GIFT CARD התחבר/י

מוקפץ ברוטב סצ׳ואן


היי היי!

זהו, הגענו למתכון האחרון חביבון רגע אחד קטן לפני שהבלוג הופך כולו לחגיגה אחת שהיא כל כולה שבועות…

והחלטתי לסיים את תקופת המתכונים ה׳רגילים׳ עם עוד מתכון אסייתי קלאסי- מוקפץ ברוטב סצ׳ואן טבעוני כמובן ועם מלא הפתעות טעימות.

השבוע היו לי 3 ימי צילום. שניים לשבועות ואחד לעוד פרוייקט מגניב ואני ממש ממש עפה על כמה זה כיף לחזור לעבוד עם אנשים.

סוף סוף ימי צילום, ולחץ ובלאגן ומאפרות וצלמים ולו״ז וטייקים- איך התגעגעתי לזה.

מוקפץ ברוטב סצ׳ואן

לא הבנתי כמה אני מתגעגעת לזה עד שהחודש עם הסרת המון מההגבלות של הקורונה פתאום חזרנו בבום לעבודה.

זה לא שבקורונה לא עבדתי, גם בקורונה היה באמת בסדר טפו טפו אבל זה הכללללל היה אונליין.

ועכשיו פתאום להיות שוב ב׳שטח׳ עם כל הא.נשים וכל המסביב ושוב לפגוש קולגות שלא ראיתי מלא זמן… כמה כיף כמה כיף 🙂

מקווה שגם אצלכן החזרה לשגרה אחרי הקורונה מורגשת בצורה חיובית ואם לא, אם הקורונה טרפה אצלכן את הקלפים אני בטוחה שהאיזון יגיע ממש בקרוב.

מוקפץ ברוטב סצ׳ואן

בכל אופן, המתכון של היום!

הכנתי לנו רוטב ממש בסיסי אבל סופר טעים שאפשר לשלב עם המון סוגים של מוקפצים וירקות.

והכי כיף שגם אפשר להכין אותו מראש ולשמור בקרור לפחות שבוע ולהשתמש מתי שרוצים, נייס נכון?

קיצור- לכו להכין לארוחה הבאה שלכן ואנחנו נתראה פה ממש בקרוב עם מרתון שבועות השנתי שלנו! 🤩🤩🤩🤩

מוקפץ ברוטב סצ׳ואן

פרסום בשיתוף סקיני פסטה

מוקפץ ברוטב סצ׳ואן


הכנות
10 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

רוטב סצ׳ואן (3-4 מנות)
2 כפות תמרינדי / בלסמי
⅓ כוס רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
1 כפית סוכר חום
2 שיני שום כתושות
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד (לא חובה)
1 כפית פלפל סצ׳ואן טחון / פלפל שחור
¼ כוס מים + 2 כפיות קורנפלור
1 כף רוטב צ'ילי לבחירתכן
2 חבילות נודלס (אני השתמשתי בסקיני פסטה נודלס)

ירקות ותוספות
1 ראש ברוקולי חתוך לראשים קטנים
1 חבילה טופו חתוכה לקוביות
2 כפות שמן סומסום
2 כפות סויה

להגשה
גבעול בצל ירוק קצוץ
חופן סומסום / בוטנים

מה עושים

ירקות ותוספות

על מחבת רחבה על אש גבוהה לצרוב טופו וברוקולי עד ששחום וקריספי
להנמיך את האש, להוסיף שמן סומסום ורוטב סויה ולערבב 1-2 דקות, להוריד מהאש

רוטב והכנה

בקערית לערבב את כל מרכיבי רוטב הסצ׳ואן
לשפוך את הרוטב למחבת רחבה ולבשל עד שמסמיך (5-6 דק)
להוסיף סקיני פסטה נודלס ולערבב עוד דקה
להעביר את הנודלס לצלחת הגשה

להניח מעל ברוקולי וטופו צרובים (אם נשאר רוטב במחבת של הנודלס אפשר לזלוף מעל הירקות)
לקשט בבצל ירוק וסומסום ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף עוד המון סוגי ירקות שאתן אוהבות
  • אפשר להגיש גם על אורז
  • ממליצה להגיש מיד עם ההכנה
  • אפשר להכין רק את הרוטב ולשמור בצנצנת סגורה במקרר עד שבוע ולהשתמש כשרוצים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים