ספיישל בודהה בול


שלום חברים מאוד יקרים

וואו איזה חג שזה היה…

פסח הוא בדרך כלל החג העמוס, החג המשוגע עם ערימות של מתכונים ועבודה.

ודווקא איכשהו השנה, שבועות עקף אותו ובגדול.

פסח מביא איתו גם הרבה קשיים כי זה חג שיש בו המון הגבלות, לעומת שבועות שהוא החג האהוב עליי בשנה שבו אני יכולה להתפרע עד אינסוף עם מתכונים לבלוג.

היה לי חג נהדר פה אתכם בוירטואלי.

ספיישל בודהה בול

אם אתם לא עוקבים אחריי ברשתות החברתיות אז אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהגיד לכם גם כאן כמה אני מודה לכם על כל האהבה שהערפתם על הבלוג בחג הזה.

חיממתם לי את הלב, ריגשתם אותי וגרמתם לי שוב להבין שאני עושה בדיוק את מה שאני צריכה לעשות 🙂

תודה רבה לכל מי שהגיע להרצאה ביום חמישי, היה מרגש כל כך (!!!!) לפגוש אתכם פנים מול פנים.

היה ערב מדהים, באמת, כל כך נגעתם לליבי, עם הנוכחות, עם כל הסלפי, עם השאלות, עם מחיאות הכפיים. אין לתאר.

ספיישל בודהה בול

ועכשיו מה קורה בבלוג היום?

אז חזרנו לשגרה, והחג עבר ונגמר ואני הרגשתי כרגיל צורך לאזן.

לא בהכרח לאזן מבחינה קולינרית אלא יותר מבחינת צבעים ומרקמים.

אז הזמנתי אליי לבלוג חבר יקר שאני מניחה שהרבה מכם מכירים בשם חגי לפלר, בעל הבלוג המהמם הספורטאי הטבעוני. 

ספיישל בודהה בול

לי ולחגי היסטוריה מעניינת ומצחיקה (אנחנו מספרים על זה בוידיאו למטה כמובן) והעברנו פה בוקר של צחוקים, קפה, בישולים, צילומים וכיף גדול.

ביחד, יצרנו לכם ספיישל בודהה בול צבעוני ומשמח.

שלוש קערות, שלושה סגנונות, שלושה טעמים מיוחדים ומעניינים.

תהנו וחזרה לשגרה נעימה לכולכם!

ספיישל בודהה בול

ספיישל בודהה בול


הכנות
10 דקות
בישולים
5
מתי מוכן
עוד רב שעה

מה צריך

בודהה בול אסייתי 

קערה 

150 גרם אטריות זכוכית מבושלות על פי ההוראות שעל החבילה

150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות + 1/4 כוס רוטב סויה

1 גזר מגורד

1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות

חופן עלים ירוקים לבחירתכם

1 פלפל אדום חתוך לטבעות

רוטב

3 כפות חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

3 כפות מים רותחים

1/4 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (או מעט ג׳ינג׳ר טרי כתוש)

1/2 שן שום כתושה

בודהה בול מקסיקני 

קערה

1 כוס קינואה אדומה מבושלת

1 כוס שעועית לבחירתכם- מוכנה לאכילה (מבושלת או שימורים או קפואה מופשרת)

1/2 כוס גרגירי תירס

1/2 אבוקדו בשל חתוך לקוביות

6-8 עגבניות שרי חצויות

רוטב

גבינת שמנת טבעונית או שמנת חמוצה טבעונית (למתכון)

מלח, פלפל

בודהה בול ים תיכוני

1 כוס קוסקוס מבושל על פי ההוראות שעל החבילה

1 מלפפון חתוך לקוביות

1 עגבניה חתוכה לקוביות

חופן זיתי קלמטה

1/2 גמבה חתוכה לקוביות

1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (מבושלים או שימורים או קפואים מופשרים)

חופן פטרוזיליה קצוצה

רוטב

טחינה / חומוס

שמן זית, לימון, מלח, פלפל

מה עושים

בודהה בול אסייתי 

קערה

במחבת רחבה להניח קוביות טופו ולשפוך מעל רוטב סויה

לערבב על אש בינונית כמה דקות עד שכל הנזולים נספגים בטופו ולהעביר לקערה רחבה

להוסיף את כל שאר המרכיבים

רוטב

בקערית לערבה את כל מרכיבי הרוטב

לזלוף מעל הקערה ולהגיש

בודהה בול מקסיקני

בקערה להניח את כל המרכיבים

לזלוף מעל רוטב ולהגיש

בודהה בול ים תיכוני

בקערה להניח את כל המרכיבים

לזלוף מעל רוטב ולהגיש



הערות והמרות:

  • אתם יכולים לשחק ולשנות את כל הקטניות שבמתכונים (במקום שעועית אפונה, במקום חומוס פול, וכו)
  • אתם יכולים לשחק ולשנות את כל הפחמימות שמתכונים (במקום קינואה אורז, במקום קוקוס בורגול, במקום אטריות סטיקי רייס וכו׳)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים