GIFT CARD התחבר/י

עוגיות בראוניז טבעוניות


אההההה אמאלה אמאלה איזה מתכון שווה!

מה אני בכלל עושה פה היום אתן שואלות? שאלה טובה מאוד 🙂

אמרתי לכן שאני בכלל אחזור מחר, עם תחילתו של מרתון שבועות האגדי שלנו.

אבל אבל אבל אז…..

לפני כמה ימים ראיתי באינסטגרם של בלוגרית מדהימה מחו״ל עוגיות בראוניז טבעוניות מהממות בקטע מפחיד.

ונזכרתי איך נטלי לוין המושלמת התחילה פה טרנד עוגיות בראוניז לפני כמה חודשים וכמה רציתי אז להכין לזה גרסה טבעונית ולא יצא לי.

עוגיות בראוניז טבעוניות

וכשראיתי את העוגיות המהפנטות של the little blog of vegan לא הצלחתי להוציא את זה מהראש.

מה שהכי הכי עניין אותי זה הקראסט….

הקראסט הזה של הבראוניז, הסדקים המדהימים והמבריקים האלו שבאמת לא האמנתי שאפשר להצליח לעשות בלי ביצים.

תמיד הייתי בטוחה שהקראסט נוצר מהביצים.

עוגיות בראוניז טבעוניות

אבל לפני כמה חודשים קראתי פוסט מרתק של עוד בלוגרית טבעונית מחו״ל שממש עשתה מחקר מעמיק בנושא.

המסקנה שלה היתה- זה לא הביצים שעושות את הקראסט של הבראוניז אלא שוקולד מריר מומס בכמות גדולה בתוך הבלילה.

הייתי סקפטית וישר התייעצתי עם דניאל וגם היא אמרה שהיא ממש לא מאמינה שזה השוקולד שעושה את זה.

ויתרתי על הרעיון עד השבוע, שראיתי את התמונה ההיא באינסטגרם והבנתי שכנראה באמת אפשר ליצור קראסט בלי ביצים!

עוגיות בראוניז טבעוניות

אז לקחתי את המתכון אחד לאחד ועשיתי אותו והוא מושלם מושלם מושלם!

בגלל שזה לא מתכון שלי, אני מגישה לכן פה את הגירסה שלי בעברית ואני ממש ממש מבקשת לא לעשות שום שינוי במרכיבים או בכמויות.

לדעתי כל סטייה מהמתכון המקורי תפגע בתוצאה הסופית.

תהנו- זה מושלם!

עוגיות בראוניז טבעוניות

עוגיות בראוניז טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

עוגיות (12-15 חתיכות)

יבשים

95 גרם קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

15 גרם אבקת קקאו

שוקולדים

60 גרם חמאה טבעונית (אפשר נטורינה)

220 גרם שוקולד מריר

רטובים

160 גרם רסק תפוחים (אפשר ממותק)

160 גרם סוכם חום בהיר (זה שהוא יחסית דק)

30 גרם סוכר לבן

תוספות

80 גרם שוקולד צ׳יפס

חופן מלח גס (לא חובה)

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 180 מעלות ולרפד תבנית אפייה גדולה בשני ניירות אפייה

לתוך קערה לנפות את כל המרכיבים היבשים, לערבב ולהניח בצד

בקערה נוספת להניח סוכר חום, סוכר לבן ורסק תפוחים

להקציף בעזרת מקציף חשמלי 4 דק עד שהתערובת בהירה (היא תהיה עדיין נוזלית לגמרי אבל בהירה יותר)

במיקרו או באן מארי להמיס שוקולד מריר (לא שוקולד צ׳יפס) וחמאה, לערבב עד שאחיד

להוסיף את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה לתערובת רסק התפוחים ולהקציף עוד 2-3 דקות

להוסיף את הקמח ולערבב טוב

להוסיף שוקולד צ׳יפס ולקפל פנימה

אפייה

ועכשיו לעבוד ממש מהר- להעביר כפות של בלילה (היא מעט נוזלית זה לא בצק יציב) לתבנית ברווחים גדולים

לקשט בשוקולד צ׳יפס ולהכניס מיד לתנור החם, לאפות 10 דק ואז לסובב את התבנית ולאפות עוד 5 דקות

לפזר מעל מלח גס ולקרר לחלוטין לפני שנוגעים, יאמי!



הערות והמרות:

  • לפנים משורת הדין אני מבקשת לא לשנות כלום כלום כלום במתכון, באמת כלום
  • אין לי המרה לכוסות, בשביל התוצאה הכי טובה אני ממש ממליצה לעבוד עם משקל
  • בשום צורה לא לתת לבלילה לשבת כי היא תתקשה והעוגיות יצאו לכן פיתות- חייבים לעבוד איתה ממש מהר
  • לעוגיות ממש עגולות- ברגע שהן יוצאות מהתנור לקחת רינג שגדול יותר מגודל העוגיה ולהניח סביב העוגיה. לגלגל את הרינג סביב העוגיה בצורה מעגלית ככה שנוצרת דופן ישרה יותר בצורת עיגול

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים