GIFT CARD התחבר/י

מג׳דרה עדשים שחורות


היום בבוקר קמתי והייתי די בטוחה שאני הולכת להכין לבלוג ספיישל מנות בפיתה.

ממש כבר הייתי רגע מללכת לקנות כרובית חחח

אבל אז פתחתי את המקרר להוציא משהו, ראיתי חבילה של עדשים שחורות והתהפכו היוצרות!

ברגע אחד החלטתי שאני מכינה מג׳דרה עדשים שחורות טבעונית ומעולה.

אל תדאגו הקטע של הפיתות לגמרי הולך לקרות כי כבר יש לי מלא רעיונות לזה.

מג׳דרה עדשים שחורות

אבל בנתיים, בואו נכין מתכון למג׳דרה!

יש כבר אחד כזה בבלוג אבל המתכון הנוכחי שונה לא רק כי הוא מעדשים שחורות אלא גם כי הוא מפוצץ בבצל מטוגן.

זה יצא מעולה. ביתי בטירוף, עשיר, מזין, בול מה שרציתי.

אין ספק שאחרי התקופה הזו של הסגר, אני (ואני מניחה שאני לא לבד) זקוקה קצת לאיזון.

אני ביום ראשון מתחילה בפעם השניה (וגם מתן!) את האתגר התזונתי המדהים של נעמה גפן.

מג׳דרה עדשים שחורות

כדי קצת לעשות סדר בדברים.

קצת להרגע מהטייק אוואי האינסופי.

קצת להרגיע עם הפחמימות…

אז יהיו לנו שבועיים עם הרבה יותר ירקות וקטניות וקצת פחות גלוטן וקצת פחות סוכר (בלי סוכר בכלל האמת חח)

וכל זה בזמן שלבלוג יעלו מלא מתכונים לחנוכה 😂

בכל מקרה, אני מתחילה לעדן ולאזן מעכשיו עם המתכון הנהדר הזה למג׳דרה עדשים שחורות.

תהנו!

מג׳דרה עדשים שחורות

מג׳דרה עדשים שחורות


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

אורז

¼ 1 כוסות אורז בסמטי קלאסי

1 בצל גדול פרוס לרצועות דקות

½ 1 כפיות כמון (אפשר יותר אם אתם מאוד אוהבים)

1 כפית שום גבישי

מלח על פי טעם

שמן זית לטיגון

עדשים שחורות

½ 1 כוסות עדשים שחורות שטופות טוב טוב

להגשה

עלי פטרוזיליה קצוצים

כמה כפות יוגורט טבעוני

כף זעתר

מה עושים

אורז

בסיר עמוק לחמם כמה כפות שמן זית (או רגיל)

לטגן את הבצל לפחות 5 דקות עד שהוא ממש קריספי

להפריד חצי מכמות הבצל המטוגן לקערית ולהניח בצד

להוסיף לסיר (על הבצל שהשארנו שם) את האורז ולערבב טוב

להוסיף 2 כוסות מים, כמון, שום ומלח ולערבב

לכסות ולבשל 10 דקות או עד שהאורז מוכן

להשאיר מכוסה עד שהעדשים מוכנות

עדשים שחורות

במקביל להניח עדשים שחורות בסיר נוסף

לכסות במים לפחות 5 ס״מ מעל העדשים

לסגור ולבשל 20-30 דקות עד שהעדשים מוכנות (שימו לב שלא נגמרים הנוזלים)

הרכבה

להעביר את העדשים השחורות לאורז המבושל (אם נשאר נוזלים בסיר של העדשים לסנן אותם)

לערבב טוב ולהעביר לקערות הגשה

לקשט כל קערה בבצל מטוגן, יוגורט, פטרוזיליה וזעתר ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום עדשים שחורות אפשר ירוקות (בעיני כתומות פחות מתאים)
  • אפשר כמובן עם אורז מלא / קינואה / מה שבא לכן

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים