GIFT CARD התחבר/י

לחמניות המבורגר ביתיות


היי היי!

אז אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לקראת עוד חג שאנחנו לא הולכים לחגוג השנה… 😳

למען האמת, אני קצת שמחה שלא הולכים לחגוג השנה את יום העצמאות בצורה ה׳מסורתית׳ שלו.

יום העצמאות זה אחד הימים הכי קשים לטבעונים בשנה.

זה יום קשוח, עצוב וכמעט בלתי נסבל מהבחינה הטבעונית.

כל שנה מאז שאנחנו בארץ אני ומתן ממש מתחבאים בבית עם חלונות סגורים ואטומים כדי לנסות לא להריח את הריח הכל כך נוראי שיש באוויר.

לחמניות המבורגר ביתיות

לפעמים אנחנו מזמינים לפה חברים ועושים מסיבה טבעונית מפנקת אבל עדיין אי אפשר להתעלם ממה שקורה בחוץ.

אני יודעת שגם השנה אנשים ימצאו את הדרך שלהם לעשות על האש.

ברור לי שלאנשים יש גינה ומרפסת ושלאנשים ממש קשה לוותר על מנהגים שהם מאוד מזוהים איתם.

אבל יש בי תקווה קטנה שאולי השנה בגלל הקורונה וההסגר איכשהו יווצר מצב שאנשים יעשו פחות על האש בצורה המונית ואולי יקנו קצת פחות בשר ואולי כמה חיות חמודות ומסכנות לא ימותו.

אני תמימה, אבל לעולם לא אוותר על התמימות הזו.

ועכשיו למתכון של היום- בכל שנה אני מעלה לכם לפה מתכונים לעל האש טבעוני כמו המבורגרים וקבבים ושיפודים.

השנה החלטתי לעשות משהו קצת אחר וממש כייפי ולהעלות לכם מתכון ללחמניות המבורגר ביתיות.

לחמניות המבורגר ביתיות

כי אם עושים על האש טבעוני צריך גם איזו לחמניה טובה לא?

ופיתה זה גם ככה טבעוני אז החלטתי ללכת על לחמניות המבורגר ביתיות.

יצאו רכות ויפות וגבוהות- רק למלא בדברים טעימים ולהתחיל לנגוס.

מאחלת לכם שתהיה לכולנו באשר אנחנו, יהודים, ערבים, ישראלים, פלסטינים עצמאות אמיתית, פיזית נפשית ורוחנית.

מקווה שהשנה אולי יהיה גם זמן לרגע להרהר בעצמאות של כל שאר החברים שלנו שעל כדור הארץ.

אלו שגרים ברפתות ובכלובים ולהם אין עצמאות אף לא יום אחד בודד בחייהם הקצרים והקשים.

Go vegan ❤️

לחמניות המבורגר ביתיות

לחמניות המבורגר ביתיות


הכנות
25 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

לחמניות (6 חתיכות)

3 כוסות קמח לבן (חיטה / כוסמין)
2 וחצי כפות סוכר חום

1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
5 כפות מי שימורים משימורים של גרגירי חומוס / רסק תפוחים
½ כוס חלב שקדים / סויה מעט חם
3 כפות חמאה טבעונית / שמן

ציפוי

2 כפות חלב סויה

1 כף קורנפלור

1 כף מי שימורים משימורים של גרגירי חומוס / רסק תפוחים

סומסום

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת כף

ללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

הכנה

לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק ל 6 חלקים שווים בגודלם

לכדרר כל חלק לכדור קטן

להניח את הכדור על משטח העבודה ולהניח מעליו כף יד כמו כלוב (כאילו יש מתחת ליד פרפר ואתם לא רוצים למעוך אותו)

לגלגל מצד לצד בתנועה מעגלית את הכדור בתוך הכלוב של כף היד

להניח את תבנית מרופדת בנייר אפייה, לכסות ולהתפיח 45 דקות

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערית לערבב את מרכיב הציפוי (בלי הסומסום)

למשוח כל לחמניה בציפוי ולפזר מעל סומסום בנדיבות

לאפות 15-20 דקות עד שיציב וזהוב

לקרר ואז להגיש



הערות והמרות:

  • אפשר להמיר חצי כמות לקמח מלא
  • לא ניסיתי עם נטול גלוטן
  • לא לוותר על הסוכר ו/או המלח
  • אפשר לקשט למעלה במה שאוהבים
  • לשמור בכלי אטום טוב טוב במקום יבש עד 3 ימים או להקפיא בכלי סגור

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים