GIFT CARD התחבר/י

ממתקים של פעם


היי כולם!

מוכנים לספיישל ממתקים של פעם?

אבל רגע לפני זה רציתי להגיד לכם כמה מילים.

אולי שמתן לב שהשבוע טיפה הורדתי הילוך בהשוואה לשבועיים הקודמים.

אין ספק שבחסות החגים היה הרבה יותר קל להתמודד עם הסגר.

זה משום מה היה הגיוני יותר, מתקבל יותר, יותר קל להכלה.

עכשיו כשנגמרו החגים ואנחנו על פניו אמורים לחזור לשגרה אבל אין בדיוק שגרה לחזור אליה זה פתאום ממש קשה.

ממתקים של פעם

אני יודעת משיחות שלי איתכם ברשתות החברתיות שהרבה מכם מרגישות ומרגישים אותו דבר.

שמשהו הרבה פחות זורם השבוע לעומת השבוע שעבר לפניו ופתאום הסגר הזה ובכלל המצב ההזוי והלא פשוט הזה מורגשים הרבה יותר.

זה לא קל לנסות כל יום להמציא לנו לו״ז או לנסות לחיות בשיגרה כשהכל כל כך לא שיגרתי.

מה שאני החלטתי זה לקחת הכל יום ביומו.

זה לא תמיד עובד לי אבל אני ממש מנסה לשחרר את כל הבאסה מזה שהמון פרויקטים פשוט בהולד, ושמי יודע מתי זה יגמר וכו וכו.

ממתקים של פעם

אני מנסה פשוט להסתכל על היום- מה יש לי היום, כמה אנרגיה יש לי היום, מה מתחשק לי לעשות או לא לעשות היום.

זה פחות מלחיץ וזה יותר רגוע ואני מוצאת שזה נותן אוויר לנשימה.

אז נגיד אתמול קמתי וממש היה בה לי לעבוד על איזה ספיישל מטורף לבלוג.

קבעתי עם דניאל והחלטנו ביחד לעשות לכם ספיישל ממתקים של פעם שזה כנראה הדבר הכי חמוד ומשמח שיש.

הכנו חטיף קוקוס ורוד, חטיף בוטנים, חטיף שומשום ואפילו מרמלדה ביתית!

כל המתכונים מהילדות שלנו רק בגירסה ביתית ומשמחת.

מקווה שזה ישמח אתכן כמו שזה שימח אותנו 🙂

תהנו!

ממתקים של פעם

ממתקים של פעם


הכנות
משתנה דקות
בישולים
משתנה
מתי מוכן
משתנה

מה צריך

חטיף שומשום (10-14 חתיכות)

3 כוסות (470 גרם) סומסום

½ כוס אגבה / מייפל / סירופ סוכר (סוכר מומס)

חטיף בוטנים (12-16 חתיכות)

3 כוסות (450 גרם) בוטנים קלויים בלי מלח, שבורים גס

½ כוס אגבה / מייפל / סירופ סוכר (סוכר מומס)

ממתק קוקוס ורוד (20-25 חתיכות)

⅔ כוס סוכר
¼ כוס קרם קוקוס / מים

3 כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס

½ 2 כוסות קוקוס טחון

ציפוי

1 כוס קוקוס טחון

1 כפית אבקת סלק או 1 כף סירופ פטל (או צבע מאכל)

ממתק מרמלדה (למתקדמים!)

300 גרם מחית פרי או פירות טחונים מסוננים
10 גרם פקטין NH (אפשר למצוא בחנויות אפייה או להזמין מ iherb)
½ 1 כוסות סוכר
¼ כוס גלוקוזה / סירופ תירס
רבע כפית מלח לימון מעורבבים עם חצי כפית מים

ציפוי

1 כוס סוכר לבן

מה עושים

חטיף שומשום

בקערה לערבב שומשום ואגבה

להדלק טוב טוב טוב לתבנית 20/20 (או כל תבנית קטנה שיש לכם)

לאפות 30-40 דקות על 170 מעלות עד שזהוב

לקרר לחלוטין ולחתוך לקוביות או מלבנים

חטיף בוטנים

בקערה לערבב בוטנים ואגבה

להדלק טוב טוב טוב לתבנית 20/20 (או כל תבנית קטנה שיש לכם)

לאפות 25-30 דקות על 170 מעלות עד שזהוב

לקרר לחלוטין ולחתוך לקוביות או מלבנים

ממתק קוקוס ורוד

בסיר לחמם סוכר חמאה וקרם קוקוס עד שהסוכר נמס

להוריד מהאש, להוסיף קוקוס ולערבב טוב טוב

לקרר לחלוטין

הכנה וציפוי

בכלי לערבב את מרכיבי הציפוי עד לקבל קוקוס ורדרד

בעזרת הידיים להכין מתערובת הקוקוס שהתקררה גלילים הדוקים (אם התערובת מאוד רטובה תוסיפו עוד קוקוס טחון)

לגלגל בציפוי הורוד ולשמור במקרר בקופסא אטומה

מרמלדה

בסיר קטן, לחמם מחית פרי וגלוקוזה עד לכ 50 מעלות
בקערה לערבב סוכר ופקטין, להוסיף לסיר ולערבב טוב
לבשל את התערובת תוך כדי ערבוב עד שהיא מגיעה ל 107 מעלות (אם אין לכם מדחום אז דניאל טוענת שאי אפשר להכין את המתכון 😳 )
ב 106 מעלות לכבות את האש, להוסיף מלח הלימון ולערבב
להעביר ישר לתבנית עם נייר אפייה ולתת להתייצב שעתיים -שלוש בטמפרטורת החדר

לחתוך לקוביות, לגלגל בסוכר לבן ולשמור בכלי סגור



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים