הופה! הגיע החורף….
ואיתו אני הולכת להעלות מלאן מתכונים חורפיים נהדרים.
והראשון- צ׳אי לאטה טבעוני שלא ברור איך הוא לא מצא את דרכו לפה לפני כמה שנים כבר.
למי מכן שעוקבת אחריי הרבה זמן, אתן בטח יודעות כמה אני אוהבת את הודו.
אוהבת אהבת אמת, כזו אהבה שהייתי שם מעל 10 פעמים והסיבה היחידה שלא נסעתי בשנתיים האחרונות היא הקורונה.
בכל מקרה, צ׳אי בהודו זה ממש דת, אין פינת רחוב בלי דוכן צ׳אי, אין אוטובוס או רכבת שלא עולה איש למכור צ׳אי מקנקן ענקי…
בואו נגיד שהם ללא ספק לקחו את האהבה של הבריטים לתה עם חלב ושידרגו אותה כפול מאה.
צ׳אי בהודו בדרך כלל מכינים עם חלב באפאלו ולפעמים עם חלב פרה, לפני הטבעונות עוד הייתי שותה את זה בפינות רחוב ובנסיעות.
מאז הטבעונות חוויית הצ׳אי שלי בהודו שמורה רק למקומות טבעוניים באיזורים מתויירים שם יש צ׳אי גירסת ניו אייג׳- סויה צ׳אי לאטה 😜
כשאני ומתן מכינים צ׳אי אנחנו תמיד צועקים אחד לשני מהמטבח- צ׳איה צ׳איה צ׳איהההההההה!
כי ככה המוכרים של הצ׳אי בהודו צועקים כשהם עולים לאוטובוס למכור צ׳אי בדיוק כשהצלחת סוף סוף להרדם חחח
אז למי מכן שהיתה בהודו אני בטוחה שתהנו מהמתכון, ולמי מכן שלא היתה אבל היתה במלא מקומות בארץ שמגישים בהם צ׳אי לאטה לא טבעוני-
אני מקווה שתהנו מהמתכון 🙂