GIFT CARD התחבר/י

עוגת גבינה ופופקרן קרמל


זהו, המתכון האחרון במרתון מתכונים טבעוניים לשבועות הגיע!

ואיך אפשר בלי עוגת גבינה טבעונית? אי אפשר…

אבל כמו שאתן מכירות אותי, אני לא אכין סתם מתכון לעוגת גבינה טבעונית.

אנחנו חייבות טוויסט מעניין הריי לא?

עוגת גבינה ופופקרן קרמל

אז השנה- עוגת גבינה ופופקרן קרמל!

תחתית של ביסקוויטים עם קרמל, מילוי גבינתי משגע ומעל הכל שכבה של טופי ושכבה של פופקורן קרמל קריספי.

אחחחח איזו עוגה הצגה.

שמחתי ממש ממש לארח אתכן במטבח הוירטואלי שלי בהכנות לחג הזה…

עוגת גבינה ופופקרן קרמל

כל כך הרבה מתכונים מעולים עלו לפה השנה לקראת שבועות וחלקכן כבר התחיל להכין את המתכונים.

זה מרגש אותי ממש כל שנה מחדש לראות את המנות מהבלוג על שולחנות החג שלכן.

ואין לי ספק שהעוגה הזו הולכת לככב בגדול!

תהנו ונתראה אחרי החג עם חזרה לשגרה 🙂

עוגת גבינה ופופקרן קרמל

פרסום ממומן בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

עוגת גבינה ופופקרן קרמל


הכנות
25 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד 12 שעות (קרור)

מה צריך

קרמל / טופי

1 כוס סוכר לבן

¼ כוס מים

⅔ כוס קרם קוקוס

3 כפות חמאה טבעונית

1 כפית תמצית וניל

קלתית (תבנית קפיצית 22-24 ס״מ)

200 גרם ביסקוויטים מרוסקים ממש דק

⅓ כוס שמן קוקוס נוזלי / חמאה טבעונית מומסת

3 כפות קרמל / טופי טבעוני

מילוי

3 גביעים (250 גרם כל אחד) ממרח סויה 9% תנובה ALTERNATIVE

1 כוס סוכר לבן

1 שקית פודינג וניל

מיץ מחצי לימון סחוט טרי

קליפת חצי לימון מגורדת

½ כוס שוקולד לבן טבעוני מומס / שמן קוקוס (לא מורגש בטעם)

½ כוס קמח

קישוט

2 כוסות פופקורן

1 כוס קרמל / טופי / ריבת חלב טבעונית

מה עושים

קרמל / טופי

בסיר קטן לערבב מים וסוכר

לבשל על אש נמוכה (בלי לערבב) בערך 10-12 דקות

עד שהתערובת הופכת לצבע אדמדם כהה

להוסיף קרם קוקוס ולערבב 3 דקות

להוריד מהאש, להוסיף וניל וחמאה ולערבב טוב

לקרר מעט ואז להעביר לצנצנת נקייה

קלתית

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב שמן קוקוס, קרמל וביסקוויטים עד שהקלתית יחסית מתגבשת כשמועכים אותה חזק בתוך כף היד

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

להדק טוב טוב לתחתית ולדפנות בעזרת תחתית של כוס

לאפות 10 דקות, להניח בצד

מילוי

בקערה להניח את כל מרכיבי המילוי

לערבב למשחה חלקה לשפוך מעל הקלתית (לאחר שהיא יצאה מהתנור)

לדפוק את התבנית כמה פעמים על השיש

לאפות בין 50 דקות לשעה עד שרוב העוגה יציבה אך מעט המרכז עדיין זז קצת שמנענעים את התבנית

לקרר במקרר 12 שעות לפחות לפני קישוט (אפשר להקפיא)

קישוט

בקערה לערבב פופקןרן וקרמל / טופי

לזלוף קרמל / טופי על העוגה הקרה שישפך מהצדדים

להניח מעל מלאן פופקורן ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • את הממרח אפשר להחליף במעדן ביו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE באותה הכמות
  • אפשר לקשט בפירות או בשוקולד או בכל דבר שאוהבות

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים