GIFT CARD התחבר/י

מרק ברוקולי מוקרם


היי ושלום!

אני אשכרה כותבת את המילים האלו מכוסה כולי בכירבולית 🙂

זה אומר שזה זמן ממש טוב בשביל מרק ברוקולי מוקרם טבעוני נכון?

אומנם לא יורד גשם ואם נהיה כנות אחת עם השניה, בשמש אפילו קצת חמים אם לא חם… אבל עדיין, יחסית לארץ? אנחנו בחורף.

לפני כמה ימים אני וחברים ישבנו בפארק פה ליד הבית (אנחנו חברים מלונדון, כולנו גרנו שם באותה התקופה והם כמו משפחה בשבילי)

בקיצור ישבנו בשמש עם משקפי שמש בשרוולים מופשלים וצחקנו על זה שבלונדון ככה נראה שיא הקיץ ופשוט לא להאמין שדצמבר עכשיו.

מרק ברוקולי מוקרם

אין ספק שכשחייתי שם לא רק שהתרגלתי למזג האוויר אלא גם למדתי לאהוב אותו ממש.

אבל עכשיו כשאני כבר כמה שנים פה ויש לי את המקור הזה להשוואה, לשבת בשמש החמימה בפארק בסוף דצמבר בלי מעיל אפילו- זה פשוט מדהים!

ולמרות כל זאת, בערב כן קריר וזה כן חורף וזה ה-זמן שלנו למרקים ותבשילים.

אז היה לנו כבר מרק פטריות לא מזמן וגם מתכון למרק עדשים שעלה בזמן האחרון ועכשיו- מתכון למרק ברוקולי מוקרם- איך אני אוהבת.

מרק ברוקולי מוקרם

עכשיו על פניו, לא כזה מעניין, כולה מרק ברוקולי אבל אבל אבל…

אני הריי חובבת שידרוגים מושבעת אז גם את המרק הזה שידרגתי כל כך שלא תאמינו כמה כמה כמה הוא טעים.

שימו לב שכדי לשמור כמה שיותר על צבע ירוק ופחות צהבהב (שזה מה שקורה בדרך כלל לברוקולי מבושל) הוספתי למרק מלא תרד.

זה גם טריק מגניב וזה גם ממש טעים אז הרווחנו.

יאללה שיהיה סגר קל ונתראה פה השבוע עם עוד מלא מתכונים טעימים.

מרק ברוקולי מוקרם

מרק ברוקולי מוקרם


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

מרק

1 בצל גדול קצוץ

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

1 ראש ברוקולי גדול חתוך לראשים

300 גרם תד קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

חופן גדושה כל מרכיב: גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, קשיו קלוי

⅓ כוס טחינה / שקדיה (תסמכו עליי)

2 כפות אבקת מרק אורגנית

מלח על פי טעם

מים על פי צורך

4 עלי בזיליקום קצוצים

⅓ כוס פתיתי שמרי בירה

מה עושים

מרק

בסיר עמוק לחמם מעט שמן

לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף תפוחי אדמה ולטגן תוך כדי ערבוב עד שזהוב וצרוב

להוסיף ברוקולי ותרד ולערבב טוב 2-3 דקות

להוסיף שום, גרעינים וקשיו ולערבב טוב 1-2 דקות

לכסות במים, להוסיף טחינה ותבלינים ולערבב

לבשל עם מכסה עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין

בעזרת בלנדר מוט לטחון למרק חלק

לכבות את האש, להוסיף בזיליקום ושמרי בירה ולטחון שוב עד שאחיד

להגיש חם עם קצת קשיו קלוי שבור מעל



הערות והמרות:

  • במקום ברוקולי אפשר כרובית (למרות שאז התרד פחות רלוונטי בעיני)
  • במקום תרד אפשר קייל / מנגולד
  • במקום קשיו אפשר שקד קלוי
  • במקום שמרי בירה אפשר פרמזן טבעוני או בלי זה גם בסדר פשוט פחות מעניין בטעם
  • אפשר ברוקולי קפוא
  • אפשר בלי טחינה
  • במקום טחינה אפשר קרם קוקוס

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים