היי היי היי! אנחנו בשיא שיא שיא מרתון מתכונים טבעוניים לשבועות והגיע הזמן לעוגת גבינה קלאסית טבעונית אפויה ומדהימה!
אנחנו אומנם עדיין לא בגולת הכותרת, עוד יש לנו 2 מתכונים שאני ממש מחכה להם שיעלו השבוע אבל הייתי חייבת גם עוגת גבינה טבעונית
כי באמת שאי אפשר בלי נכון?!
שאלתי אתכן באינסטגרם מה הדבר שהכי מלחיץ אתכן בהכנה של עוגת גבינה טבעונית אפויה והיו המון תשובות מעניינות.
הרבה אמרו שהן מפחדות שהעוגה תתפרק או שהיא לא תאפה מבפנים או שהיא תהיה דחוסה או מלאה סדקים.
והרבה פחדו שהיא לא תהיה מספיק מרשימה לאורחים סקפטיים לא טבעונים.
אז החלטתי לעשות מדריך קצר עם כל הטיפים הכי חשובים לעוגת גבינה טבעונית אפויה מנצחת! מוכנות? יאללה 🙂
- ממרח הסויה צריך להיות בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר.
אנחנו מנסות למנוע בועות אוויר והבדלי טמפרטורה שיגרמו לסדקים ולכן ממליצה להוציא את הממרחים מהמקרר שעה לפני השימוש - עד כמה שזה לא מרגיש טבעי הטפמרטורה של התנור צריכה להיות על לא יותר מ 160 מעלות. כדי לעזור לעוגה להאפות לאט ולא להתנפח ולייצר סדקים
- לדפוק על העוגה כמה פעמים ממש בחוזקה על משטח העבודה רגע לפני שהיא נכנסת לתנור מאוד עוזר לשחרור הבועות
- להמנע מערבוב יתר של הבלילה- עדיף מעט גושים מאשר בועות אוויר ענקיות
- זמן האפיה של עוגת גבינה הוא ארוך מאוד ועומד על בין 70-75 דקות (אל תשכחו שהטמרטורות מאוד נמוכות)
- ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ממליצה להעביר סכין מאוד דקה בדופן בין התבנית לעוגה כדי לשחרר את העוגה מהדופן ולמנוע סדקים
- אפייה בתבנית קפיצית מאפשרת חילוץ מהיר של העוגה והגשה ממש יפה ומרשימה
- ככול שהתבנית תהיה קטנה יותר כך העוגה תהיה גבוהה ומרשימה יותר- המתכון הזה מתאים בול לתבנית 22 ס״מ
- איך יודעים מתי להוציא מהתנור? כשרק החלק המרכזי בקוטר של 3-4 ס״מ עד רוטט כשמנענעים את העוגה וכל השאר יציב
- ככול שהעוגה תהיה יותר זמן במקרר ככה היא תהיה יותר יציבה ומוצלחת- לא פחות מ 12 שעות!
- אם בכל זאת העוגה נסדקה וזה מבאס אתכן- פשוט לעשות לה ציפוי יפה של קצפת או אפילו רק אבקת סוכר 🙂
פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE