GIFT CARD התחבר/י

עוגיות תה טבעוניות


היי כולן/ם! וואו וואו וואו מה שאני הכנתי לכן פה! עוגיות תה טבעוניות שהן למעשה עוגיות חמאה טבעוניות פשוט מדהימות.

אז תקשיבו לסיפור… 🙂

לפני כמה ימים מתן החלך להביא כמה מצרכים וביקשתי ממנו שיביא תה טעים.

הוא חזר עם תה בטעם חמדת השקד שבחיים שלי לא שמעתי עליו.

יום אחרי זה התחשק לי צ׳אי כזה הודי והחלטתי לנסות להכין אותו עם התה החדש.

עוגיות תה טבעוניות

העליתי את כל השלבים של ההכנות לסטורי וגם סיפרתי שמתן קנה את התיון הזה.

במשך 24 שעות לא הפסקתי לקבל הודעות של עוקבות ועוקבים שמכורים לתה הזה, מלא מכם שאומרות שהוא תה נדיר שקשה למצוא אותו ועוד ועוד.

וההודעה שחזרה הכי הרבה זה שיש מישהי בשם חן קורן שהכינה מזה עוגיות לא טבעוניות וכמה הייתן רוצות לעוגיות האלו גירסה טבעונית.

אז כמובן שאני מכירה ועוקבת אחרי חן המהממת אז הלכתי לראות במה מדובר.

אכן- חן הכינה מין עוגיות חמאה עם התכולה של התיון וזה בהחלט היה נראה מדהים.

החלטתי ללכת למשימה של לטבען את המתכון וכמובן לשנות אותו לפי הטעם שלי והדרך שבה אני אוהבת להכין עוגיות.

עוגיות תה טבעוניות

התוצאה- וואו וואו ואווווו!!! כל מי שטעמה את זה פשוט היתה בהלם.

אפילו שי השכן שכמובן קיבל צלוחית מלאה כתב לי ישר הודעה- אני לא יודע מה הולך פה אבל זה מדהים.

עכשיו על פניו- כולה עוגיות חמאה טבעוניות כן?

אבל לא. המרקם, הריח, הטעם, היחודיות וואי כמה שהן יצאו טובות.

הבאתי צנצנת לחברה שרק ילדה והיא השאירה לי הודעה קולית שבעלה ביקש חצי ק״ג של זה ושהוא בדרך לאסוף 😂

בקיצור- אני כל כך מרוצה! אז תודה לחן קורן על ההשראה ולמתן שבטעות קנה את התה הזה.

אתם ממש הרווחתם מכל הסיפור- תהנו ❤️

עוגיות תה טבעוניות

עוגיות תה טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

עוגיות (50-55 חתיכות)

רטובים

200 גרם חמאה טבעונית (המלצות בתחתית המתכון)

½ עד ⅔ כוס סוכר חום (הכמות תלויה כמה אתן אוהבות מתוק)

1 כפית תמצית וניל

3 כפות חלב סויה

יבשים

2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

תכולה של 3 תיונים של תה חמדת השקד או תה צ׳אי מסאלה (לא חובה)

מה עושים

עוגיות

הכנה

במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) להקציף חמאה, וניל וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף בהדרגה את תערובת היבשים למיקסר על מהירות בינונית עד לקבלת בצק גס

להוסיף חלב סויה ולעבד לבצק אחיד ודביק מעט

לקמח ידיים ומשטח עבודה ולגלגל את הבצק לגליל (אפשר שניים)

להניח על צלחת או תבנית ולהניח במקפיא 15 דקות (לא לוותר על השלב הזה)

אפייה והגשה

לאחר 15 דקות, להדליק תנור על 180 מעלות

בעזרת סכין חדה לפרוס את הגליל לעוגיות בעובי בין ½ ל 1 ס״מ

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים

לאפות 20-25 דקות עד ששחום מעט

לקרר ולהגיש (לשמור בכלי סגור היטב במקום יבש)



הערות והמרות:

  • אני משתמשת בחמאה של vegan's choice (זה לא תוכן ממומן זו פשוט חמאה מושלמת ממש ממש ממש)
  • אפשר להשתמש בתיונים אחרים אני מתכננת לנסות עוד מלא סוגים
  • אפשר סוכר לבן / קנים אבל לא קוקוס
  • אפשר חצי כמות קמח מלא (גם כוסמין) אבל זה יצא פחות עדין במרקם
  • תזהרו לא לאפות יתר על המידה הן רכות מעט כשהן יוצאות מהתנור והן מתגבשות ממש אחרי קרור
  • אפשר להשתמש במתכון (בלי או עם התיונים) כעוגיות חמאה לכל דבר ועניין בכל מיני צורות וכדומה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים