הולה חברים
לפני כמה ימים חזרתי הביתה מקפליקס, כהרגלי היומיומי, וחשק גדול מאוד לרביולי בטטה ברוטב 'חמאה' תקף אותי.
אוף, חשבתי לעצמי, זה כזה ברור שאין שום סיכוי שאני אמצא בסופר רביולי בכלל ובטטה בפרט וטבעוני… קיצור הצחקתם אותי.
תל אביב היא אומנם גן עדן לטבעונים אבל לא בכל סופר באמת יש הכל ולא לכל קרייבינג יש תשובה.
אז חזרתי הביתה סוג של מובסת, יודעת שבא לי משהו שאני לא אצליח למצוא וגם אם אני אקנה הוא יהיה כל כך מעובד.
לא רק זה, מישהו עוד שם לב למחסור קשה במסעדות איטלקיות טבעוניות?
מי היה מאמין?
המחשבה להכין רביולי לבד בבית עברה לי בראש אבל כמובן שהמחשבה הטבעית אחריה היתה- אבל צריך בשביל זה כלים כאלו מיוחדים של… הכנת רביולי…
אתם יודעים נו, זה מהדברים האלו שהכניסו לנו לראש באיזשהו שלב והם קצת נתקעו שם.
אז זהו- שלא!
בשביל להכין רביולי לבד בבית לא צריך מכשיר מיוחד, לא צריך כלים מיוחדים, לא צריך להיות איטלקי ולא צריך יותר מארבע מרכיבים.
שלב ראשון- בצק
בקערה לערבב יחד:
4 כוסות קמח כוסמין לבן (או 2 כוסות קמח לבן 2 כוסות קמח מלא)
1/4 1 כוסות מים
1 כף שמן
1 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד וגמיש.
לעשות כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד ל 20 דקות לפחות.
בנתיים להכין את המילוי.
הכנות שלב שני- מילוי
לקלף בטטה אחת קטנה ו3 שיני שום, לחתוך לקוביות ולבשל יחד עד ריכוך.
להעביר למעבד מזון ולהוסיף:
1/2 חבילת טופו (או קשה או רך)
1/2 כוס שקדים פרוסים לבנים
1/2 כוס פתיתי שמרי ביר
קורט אגוז מוסקט
מלח על פי טעם
שלב שלישי- הכנה
לרדד את הבצק למלבן רחב דק ביותר.
בעזרת סכין לחתוך לאורך רצועות ברוחב 3 ס"מ.
להניח מעט מילוי ברווחים קטנים לאורך חצי מהרצועות.
בעדינות להרים רצועה בלי מילוי ולכסות את הרצועה עם המילוי.
שלב הבא- בעזרת סכין לחתוך לריבועים שווים בגודלם.
ליישר לריבוע ישר ולאטום טוב בעזרת מזלג את הקצוות. גם יפה וגם פרקטי.
שלב אחרון- בישול
אם מבשלים מיד- לבשל במים עם מעט מלח ושמן זית 6-8 דקות.
אם מקפיאים לבשל 14-16 דקות לערך.
כשמגישים, להוסיף איזה רוטב שחשקה בו נפשכם.
רוטב
אני הכנתי רוטב פשוט של חמאה טבעונית (לחצו למתכון), שמרי בירה, שום ורוזמרין.
חיממתי כמה כפות חמאה טבעונית במחבת נונסטיק והוספתי 2 שיני שום כתושות.
העברתי את הרביולי המוכן למחבת וערבבתי 2-3 דקות עם החמאה.
הוספתי שמרי בירה, פלפל שחור גרוס ומעט רוזמרין.
מושלם.
תהנו, צ'או.