GIFT CARD התחבר/י

עוגת גבינה וביסקוויטים טבעונית


אוי אוי אוי.

לא בא לי לכתוב כלום חוץ מ- כמה שזה טעים!!!

העוגה הזו באה אליי בחלומות, באמת.

לפני כמה ימים לא נרדמתי (כי כואבת לי הברך, סיפור ארוך אם אתם עוקבים אחרי ברשתות בטח כבר שמעתם)

וחשבתי מלא על זה שאנחנו הולכים להורים שלי בשישי לארוחת ערב.

אני כמובן אחראית קינוח.

עוגת גבינה וביסקוויטים טבעונית

המשפחה שלי לא חובבי שוקולד (כמוני) וקינוחי פירות קיציים זה ממש הדיבור.

אז רציתי להכין עוגה שתהיה קרה, מרעננת, מפנקת, קיצית וטעימה.

בהתחלה חשבתי על קיווי ומנגו אבל כשהלכתי לסופר לקנות מנגו פתאום ראיתי דובדבנים וממש יכולתי לראות כמה יפה היא תהיה בשילוב של לבן וסגול.

החזרתי את המנגו והקיווי למקום ולסלסלה נכנסו הדובדבנים.

אני לא יודעת מה היא יותר מגרה או יפה או טעימה.

עוגת גבינה וביסקוויטים טבעונית

בכל מקרה כך או כך קבלו אותה: עוגת גבינה וביסקוויטים טבעונית!

היא בעצם שדרוג של עוגת ביסקוויטים טבעונית רגילה כי הוספתי שכבות של גבינת וניל ובקיצור אוף- זה כזה טעים.

חייבת להגיד לכם שאני נוסעת להורים שלי מחר ברגשות מעורבים- יכול להיות ששוב לא נוכל להפגש בקרוב?

יכול להיות ששוב נמצא את עצמנו בבית במשך חודשיים?

אז כל עוד אפשר, אני מכינה עוגות ונוסעת להורים 🙂

מקווה שאתם בטוב ושיהיה סופ״ש קסם.

עוגת גבינה וביסקוויטים טבעונית

עוגת גבינה וביסקוויטים טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
10 שעות (קרור)

מה צריך

ביסקוויטים (תבנית 40/30)

250 גרם ביסקוויטים לבחירתכם

גבינה

3 גביעים גבינה לבנה טבעונית 9%

100 גרם אבקת סוכר

2 כפיות תמצית וניל

קצפת

1 כוס קרם קוקוס מופרד* (הוא לא מורגש בטעם בכלל אבל אפשר שמנת צימחית לבחירתכם)

חצי שקית אבקת פודינג וניל

תוספות

צנצנת ריבת דובדבנים

200 גרם דובדבנים טריים קצוצים

מה עושים

גבינה

לערבב את כל מרכיבי הגבינה בקערה

להניח בצד

קצפת (הערות חשובות בתחתית המתכון)

להניח את קרם הקוקוס המופרד בקערה

להוסיף פודינג וניל ולהקציף לקצפת יחסית אוורירית וקשיחה (זה לא יהיה אוורירי כמו שמנת צימחית)

הכנה

להניח ביסקוויטים בתחתית התבנית ולמרוח מעל מילוי גבינה

להעביר כפיות כפיות של הקצפת ומעל כפיות כפיות של ריבת דובדבנים

לעשות בלאגן עם הכפית ולפזר מעל דובדבנים טריים

חוזר חלילה שלוש שכבות לפחות

לכסות טוב ולהניח במקרר 8-12 שעות להתייצבות (או להקפיא לזמן אחר)

להוציא מהמקרר ולהגיש קר

רוצים ללמוד הכל על קינוחים טבעוניים? הצטרפו אליי לסדנת קינוחים טבעוניים אונליין!



הערות והמרות:

  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • החלק קשה של קרם הקוקוס חייב להיות קשה ממש ובכלל בכלל לא נוזלי כדי שזה יעבוד טוב, פחית של taste of  asia בצבע כחול עובד מעולה וגם קרטון של aroyD בצבע לבן (לא ירוק!)
  • אם אין לכם כוח לחכות או אתם לא אוהבים קוקוס לכו על שמנת צימחית- הטעם של הקוקוס לא מורגש בעוגה בשום צורה
  • אפשר להכין עם מנגו, תותים, קיווי, אפרסקים ומה שבא
  • אפשר ביסקוויטים ללא גלוטן (שימו לב שאין בהם ביצים)
  • אפשר עם גבינת שמנת טבעונית

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים