GIFT CARD התחבר/י

סטייק כרובית ברוטב טריאקי


היי חברות וחברים!

בדרך בעונה הזו של השנה אני מכריזה על פתיחתו של מרתון מתכונים לליל הסדר ופסח.

הבלוג מתמלא לו במתכונים טבעוניים לליל הסדר מעקריות לתוספות לקינוחים ועוד.

והמתכון הזה של סטייק כרובית ברוטב טריאקי הוא בהחלט יריית הפתיחה של המתכונים לפסח בבלוג אבל אין ספק שיש פה קצת פחות רעש.

אומנם אנחנו רחוקים מלהיות בשיא הקורונה והמצב בהחלט הרבה הרבה יותר טוב ממה שהוא היה בפסח הקודם אבל עננת הקורונה עדיין כאן.

אני לא יודעת איך זה אצלכן במשפחות אבל אצלי וגם אצל הרבה מחברות וחברים שלי, השנה פסח כמו על מין אש קטנה.

סטייק כרובית ברוטב טריאקי

אפילו אבא שלי שהוא גדול חוגגי ליל הסדר (ברמה שאם אני או אחותי בחו״ל בתקופה של פסח הוא אשכרה מצפה שנחזור לארץ לערב חג 😂) אפילו הוא אמר לי בטלפון לפני כמה ימים- טוב נראה לקראת החג ונחליט מה עושים.

כאילו יש תחושה של חוסר ודאות, יהיה סגר לא יהיה סגר? יש בחירות כמה ימים לפני ליל הסדר והכל באמת מרגיש קצת תלוש.

יש משהו האמת די נחמד שאולי בתוך כל הכאוס הזה נצליח לשבת עם המשפחה המצומצמת לערב אחד ולחגוג כמו שצריך.

בכל מקרה, כשזו האווירה, אין ספק שזה משפיע גם על הבלוג.

השנה אין מרתון משוגע עם עשר מתכונים מינימום וטירוף מוחלט של כל יום מתכון.

סטייק כרובית ברוטב טריאקי

השנה קצת יותר רגוע בהתחשב בכל הנסיבות… רגוע אבל עדיין, מאוד מאוד טעים 😍

אז אנחנו מתחילות לנו עם מנה עיקרית מדהימה שכבר מלא זמן מתחשק לי שתהיה בבלוג- סטייק כרובית ברוטב טריאקי בהכנה ביתית.

זה כזה מתכון מנצח בעיני כי הוא 100% ירקות, קל להכנה, בלי גלוטן כמובן, טבעוני וכל כך טעים.

מנה שהיא חגיגה בפני עצמה.

ולמי שלא אוהבת כרובית אל תדאגו- יש מלא אופציות להמרות בתחתית המתכון!

ובנתיים, אנחנו נתראה פה עוד עם כמה וכמה מתכונים טעימים בימים הקרובים ❤️

סטייק כרובית ברוטב טריאקי

סטייק כרובית ברוטב טריאקי


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

כרובית (5-6 מנות)

2 כרוביות בינונית- גדולות

רוטב טריאקי

½ כוס מים + 2 כפות קורנפלור

1 כוס רוטב סויה (בלי גלוטן למי שמכינה לליל הסדר)
2 כפות סוכר חום
2 כפות מייפל
1 כף שמן שומשום
3 כפות מירין (חומץ אורז) או מיץ לימון

1 כפית מחית ג׳ינג׳ר טרי (לא חובה)

רוטב לכרובית

1 כוס מרוטב הטריאקי

2 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מעושנת

¼ כוס טחינה גולמית

2 כפות רוטב צ׳יילי מתוק / חריף

חופן שומשום

מה עושים

כרובית

לחתוך את הכרובית (עם הרגל) לפרוסות עבות

כשהיא מתחילה להתפרק ואי אפשר לחתוך לפרוסות פשוט לפרק לראשים

לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה

רוטב טריאקי

בקערית לערבב מים וקורנפלור עד שאחיד

להוסיף את כל שאר מרכיבי הרוטב ולערבב טוב

להעביר לסיר קטן ולבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שמסמיך (4-5 דקות)

רוטב לכרובית

בקערית לערבב את כל מרכיבי הרוטב

הכנה

להדליק תנור על 190 מעלות

למשוח כל כרובית ברוטב בנדיבות משני הצדדים (אם נשאר רוטב לשמור אותו בצד למשיחה נוספת)

לפזר מעל שומשום בנדיבות

לאפות 45 דקות עד שהכרובית שחומה ומעט קריספית

להוציא מהתנור, למשוח בשארית רוטב הכרובית אם נשאר ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות

להוציא ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • את שאריות הטריאקי לשמור בצנצנת עד שבוע במקרר
  • אפשר להשתמש בטריאקי קנוי באותה הכמות
  • במקום כרובית אפשר כל ירק או תוספת שאוהבות- ברוקולי, בטטה, גזר, טופו וכו
  • במקום טחינה אפשר שמן שומשום
  • במקום רוטב צילי אפשר קטשופ או רסק עגבניות

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים