שניצלוני ברוקולי אפויים


היי חברים וחברות.

נו? שרדתם את השבוע הראשון של החזרה לשגרה?

בינינו אנחנו כולם יודעים ששבוע הבא זה המבחן האמיתי נכון?

השבוע זה בכלל היה רק חצי שבוע והנה מחר עוד סופ״ש 🙂

ביום ראשון אנחנו באמת חוזרים לשבוע שלם של עבודה וסידורים ועניינים וכל מה שנדחה בעקבות החגים.

יש בזה גם משהו כייפי לא?

שניצלוני ברוקולי אפויים

בכל מקרה, בגלל שזו מין תקופה כזו שמנסים קצת לאזן וגם שהולכים לחזור לשגרה בפול פוואר…

החלטתי להעלות היום מתכון סוגר פינות.

כמה שהוא פשוט ככה הוא מוצלח.

שניצלוני ברוקולי אפויים בתנור טבעוניים כמובן וקלים מידי להכנה.

זה מתכון שהייתי מלמדת באחת מסדנאות הבישול שלי והוא תמיד היה גולת הכותרת של הסדנא, אפילו יותר מהקינוח.

שניצלוני ברוקולי אפויים

אני חושבת שהסיבה שאנשים כל כך אהבו אותו זה כי הוא פשוט להכנה והטעם שלו ממש מפתיע יחסית למרכיבים הפשוטים.

אתם באופן קבוע מבקשים מתכונים לקחת לעבודה, ללימודים, שאפשר להקפיא וכדומה וזה בדיוק מתכון כזה.

למי שלא אוהב ברוקולי כמובן שאפשר להחליף בכרובית, בתרד ובעוד מלא ירקות טעימים.

מקווה ובטוחה שתהנו מהמתכון ושיהיה לכם סופ״ש שמח (שוב פעם סופ״ש ייאיי!)

שניצלוני ברוקולי אפויים

שניצלוני ברוקולי אפויים


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

שניצלונים (15-17 חתיכות) 

700 גרם ברוקולי חתוך ומבושל (אפשר מקפוא)

1 שן שום כתושה

1/4 כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

מלח על פי טעם 

2 כפות שמן זית

 3/4 עד 1 כוס קמח עדשים 

ציפוי

חצי כוס סומסום

1 כוס פירורי לחם (אפשר מכוסמין / נטול גלוטן)

1/2 כפית שום גבישי

1/2 כפית מלח

לזילוף- מעט שמן זית

מה עושים

שניצלונים

להדליק תנור על 190 מעלות 

עם סכין חדה (או במעבד מזון) לקצוץ את הברוקולי דק דק דק ולהעביר לקערה

להוסיף קמח טפיוקה, שמן זית, שום ומלח ולערבב טוב

להוסיף קמח עדשים בהדרגה עד קבלת תערובת שניתן ליצור ממנה שניצלון יציב לחלוטין ולא רטוב מידי

לשמן ידיים ולהכין שניצלונים קטנים והדוקים (שלא מתפרקים בכלל ביד) 

לגלגל כל שניצלון בתערובת הציפוי

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה 

לזלוף מעט שמן מעל כל שניצלון

לאפות 15-18 דקות עד שהשניצלונים יציבים וזהובים 

לקרר מעט ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום ברוקולי אפשר כרובית, בטטה, תרד, ועוד ועוד
  • אפשר להקפיא אחרי אפייה
  • אפשר בלי פירורי לחם
  • אפשר לטגן למי שאוהב
  • לא ניסיתי להחליף את קמח העדשים בקמח חיטה / כוסמין אבל לדעתי יעבוד גם

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים