דייסת שיבולת שועל בין לילה


היי! באתי להגיד שלום ביום רביעי 🙂

פשוט יש לי יותר מידי רעיונות למתכונים ואני לא מתאפקת וחייבת לחלוק אתכם.

מה שקרה זה ששבוע שעבר העליתי מתכון לדייסת שיבולת שועל וכתבתי שאני מעדיפה לחכות עד שהיא תתקרר כדי לאכול אותה כי זה ממש לא טעים לי חם.

ואז אחת העוקבת כתבה לי לנסות להכין מה שנקרא- overnight oats שזה מתכון שאני מכירה טוב, שבו לא מבשלים את שיבולת השועל אלא נותנים לה לשבת במקרר ללילה וכך היא מסמיכה ומוכנה בבוקר לארוחת בוקר.

דייסת שיבולת שועל בין לילה

העניין הוא שפעם ניסיתי כזה בבית קפה בלונדון וממש לא אהבתי את המרקם אז די שיחררתי את זה.

אבל השבוע עם כל האיזון של אחרי החגים, התחשק לי עוד רעיונות לארוחות בוקר מהירות ומזינות והחלטתי לנסות שוב.

בגלל שזה ארוחת בוקר ובגלל שאני אוהבת לשחק עם טעמים, החלטתי להכין את שיבולת השועל בטעם… קפוצ׳ינו! יס!

זה יצא ממש טעים בעיני, כמו מין מוקה סמיכה ומפנקת.

לא ממש ידעתי איך לקרוא למנה הזו אז הלכתי על- דייסת שיבולת שועל בין לילה, נחמד נכון?

דייסת שיבולת שועל בין לילה

אתם יכולים להכין את הדייסה באיזה טעם שאתם רוצים ולהוסיף כמה הפתעות שבא לכם.

אני כל כך התלהבתי מזה שמרגיש לי שבקרוב הולך להיות פה חתיכת ספיישל של שיבולת שועל ללילה.

זהו, זה אני להיום, קצר וקולע כי אנחנו נפגשים פה גם מחר עם עוגיות אגוזים מ 4 מרכיבים ב 4 טעמים- שווה!

דייסת שיבולת שועל בין לילה

דייסת שיבולת שועל בין לילה


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
מחר בבוקר :)

מה צריך

דייסה (3 מנות של 250 מ״ל) 

1 כוס שיבולת שועל דקה או עבה (ללא גלוטן במידת הצורך)

1 ורבע כוסות חלב שקדים / סויה / אורז / קוקוס

2-3 כפות מייפל

1 כפית חמאת שקדים (לא חובה)

1 כף קקאו

1 שוט של אספרסו (לא חובה כמובן, אפשר עוד קקאו)

תוספות מעל

כמה כפות יוגורט טבעוני

בננה פרוסה

חופן גרנולה

שבבי קקאו

מה עושים

דייסה

בקערה להניח את כל מרכיבי הדייסה

לערבב טוב

לחלק לצנצנות עד 3/4 גובה כל צנצנת

לסגור ולהניח במקרר ללילה

הגשה

בבוקר, להוציא מהמקרר

להוסיף לכל צנצנת כמה כפות יוגורט

מעל גרנולה, מעל בננה, מעל שבבי קקאו

להגיש קר וטעימוש!



הערות והמרות:

  • אם אתם רוצים מרקם יותר סמיך שימו פחות חלב ולהיפך
  • אפשר להוסיף כל פרי שאתם אוהבים (גם לדייסה עצמה וגם מעל)
  • אם אתם לא אוהבים קפה פשוט תוותרו או תוסיפו שוקו או איזה טעם שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים