GIFT CARD התחבר/י

פשטידת כרובית וברוקולי טבעונית


היי כולם.

מתכון חדש לכבוד הסגר האינסופי עולה עכשיו לבלוג ואני ממש מרוצה ממנו.

פשטידת כרובית וברוקולי טבעונית עם גבינות וציפוי קריספי, הכל בקערה אחת לתבנית ולתנור.

אלו מסוג המתכונים שהכי משמחים אותי להעלות לבלוג.

אני יודעת שיש דברים שבהתחלה כשרק מתחילים לבשל טבעוני ממש מתקשים איתם ופשטידה זה אחד מהדברים האלו.

יש מחשבה, והיא מאוד הגיונית, שאי אפשר לזרוק הכל בקערה אבל להוסיף ביצים ושזה אשכרה יעבוד.

אבל… זה עובד בהחלט!

פשטידת כרובית וברוקולי טבעונית

אין שום בעיה ואפילו מומלץ, להכין פשטידה טבעונית עם שלל תוספות בכלום זמן עבודה ובטעם מדהים.

והפשטידה הזו זה בדיוק זה.

המתכון הזה משמח אותי גם כי הוא מתכון ממש טוב לסגר.

אפשר לשים בפשטידה הזו איזה ירקות שאוהבים והיא תעבוד מעולה והיא קלה להכנה וסוגרת פינות.

אני חייבת להגיד לכם שאני ומתן פירקנו אותה לארוחת ערב עד שלא נשאר ממנה פירור.

פשטידת כרובית וברוקולי טבעונית

אחת הטעימות שהכנתי ללא ספק.

אני מקווה שהימים האלו עוברים עליכן יחסית בסדר, לי מרגיש שלא פשוט לאף אחד כרגע וזה מורגש בכל יום ויומו השבוע.

אני מקווה שאתם מוצאים נחמה במטבח ושמחה להיות חלק כלשהו מכל המטבחים שלכן.

יאללה לכו להכין פשטידה 🙂

פשטידת כרובית וברוקולי טבעונית

פשטידת כרובית וברוקולי טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך
פשטידה (תבנית לזניה 30/40)
300 גרם ברוקולי קפוא או מבושל חתוך קטן
300 גרם כרובית קפואה או מבושלת חתוכה קטן
¼ כוס טחינה / שקדיה
250 גרם גבינת שמנת טבעונית קשה / טופו משי
⅓ כוס פתיתי שמרי בירה
½ כוס קמח לבחירתכם
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה טבעונית (אני שמתי בטעם שום שמיר וזה היה ממש טעים)
2 כפיות אבקת אפייה
מלח פלפל על פי טעם
ציפוי
1 כוס פירורי לחם
⅓ כוס פתיתי שמרי בירה
1 כפית שום גבישי (לא חובה)
4 כפות שמן זית
מה עושים

פשטידה
להדליק תנור על 180 מעלות
בקערה לערבב גבינות, טחינה ושמרי בירה
להוסיף את כל שאר המרכיבים (בלי הציפוי) ולערבב טוב

להעביר לתבנית משומנת ולהדק טוב טוב
ציפוי

לפזר מעל הפשטידה פירורי לחם, שמרי בירה ושום גבישי

לזלוף מעל שמן זית
אפייה
לאפות 40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה למגע וזהובה
לקרר לפחות שעה ורק אז לחתוך ולהגיש
שימו לב- הפשטידה תתייצב מאוד לאחר קרור מוחלט



הערות והמרות:

  • גבינות שמנת שיעבדו פה טוב- טופיטי, ויאולייף, משומשו
  • במקום ברוקולי אפשר כרובית ולהיפך
  • לשמרי בירה אין תחליף מלבד פרמזן טבעוני
  • אפשר להוסיף עוד ירקות כמו תירס, אפונה וכו
  • ירקות שמגירים נוזלים כמו קישוא יותר בעייתים וחייבים להגיר מהם את הנוזלים לחלוטין לפני שמערבבים בבלילה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים