GIFT CARD התחבר/י

רוזלך לוטוס טבעוני


פורים שמח חברות וחברים!

האמת היא שקשה לי להגיד שזה ממש חג פורים כמו שצריך ובטח לא שהוא פורים כמו שאנחנו רגילות או כמו שהייתי רוצה.

אני ממש ממש אוהבת להתחפש, בכלל אוהבת מסיבות, אוהבת את כל המסביב, אוהבת את אווירת הקרנבל.

השנה קצת קשה לי.

מצד אחד קצת שיחררו ואפשר לחגוג אבל מצד שני, לא באמת.

רוזלך לוטוס טבעוני

התחושה היא של לחץ, וקצת עייפות וגם שלך פילוג והרבה חוסר ודאות… קיצור לא אווירה של פורים.

אין לי חשק למסיבות כי הכל כל כך מוגבל ויש סגר לילי וקורונה מלחיצה וקרנבל זה ממש לא.

לשמחתי המאוד רבה (!) אני ומתן נוסעים מחר לצפון לשלושה ימים שאנחנו מחכים להם כבר בקוצר רוח!

עם כל הסגרים, יצא שכבר כמה חודשים לא נסענו לנו לחופשה.

ועכשיו אנחנו נוסעים לעמק החולה לחברים טובים ויהיו לנו שלושה ימים של שקט וטבע ואוכל טעים.

רוזלך לוטוס טבעוני

אז אומנם לא פורים כמו שפורים צריך להיות, אבל סופ״ש חופשה בצפון כן יהיה לנו וזה מושלם.

ועכשיו למתכון של היום הלא הוא- רוזלך לוטוס טבעוני.

אזני המן טבעוניות כבר יש בשפע בבלוג אז חשבתי הפעם קצת לגוון ולהכין משהו שווה למשלוח מנות אבל שהוא לא אוזני המן.

הרעיון שעלה לי היה מתכון לרוזלך לוטוס טבעוני וזה יצא כל כך טוב!

מקווה שתכינו ושזה ימתיק לכן את החג.

שיהיה חג פורים שמח, גירסת קורונה 2021 🙂

רוזלך לוטוס טבעוני

רוזלך לוטוס טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק

3 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

3 כפות סוכר חום

1 כוס מים חמימים

¼ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

נגיעה של מלח

מילוי

ממרח לוטוס או כל ממרח אחר שאתן אוהבות

להגשה- אבקת סוכר

מה עושים

בצק

בקערת המיקסר לערבב קמח, שמרים וסוכר

תוך כדי ערבול להוסיף מים ואז שמן, וניל ומלח

ללוש 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ואחיד

לעשות כדור ולשמן אותו מעט, להניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח במקום חמים שעה וחצי

הרכבה

כעבור שעה וחצי לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים

להכין מהם כדורים, לכסות ולהתפיח 20 דקות

לאחר 20 דקות להדליק תנור על 220 מעלות

לקחת כדור אחד ולרדד דק (2-3 מ״מ)

למרוח מעל ממרח בנדיבות ולגלגל לרולדה

לחתוך לרוזלכים ולחזור על הפעולה עם כל שאר הכדורים

לאפות 5-7 דקות רק עד שממש מעט משחים

לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש חם או קר (בעיני חם הכי טעים)



הערות והמרות:

  • שימו לב- זו אפייה מהירה על מעלות מאוד גבוהות
  • אנחנו בכוונה מחלקות את הבצק ל4 חלקים כדי ליצור רולדות לא עם הרבה גלגולים זה חשוב
  • אפשר חצי חצי קמח מלא
  • לא ניסיתי עם נטול גלוטן
  • אפשר להקפיא אותם כשהם מורכבים ולפני אפייה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים