GIFT CARD התחבר/י

איך מכינים באבל טי


היי לכולם!

יוווו כמה התרגשויות קורות פה אמאלה 🙂 🙂

אז אני מניחה שרובכם כבר מכיר את הסיפור מלפני חודש וחצי על גורי החתולים שחברה שלי דניאל מצאה בשקית קשורה בפח אשפה?

אתם לא זוכרים או שלא יצא לכם לשמוע ממני על זה, אז מה שכתבתי פה זה בערך תמצית האירוע הקשה הזה.

מתוך 6 גורים בני יום רק 2 היו בחיים כשדניאל הביאה אותם לפה כשחבל הטבור שלהם עדיין מחובר.

העברנו איתם לילה קשה ויום אחר כך נתנו אותם לפנסיון מדהים שמטפל בגורים בני יום.

אחד מהגורים לא שרד ומת אחרי שבועיים והיינו שבורי לב.

איך מכינים באבל טי

אבל הגור השני התחזק מיום ליום ואחרי חודש ושבוע היה מוכן לצאת מהפנסיון ולהגיע לבית החדש שלו- הבית שלנו!

אז ביום שבת נסענו לאסוף אותו ועכשיו הגור הקטן הזה שהחזקנו בידיים כשהוא היה בן יום ובין חיים למוות, כבר שוקל 500 גר והוא מהמם ושובב וחמוד ומתוק!

אנחנו עכשיו בתקופת הכרות עם קיאנו וסונואו ואנחנו ממש ממש מקווים שהם לאט לאט יקבלו אותו. הוא כ״כ יפה וחמוד שזה לא יאומן 🙂

אז זה קודם כל.

איך מכינים באבל טי

ועכשיו אנחנו חוזרים לפינה שלנו- TivonEat מסביב לעולם!

והיום, היום אנחנו נוסעים רחוק רחוק, לטייוואן. שם לפני 40 שנה הומצא המשקה הגאוני באבל טי.

המשקה הזה כבר מזמן לא מזוהה עם טייוואן אלא עם אסיה כולה ככה שרק תבחרו ארץ שהייתם אמורים לנסוע אליה באסיה הקיץ והמתכון הזה בטוח מתאים גם לשם.

זה הרבה עבודה אבל זו פעילות מעולה עם ילדים לחופש הגדול (אם הם גדולים מספיק בשביל לשתות כדורים בגודל הזה כמובן).

ומעבר להכל- זה ממש ממש טעים.

תהנו, לאב יו!

איך מכינים באבל טי

איך מכינים באבל טי


הכנות
30 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

באבל טי

⅓ כוס סוכר חום כהה דביק (אלטרנטיבות בתחתית המתכון)

¼ כוס מים

1 כוס קמח טפיוקה (אין לזה תחליף) + עוד לקימוח

סירופ

3-4 כפות סוכר חום כהה דביק

הגשה

חלב טבעוני לבחירתכם (אפשר גם לשדרג בשכבה של חלב סויה מוקצף במקציף של מכונת קפה, או בקצפת קוקוס)

מה עושים

באבל טי

בסיר נונסטיק על אש נמוכה לערבב מים וסוכר עד שהסוכר נמס

להוסיף 1 כף קמח טפיוקה ולערבב מהר עד שמסמיך (קצת גושים זה בסדר אבל עדיף כמה שפחות)

לכבות את האש ולהוסיף את כל שאר קמח הטפיוקה

לערבב עד שמתקבל גוש (זה ירגיש לכם שיש יותר מידי קמח אבל אחרי 1-2 דקות ערבוב אגריסיבי זה יתחבר לגוש ממש דביק)

לקמח משטח עבודה וידיים טוב בקמח טפיוקה ולהעביר מעל הקמח את הבצק הדביק

ללוש טוב לגוש אחיד (תקמחו כמה שצריך)

לחתוך ל 8-10 חלקים שווים בגודלם ולרדד לנחשים דקים

לחתוך את הנחשים לקוביות קטנות ולגלגל כל קוביה בין הידיים עד לקבל כדורון

הכנה

להרתיח מים בסיר, להנמיך את האש ולהוסיף את הכדורים

לערבב ללא הפסקה בערך דקה ואז לבשל על אש נמוכה 20 דקות

לאחר 20 דקות לכבות את האש, לסגור את המכסה ולהשאיר סגור עוד 20 דקות

סירופ והגשה

על מחבת נונסטיק להניח כמה כפות סוכר חום כהה

להעביר מעל את כדורי הבאבל טי (מסוננים מנוזלים) ולערבב עד שמתקבל סירום סמיך

להעביר מיד כמה כפות באבאל לכוס הגשה לשפוך מעל חלב לבחיתרכם וקצפת (וקרח אם מתחשק) ולשתות יאמי!



הערות והמרות:

  • אתם יכולים במקום סוכר להשתמש במחית פירות לבחירתכם וככה יהיה לכם באבאל בצבעים 🙂
  • אין חלופה הולמת לקמח טפיוקה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים