GIFT CARD התחבר/י

עוגת גבינה קלאסית טבעונית


היי היי היי! אנחנו בשיא שיא שיא מרתון מתכונים טבעוניים לשבועות והגיע הזמן לעוגת גבינה קלאסית טבעונית אפויה ומדהימה!

אנחנו אומנם עדיין לא בגולת הכותרת, עוד יש לנו 2 מתכונים שאני ממש מחכה להם שיעלו השבוע אבל הייתי חייבת גם עוגת גבינה טבעונית

כי באמת שאי אפשר בלי נכון?!

שאלתי אתכן באינסטגרם מה הדבר שהכי מלחיץ אתכן בהכנה של עוגת גבינה טבעונית אפויה והיו המון תשובות מעניינות.

עוגת גבינה קלאסית טבעונית

הרבה אמרו שהן מפחדות שהעוגה תתפרק או שהיא לא תאפה מבפנים או שהיא תהיה דחוסה או מלאה סדקים.

והרבה פחדו שהיא לא תהיה מספיק מרשימה לאורחים סקפטיים לא טבעונים.

אז החלטתי לעשות מדריך קצר עם כל הטיפים הכי חשובים לעוגת גבינה טבעונית אפויה מנצחת! מוכנות? יאללה 🙂

עוגת גבינה קלאסית טבעונית
  1. ממרח הסויה צריך להיות בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר.
    אנחנו מנסות למנוע בועות אוויר והבדלי טמפרטורה שיגרמו לסדקים ולכן ממליצה להוציא את הממרחים מהמקרר שעה לפני השימוש
  2. עד כמה שזה לא מרגיש טבעי הטפמרטורה של התנור צריכה להיות על לא יותר מ 160 מעלות. כדי לעזור לעוגה להאפות לאט ולא להתנפח ולייצר סדקים
  3. לדפוק על העוגה כמה פעמים ממש בחוזקה על משטח העבודה רגע לפני שהיא נכנסת לתנור מאוד עוזר לשחרור הבועות
  4. להמנע מערבוב יתר של הבלילה- עדיף מעט גושים מאשר בועות אוויר ענקיות
  5. זמן האפיה של עוגת גבינה הוא ארוך מאוד ועומד על בין 70-75 דקות (אל תשכחו שהטמרטורות מאוד נמוכות)
  6.  ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ממליצה להעביר סכין מאוד דקה בדופן בין התבנית לעוגה כדי לשחרר את העוגה מהדופן ולמנוע סדקים
    עוגת גבינה קלאסית טבעונית
  7. אפייה בתבנית קפיצית מאפשרת חילוץ מהיר של העוגה והגשה ממש יפה ומרשימה
  8. ככול שהתבנית תהיה קטנה יותר כך העוגה תהיה גבוהה ומרשימה יותר- המתכון הזה מתאים בול לתבנית 22 ס״מ
  9. איך יודעים מתי להוציא מהתנור? כשרק החלק המרכזי בקוטר של 3-4 ס״מ עד רוטט כשמנענעים את העוגה וכל השאר יציב
  10. ככול שהעוגה תהיה יותר זמן במקרר ככה היא תהיה יותר יציבה ומוצלחת- לא פחות מ 12 שעות!
  11. אם בכל זאת העוגה נסדקה וזה מבאס אתכן- פשוט לעשות לה ציפוי יפה של קצפת או אפילו רק אבקת סוכר 🙂
    עוגת גבינה קלאסית טבעונית
    פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

עוגת גבינה קלאסית טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
75 דקות
מתי מוכן
עוד 12 שעות קרור

מה צריך

קלתית (תבנית 22-24 ס״מ)

180 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק

⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס / חמאה טבעונית מומס

מילוי

3 גביעים ממרח סויה 9% של תנובה ALTERNATIVE בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר לבן

1 כף תמצית וניל

⅓ כוס קמח לבן

¼ כוס פודינג וניל

½ כוס שוקולד צ׳יפס לבן טבעוני (יש בכל סופר, ליד השוקולד צ׳יפס המריר יש שוקולד ציפס לבן פרווה)

3 כפות שמן קוקוס / חמאה טבעונית

גרידת קליפת לימון

חצי לימון סחוט טרי

ציפוי

150 מ״ל קצפת טבעונית להקצפה מוקצפת

תותים / דובדבנים / אוכמניות וכו

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב  ביסקוויטים ושמן קוקוס עד שאחיד וכל הפירורים לחים וכהים

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב טוב טוב לתחתית

לאפות 10 דקות ולהניח בצד

מילוי

להנמיך את המעלות של התנור ל 160

בסיר או מיקרו להמיס שוקולד לבן ושמן קוקוס

להעביר לקערה גדולה ולהוסיף את כל שאר מרכיבי המילוי

לערבב בעזרת מטרפה רק עד שאחיד (מעט גושים זה בסדר)

הרכבה ואפייה

כשהקלתית יצאה מהתנור מיד לשפוך את המילוי מעל הקלתית (אין צורך בקרור)

לדפוק את התבנית על משטח העבודה חזק כמה פעמים

להכניס לתנור (על 160 מעלות לא יותר) ל 70-75 דקות

כשמרבית העוגה יציבה ורק החלק האמצעי מאוד (קוטר 3-4 ס״מ במרכז העוגה) עדיין רוקד כשדופקים על דופן התבנית, אפשר להוציא את העוגה מהתנור

לקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז להעביר למקרר ל 12 שעות לפחות

הגשה

לקראת הגשה, להקציף את הקצפת 2-3 דקות עד קבלת קצפת יציבה

למרוח שכבה דקה על העוגה הקרה, לקשט בפירות יפים ולהגיש קר



הערות והמרות:

  • את הגבינה אפשר להמיר ביוגורט טבעוני ביו סויה
  • במקום פודינג אפשר עוד קמח
  • לעוגה ללא גלוטן אפשר ביסקווטים טבעוניים ללא גלוטן וקמח ללא גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים