GIFT CARD התחבר/י

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני


שלום!!! לא האמנתי שאני אספיק להכניס עוד מתכון היום אבל הנה זה קרה 🙂

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני מושלם מושלם מושלם!

אנחנו עוד שעה נוסעים לאנשהו, אני לא יודעת לאן… מחר יש לי יומומלדת וכמו שסיפרתי לכן אתמול מתן לוקח אותי לאנשהו לשלושה ימים.

הוא הודיע בבוקר שאנחנו יוצאים באחת וחצי אז לשמחתי היה לי זמן להכין עוד מתכון אחד (האמת שניים, גם את של יום חמישי כבר הכנתי!)

ואזיה מתכון שזה… יווו אני מאוהבת בו.

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני

קודם כל גאלט זה הדבר הכי כייפי לאפייה שיש.

כל היתרונות של קיש אבל בלי כל הפינפונים והעבודה הקשה.

זה פשוט קיש בלאגן. בצק מהיר, קיפולים מבולגנים, כל מילוי מתאים- מה צריך יותר מזה?

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני

ובגלל שאנחנו ממש לקראת ראש השנה החלטתי ללכת על מילוי שמתאים לאווירה. מלוח אבל גם מעט מתקתק.

גאלט סלק וגבינת עיזים. זה שילוב קלאסי וכל כך טוב.

לשמחתי השנה גם יש לנו מבחר של גבינות עיזים טבעוניות ואפשר להכין ממש בקלות.

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני

בחרתי להוסיף מעט טימין בשביל הטעם הטוב אבל מעבר לזה באמת שכמעט כלום.

מה שעושה את הגאלט הזה זה באמת השילוב המושלם בין סלק לגבינה עם טעם חזק.

ומעבר לכל זה…. תראו כמה הוא יפה!

תכינו לערב חג? בדוק! 🙂

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני

גאלט סלק וגבינת עיזים טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (גאלט קוטר 24 ס״מ)

2 כוסות קמח לבן / חצי חצי לבן מלא

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

½ כוס מים רותחים

½ כוס שמן זית

מילוי

3 סלקים קטנים בוואקום (או מבושלים) פרוסים דק

1 חבילה גבינת עיזים טבעונית או כל גבינה טבעונית קשה אחרת

½ כפית טימין מיובש

ציפוי

2 כפות חלב סויה לא ממותק

1 כפית מלח גס

להגשה

מעט גבינת עיזים טבעונית

כמה עלי טימין טרי

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים

ללוש לבצק אחיד ורך

להניח בקערה, לכסות במגבת ולהניח בצד 10 דקות

לרדד את הבצק לעיגול בעובי ½ ס״מ (לא דק, אנחנו רוצים בצק יציב שיחזיק את המילוי)

מילוי

לפזר חצי מכמות גבינת העיזים במרכז העיגול

לסדר טבעת של פרוסות סלק מעל הגבינה (להשאיר לפחות 3 ס״מ דופן בלי מילוי)

לפזר מעל את שאר גבינת העיזים (אפשר לשמור קצת בצד לקישוט אחרי האפייה)

לפזר מעל טימין ולקפל את הדפנות מעל המילוי

למשוח את הדפנות בחלב סויה ולפזר מעל כל הגאלט מלח גס

לאפות על 180 30-35 דקות עד ששחום

לפזר מעל עוד גבינת עיזים וטימין טרי ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום סלק אפשר בטטה, דלעת, דלורית, גזר וכו
  • אפשר את הבצק להכין מקמח כוסמין מלא או חיטה מלא
  • אפשר להוסיף איזה גבינות שאוהבים
  • במקום טימין אפשר רוזמרין

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים