GIFT CARD התחבר/י

בוריקיטס טבעוני


שלום מהממות ומהממים.

איזה כיף להעלות מתכון כל יום 🙂

היום היה לי יום עמוס, היה לי ראיון מצולם לעיתון הארץ עם פאולה רוזנברג והיה ממש כיף, מעניין, מיוחד וכל מה שראיון כזה יכול להביא איתו.

בגלל הראיון שלקח הרבה יותר ממה שתיכננו (היה הרבה על מה לדבר!) המתכון של היום עולה בערב.

וכן יכולתי לחכות למחר, אבל תאמינו לי אין מצב שאני מחכה עם המתכון המדהים הזה עוד דקה אחת.

בוריקיטס טבעוני

מתכון לבוריקיטס טבעוני במילוי הכי קרמי שאפשר עם בצק פריך שמתפורר בפה עם כל ביס.

אז כן, כמו שאתם רואים המרתון שלנו ממשיך ובגדול.

גם המתכון הזה נוצר במחשבה על הסגר, על מתכונים כייפים, טעימים, מעניינים ושאפשר להכין עם ילדים.

הבצק שלו יוצא כמו פלסטלינה וכל כך כיף לעבוד איתו בין אם אתם מבוגרים או ילדים.

בוריקיטס טבעוני

ורגע לפני שאתם רצים להכין את הדבר הפריך והממכר הזה, מילה מהלב.

ביום שישי פתאום זה היכה בי שיש סגר, שאשכרה שוב אנחנו בסגר.

זה היכה בי והביא איתו המון תחושות של חוסר אונים, חוסר ודאות ובעיקר תסכול מאוד גדול.

עברו כמה ימים, השגרה של הסגר לא סגר הזה תפסה את מקומה והעשייה בתוך הסגר חזרה, והיכולת לנשום בתוך הסיטואציה הזו ולראות בזה את הטוב תפסה את המושב הקידמי.

בוריקיטס טבעוני

אז אם אתם גם מרגישים מתוסכלים, אם אתם מוצאים את עצמכם בלופ שלילי, תזכירו לעצמכם שזה יעבור ותנסו למצוא משהו קטן חיובי אחד שאפשר להפיק מהמצב.

והכי חשוב- תעצרו לרגע ותנשמו עמוק עמוק.

ועכשיו, לכו להכין בוריקיטס טבעוני 🙂

בוריקיטס טבעוני

בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

בוריקיטס טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (12-15 חתיכות)

⅔ 2 כוסות קמח

½ כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE

150 גרם חמאה טבעונית קרה חתוכה לקוביות

מילוי

180 גרם ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE

⅓ כוס שבבי שמרי בירה

½ כפית שום גבישי (או שן שום קטנה כתושה)

מלח פלפל על פי טעם

שידרוגים ותוספות: זיתים, תירס, בצל מטוגן, עגבניות מיובשות וכו

ציפוי

3 כפות משקה סויה לא ממותק

חופן סומסום לבן

חופן סומסום שחור

מה עושים

בצק

להניח את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון / מיקסר

לעבד כמה רגעים עד לקבלת כדורונים לחים

להניח על ניילון נצמד, לאחד לכדור שטוח (דיסקית מה שנקרא) ולעטוף טוב

להניח במקרר 45 דקות

מילוי

בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי

להניח במקרר

הכנה

לאחר 45 להוציא את הבצק מהמקרר

לשטח על משטח מקומח לעובי של ½ ס״מ (אנחנו רוצים בצק עבה שיהיה לנו בוריקיטס פריכים ושמנמנים)

לקרוץ עיגולים בקוטב 5-10 ס״מ (אני עשיתי בקוטר 10 ס״מ)

להוציא את המילוי מהמקרר ולהניח כפית מילוי במרכז כל עיגול (לא להפציץ, שתוכלו לסגור בקלות)

לקפל לחצי ירח ולהדק ממש טוב את הדפנות (אפשר לסגור גם עם מזלג)

למשוח במשקה סויה ולפזר מעל סומסומים

לאפות על 180 מעלות 35-45 דקות עד ששחום מעט (הערה בתחתית המתכון)

להגיש חם או קר יאמי! 🙂



הערות והמרות:

  • אם אתם רואים שאחרי 35 דקות הם לא משחימים, תמשחו אותם בשמן ושימו את התנור על גריל לעוד 7-10 דקות
  • אפשר להמיר 30% בקמח מלא
  • אפשר להקפיא

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים