GIFT CARD התחבר/י

בטטות בתנור בצ׳ילי מתוק


שלום שלום- אתם מוכנים?

כי אנחנו מתחילים עם המרתון השנתי שלנו- מרתון החגים!

וכמיטב המסורת אנחנו מתחילים עם מתכונים לראש השנה, מתכונים טבעוניים לראש השנה כמובן 🙂

עכשיו, השנה החלטתי לשבור את כל הסטיגמות ואולי גם לשבור את הרשת על הדרך.

במקום להכין עוד מנה שהיא תוספת שמכינים רק כדי לצאת מידי חובה החלטתי להכין מנה שפשוט משנה את כל חוקי המשחק!

בטטות בתנור בצ׳ילי מתוק

בטטות בתנור בצ׳ילי מתוק, קריספיות בשוליים, רכות ונמסות במרכז ועם רוטב פשוט ממכר.

אני כל כך אוהבת מתכונים לחג שהם כאלו פשוטים.

כי לא תמיד יש זמן והרבה מאוד מהפוקוס הולך דווקא לעוגות ולעיקריות אז מתכון לבטטות בתנור שהוא מיוחד, מרשים וקל להכנה זה פשוט ניצחון.

אתם יודעים, אחת השאלות ששואלים אותי הכי הרבה זה איך לא נגמרים לי הרעיונות למתכונים.

לעולם לא נגמרים לי הרעיונות ובתקופה הזו של החגים אני פשוט יוצאת מכלל שליטה!

הפלאפון שלי מלא בפתקים שמחולקים לפי כל חג ולפי כל חלק בארוחה ואתם יודעים מה החלק הקשה?

בטטות בתנור בצ׳ילי מתוק

החלק הקשה הוא לא לחשוב על רעיונות… החלק הקשה הוא לבחור מבין כל הרעיונות שיש לי, איזה נכנסים למרתון הזה ואיזה יחכו לשנה הבאה.

למזלכם הבטטות המושלמות האלו בתנור נכנסו למרתון של 2020 ותקשיבו- יאמ!

הלוואי וחוץ מהתמונות הייתי יכולה להעביר לכם דרך המסך את הריח ואת הקריספיות ואת הרכות. מושלם.

תכניסו לכם את המתכון לרשימה שלכם של מתכונים לראש השנה לערב חג ואל תפספסו- זה אחד הטעימים שהיו פה אי פעם.

בטטות בתנור בצ׳ילי מתוק

בטטות בתנור בצ׳ילי מתוק


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בטטות

2 בטטות ארוכות וצרות יחסית

רוטב

¼ כוס כל מרכיב: שמן זית, סילאן, רוטב צ׳ילי מתוק

1 כפית שום גבישי או שום כתוש

½ כפית פלפל שחור גרוס גס

ציפוי

2 כפות פתיתי שמרי בירה

כמה עלי רוזמרין קצוצים

1 כף מלח גס

מה עושים

בטטות

לחתוך את הבבטות (לא לקלף) לפרוסות עבות (עובי לפחות 2 ס״מ)

להעביר לסיר מלא במים ולבשל 15-20 דקות עד שמזלג עובר את הפרוסות יחסית בקלות (לא לבשל יתר על המידה)

לסנן את המים ולהניח את הפרוסות ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

בעזרת תחתית של כוס משומנת או מזלג למעוך את הפרוסות עד שהן מתבקעות

רוטב

בקערית לערבב טוב את כל מרכיבי הרוטב (ללא הציפוי)

למשוח את הבטטות ברוטב בנדיבות ולפזר מעל את הציפוי

לאפות על 180 דקות 35-40 דקות עד שקריספי וזהוב

להגיש מיד (להעביר את הבטטות מהתבנית בעדינות, בעזרת תרבד כי הן מאוד רכות)



הערות והמרות:

  • במקום בטטות אפשר תפוחי אדמה / דלעת / דלורית וכו
  • במקום סילאן אפשר מייפל או אגבה
  • במקום צ׳ילי אפשר רוטב טריאקי או כל רוטב טעים אחר שאתם אוהבים
  • במקום שמרי בירה אפשר גבינת פרמז׳ן / מוצרלה טבעונית

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים