

רטובים

1/2 כוס חלב שקדים / סויה

1 כף חומץ

4 בננות מעוכות למחית חלקה (כמה שפחות גושים)

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן זית (או שמן בישול רגיל)

1/2 כוס סוכר חום

יבשים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

תוספות

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס

קישוטים

50 גרם שוקולד מריר חתוך גס

מה עושים

מאפינס

בקערה לערבב חלב וחומץ להניח בצד 3 דקות

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

לקערה נוספת לנפות קמח כוסמין

להוסיף אבקת אפייה ולערבב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות

(אם התערובת ממש ממש בצקית להוסיף מעט חלב ושמן ולערבב)

להוסיף שוקולד צ׳יפס ולערבב

אפייה

להדליק תנור על 170 מעלות

להעביר את הבלילה לגומות מאפינס משומנת היטב

לקשט כל מאפינס בשוקולד שבור

לאפות 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי

לקרר כמה דקות בתבנית ואז לחלץ בעדינות ולקרר לחלוטין

(או לאכול חם, חיים רק פעם אחת… 🙂 )



הערות והמרות:

  • אפשר כמובן עם קמח לבן
  • אפשר חצי חצי מלא -לבן
  • אפשר לדעתי עם תערובת רב תכליתי נטול גלוטן
  • במקום בננה אפשר רסק תפוחים, הכמות תהיה בערך 2 כוסות
  • במקום שוקולד צ׳יפס אפשר ממש מה שבא לכם- אגוזים, גרנולה, בוטנים, קינמון וכו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים