GIFT CARD התחבר/י

בודהה בול טבעוני


ממש עוד רגע הבלוג ילבש בגדים חגיגים ונצא לדרך עם מתכונים לראש השנה.

אבל רגע לפני… אנחנו עדיין במוד קיץ, במוד חופש גדול ומוד אמצע אוגוסט.

או לפחות אני במוד הזה 😂

אז החלטתי להכין משהו שמתאים לנו לאמצע הקיץ- בודהה בול טבעוני אסייתי.

קערה מדהימה, מזינה ומשביעה מלאה בהפתעות-

ירקות מוקפצים, ירקות טריים, טופו ברוטב סויה, אטריות יפניות ועוד ועוד- יצא מעולה!

התקופה הזו של לפני החגים היא תקופה מתעתעת כזו.

בודהה בול טבעוני

זה לא כמו שבועות שברור לכולנו שכבר חודש לפני מתחילים לעבוד על מתכונים לעוגות גבינה…

החגים, במיוחד השנה, מגיעים ישר אחרי החופש הגדול ושיא הקיץ.

ולמרות שזה רק עוד שלושה שבועות זה מרגיש כמו עוד חודשיים.

כי כולנו עסוקות כרגע או בחום הנוראי, או בילדים, או בטיולים, או בחופש מהעבודה וכו וכו ומי בכלל חושבת על החגים?

בודהה בול טבעוני

אני חושבת שהשנה אנחנו באמת נתחיל מאוחר יותר עם המתכונים לערב ראש השנה ובנתיים…

בנתיים נהנו לנו ממתכוני קיץ מעולים שמתאימים בול לתקופה.

ואנחנו מתחילות בקערת בודהה הנהדרת שזה אחד הדרכים הכי כייפיות בעיני להרכיב ארוחה.

גם יפה, גם טעים, גם אינטרקטיבי וגם מיוחד.

תהנו ונתראה בחמישי!

בודהה בול טבעוני

בודהה בול טבעוני


הכנות
דקות
בישולים
מתי מוכן

מה צריך

ירקות מוקפצים

1-2 כפות מכל שמן- שמן סומסום, שמן זית

1 בצל חתוך לרצועות דקות

1 גמבה חתוכה לרצועות דקות

חופן גדולה ראשי ברוקולי קטנים

2 כפות רוטב סויה

חופן סומסום

טופו

1-2 כפות מכל שמן- שמן סומסום, שמן זית

1 חבילה טופו קשה חתוך לקוביות

3-4 כפות רוטב סויה

אטריות

1 חבילה אטריות סובה מבושלות על פי ההוראות שעל החבילה (או כל אטריות אחרות)

תוספות

מלפפון פרוס דק דק

גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות

צ׳ילי טרי קצוץ

2-3 כפות חמאת בוטנים

מה עושים

ירקות מוקפצים

על מחבת רחבה לחמם שמן זית ושמן סומסום

לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיך גמבה ולטגן עד שרך ושחום

להוסיף ברוקולי ולטגן עד ששחום

להוסיף רוטב סויה וסומסום, לערבב ולהוריד מהאש

טופו

על מחבת רחבה לחמם שמן זית ושמן סומסום

לטגן בצל עד שמשחים

להוסיף רוטב סויה, לערבב עד שכל הרוטב נספג בטופו ולהוריד מהאש

הרכבה והגשה

בקערה להניח ירקות מוקפצים, אטריות, טופו, מלפפון

לקשט בצ׳ילי ובצל ירוק

לזלוף מעל חמאת בוטנים בנדיבות ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר להחליף פחות או יותר כל מרכיב בקערה- כל ירק מוקפץ, כל ירק טרי, כל פחמימה במקום האטריות
  • במקום טופו אפשר סייטן / טמפה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים