GIFT CARD התחבר/י

חלה טבעונית בשלושה צבעים


היייייייי!!!!

וואי וואי, התגעגעתם אליי?!

אז כן, הבלוג יצא לחופשית קצרצרה כי למי שלא יודע… עברנו דירה!

האמת שזה מצחיק כי עברנו לדירה 2 דירות שמאלה מאיתנו, באותו בניין באותו קומה.

אבל לפני שאתם חושבים שזה לא נחשב לעבור דירה, תאמינו לי שזה נחשב ועוד איך 🙂

קודם כל למה עברנו מעבר כזה מוזר?

כי הדירה החדשה היא דירת 3 חדרים והיא עם נוף משגע לים.

חלה טבעונית בשלושה צבעים

אז עכשיו לא רק שיש לי פה נוף פסיכי, יש לי חדר לבלוג!!!

כמה חלמתי על חדר לבלוג, זה משהו שכבר כ״כ הרבה זמן אני חולמת עליו, באמת.

חדר שהוא רק רק רק של הבלוג, שכל הכלים שלי, הרקעים שלי, החצובות שלי, הכל פשוט עומד ורק מוכן לסטיילינג וקליק.

ועכשיו יש לי אחד כזה ואני די בעננים 🙂

חלה טבעונית בשלושה צבעים

וזה המתכון הראשון שעולה לבלוג מהמטבח החדש, וזה המתכון הראשון שעולה לבלוג שצילמתי בחדר של הבלוג- איזה כיף!

אז רגע לפני שנגמר החופש הגדול, ורגע לפני החגים החלטתי להעלות לבלוג מתכון קלאסי. חלה טבעונית.

אבל לא סתם חלה, חלה טבעונית בשלושה צבעים שזה תמיד הרבה יותר מרגש ומרשים.

יש לנו כבר מתכון לחלת כוסמין מנצחת ועכשיו יש לנו גם מתכון מנצח לחלה טבעונית רכה ואוורירית.

תהנו, התגעגעתי. ❤️

חלה טבעונית בשלושה צבעים

חלה טבעונית בשלושה צבעים


הכנות
30 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק

½ 3 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

3 כפות רסק תפוחים

1 כוס מים חמימים

¼ כוס שמן

תוספות

שומשום לבן, שומשום שחור, זעתר

ציפוי

מעט חלב סויה

מלח גס

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

מלבד השמן, להוסיף את שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת כף

ללוש עד שמתקבלים גושים גדולים

להוסיף שמן וללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו (להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק תוך כדי לישה)

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לחלק לשלושה כדורים שווים בגדולם

לפזר תוספות ראשונה על משטח העבודה

להניח על התוספת חלק כדור אחד ולגלגל לנחש ארוך ככה שהוא מצופה בתוספת מכל הכיוונים

חוזר חלילה עם שאר התוספות והכדורים

לקלוע לצמה ארוכה מאוד ולגלגל לשבלול, להקפיד להחביא את הזנב של הצמה מתחת לשבלול

לכסות ולהתפיח 45 דקות במקום חמים

צפוי

לאחר 45 דקות, למשוח טוב בחלב סויה

לפזר מעל מלח גס

לאפות על 180 מעלות 35-40 דקות עד שיציב וזהוב כהה

לקרר לפחות שעה ואז לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  • מבחינת קמחים אפשר חצי חצי עם קמח מלא (אפילו 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • יש שאומרים שזה עובד טוב עם קמח רב תכליתי נטול גלוטן- לא ניסיתי בעצמי
  • אתם יכולים איזה ציפויים ותוספות שבא לכם כמובן בכל מיני צבעים
  • לשמור במקום יבש עטוף טוב טוב במגבת מטבח, אפשר להקפיא

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים