GIFT CARD התחבר/י

עוגת בסבוסה טבעונית


יש! אנחנו מצליחות להכניס עוד מתכון חגים אחד בתקופה הצפופה בתבל 🙂

מתכון לעוגה לאחרי הצום.

עוגת בסבוסה טבעונית זו עוגה שכבר ממש מזמן רציתי שתהיה בבלוג וחשבתי שיום כיפור שמתקרב בצעדי ענק זו הזמדנות טובה.

אני לא גדלתי על העוגה הזו ולמען האמת אני חושבת שנחשפתי אליה רק בשנה שנתיים האחרונות פשוט משיטוטים ברשת.

היא מזכירה לי סוג של בקלוואה, גם בגלל הטעם עם הסירופ המפנק וגם בגלל הצורה.

ולי אישית עוגת בקלוואה נשמע כמו חלום 🙂

עוגת בסבוסה טבעונית

בקיצור, יש הרבה גרסאות לעוגה הזו, יש כאלו עם ערימות של ביצים, וגם כאלו שמבוססות על ביצים מוקצפות ועוד ועוד

אני הלכתי על גירסה פשוטה וקלה, אחרי שהתייעצתי עם חברה שכן גדלה על העוגה הזו ושסבתא שלה היתה מומחית בתחום!

לטבען את העוגה היה די קל כי אין פה הרבה ביצים והיה די פשוט למצוא מרכיבים שיתאימו בול גם במקום היוגורט.

התוצאה נהדרת פלוס.

מלאן סירופ, עוגה רכה ולחה, טעם של בקלוואה וזה מושלם לאחרי הצום למי שצמה מבין העוקבות.

עוגת בסבוסה טבעונית

אז זו העוגה שלנו להיום ואחרי כל זה הנה גם כמה מילים על מה שלומי…

אני בעיצומו של חודש שמיני ותקשיבו זה כבדדדדד הסיפור הזה 😳

אין ספק שהסוף לא קל. לא מתלוננת אבל מי שחוותה הריון (במיוחד בקיץ) תבין אותי.

זה בבום נהיה כל כך כבד! אני בהחלט כבר באופן רישמי פילון / דביבון / דב קוטב / נחום תקום ועוד כל מיני תיאורים כאלו.

עוגת בסבוסה טבעונית

מצד שני… ההתרגשות תופסת תאוצה ביג טיים.

אני ומתן ממש ממש ממששששש מתרגשים. זה נהיה כל כך אמיתי כשזה מתקרב.

וכמה שזה נהיה אמיתי ככה זה נהיה מרגש 😍

אז זו אני בימים אלו, שמחה שאני עדיין מכינה לכן מתכונים אפילו שדי קשה להיות הרבה על הרגליים, זה שווה את הסיפוק שבעבודה.

תהנו מהעוגה ונתראה אחרי כיפור ❤️

עוגת בסבוסה טבעונית

עוגת בסבוסה טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

עוגה (תבנית 20/20)

יבשים

2 כוסות סולת

1 כפית אבקת אפייה

¼ כוס קמח לבן

½ כוס סוכר חום (אפשר גם קצת יותר למי שאוהבת מתוק מתוק)

רטובים

⅓ כוס חמאה טבעונית מומסת / שמן / שמן קוקוס מומס

3 כפות רסק תפוחים

125 גרם יוגורט טבעוני

2 כפיות סירופ אגבה / מייפל

1 כף שמן

סירופ

1 כוס סוכר חום

¼ 1 כוסות מים

1 כפית מי ורדים (לא חובה)

לקישוט

פיסטוקים מרוסקים או כל אגוז / שקד

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף חמאה ולערבב טוב עד שמתקבלת תערובת שמזכירה קוסקוס

בקערה נוספת לערבב את כל שאר המרכיבים הרטובים

להוסיף תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב עד לקבלת בצק

קישוט ואפייה

להעביר לתבנית משומנת היטב בחמאה טבעונית ולהדק טוב עם ידיים רטובים

בעזרת סכין לסמן חתיכות לפי איזה גודל וצורה שתרצו

לפזר מעל פיסטוקים ולהדק אותם לתוך הבצק

לאפות 25 דקות או עד שזהוב (לא לאפות יתר על המידה, שלא תתייבש)

סירופ

בנתיים להביא לרתיחה בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ

להנמיך את האש ולבשל עוד 10 דקות

להניח בצד עד שהעוגה יוצאת מהתנור

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור, בעזרת כף להשקות את העוגה בסירופ (להשתמש בכולו)

לקרר לחלוטין לפני שמגישים



הערות והמרות:

  • למען האמת אני לא ממליצה לשנות כלום במתכון הזה 🙂
  • לרסק תפוחים וליוגורט אין תחליף

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים