GIFT CARD התחבר/י

שניצל תירס טבעוני ביתי


הופה! איזה מתכון מושלם עולה לפה היום- יווווו איזה כיף!

שניצל תירס טבעוני ביתי שכל כך הרבה מכם ביקשו ורצו ואני כל כך מבינה למה…

חלק לא קטן מאיתנו סוג של גדל על השניצל הזה ואני חושבת שאין הרבה ילדים שלא אוהבים אותו.

אז החלטתי, בעקבות הסגר הנחמד, להכין מתכון לשניצל תירס אבל ביתי וטבעוני ככה שכולם יכולים להנות.

הבלילה שלו ממש נוחה לעבודה ואפשר לעשות ממנו מלא צורות אז מי שרוצה להכין עם הילדים זה פיקס.

שניצל תירס טבעוני ביתי

אין לכן ילדים? אתם לא ילדים בעצמכם? אבל אתם עדיין אוהבים שניצל תירס?

ברור! המתכון הזה מתאים גם למבוגרים שבינינו 🙂

נתתי לכם במתכון שתי אופציות, אחת טיגון ואחת אפייה.

בעיני שתיהן יוצאות טוב אבל אין ספק שבמחבת הוא יוצא יותר קריספי…

וגם יש לי טריק- אם יש לכם מחבת נונסטיק איכותית אתם יכולים להשתמש בממש קצת שמן.

שניצל תירס טבעוני ביתי

אני די מכורה למחבת שקשוקה של מורפי ריצ׳ארדס שהם שלחו לי במארז המדהים כשעברנו דירה ומאז שהיא הגיעה אני משתמשת בה בערך לכל דבר שאני שמה על הגז 😜 היא גם נכנסת לתנור אז בכללללל!

וגם עוד טריק- אפשר בלי בעיה לטגן בשמן זית וזה יוצא מושלם בעיני ממש גם עם שמן זית.

בקיצור- מה אתם אומרים? עוד מתכון סגר מהמם?

שניצל תירס טבעוני ביתי

דרך אגב, זה מתכון שהייתי מלמדת בסדנאות הפרונטליות שהייתי מעבירה במשך 3 שנים והוא נשמר אצלי במערכת כסוד כמוס.

אז זה יום די מרגש שהוא יוצא לו ככה החוצה לאור.

אני מקווה (ודי בטוחה) שאתם הולכים ממש להנות ממנו.

תשלחו לי תמונות!

שניצל תירס טבעוני ביתי

בשיתוף מורפי ריצ׳ארדס

שניצל תירס טבעוני ביתי


הכנות
15 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

שניצלונים

300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

½ 1 כוסות גרגירי תירס

3 כפות גבינה לבנה טבעונית / טחינה / שקדיה / יוגורט טבעוני

1 שן שום

1 כפית חרדל

מלח על פי טעם

⅔ כוס קמח עדשים / קמח תירס / קמח חומוס / קמח לבחיתרכם

ציפוי

1 כוס פירורי לחם

½ כוס סומסום

מלח על פי טעם

כמה כפות שמן לטיגון או אפייה

מה עושים

שניצלונים

במעבד מזון להניח טופו, גבינה לבנה, חרדל, מלח ושן שום

לעבד למשחה גבשושית

להוסיף כוס אחת של גרגירי תירס (חצי כוס נוספת להשאיר בצד) ולעבד בכמה פולסים

להעביר לקערה, להוסיף קמח ואת שאר גרגירי התירס ולערבב טוב (התערובת צריכה להיות בצקית דביקה כמו עוגיות)

להרטיב ידיים טוב להכין שניצלון בצורה וגודל שאתם אוהבים

להעביר לתערובת פירורי לחם וסומסום ולכסות מכל הכיוונים

במחבת נונסטיק לחמם כמה כפות שמן (אני השתמשתי במחבת שקשוקה המושלמת של מורפי ריצ׳ארדס)

לטגן את השניצלונים משני הצדדים עד להזהבה*

להגיש מיד



הערות והמרות:

  • אפשר לאפות- להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לזלוף מעל שמן ולאפות על 180 מעלות 20-25 דקות
  • ידייים רטובות מאוד לפני כל שניצלון זה שם המשחק פה- שימו לידכם קערה ותרטיבו טוב לפני כל שניצלון
  • אפשר בלי תירס
  • אפשר להקפיא לפני או אחרי טיגון / אפייה
  • מומלץ לאכול מיד לאחר הטיגון / אפייה
  • אפשר פירורי לחם ללא גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים