GIFT CARD התחבר/י

מוקפץ סיני טבעוני


אוקי אז היום עולה לבלוג מוקפץ סיני טבעוני מעולה במיוחד.

ובגלל שאנחנו מתקרבות לפסח יש לי סיפור מצחיק על ערב חג ומוקפצים 🙂

כשחזרנו לארץ חגגנו את אחד החגים לא עם המשפחה, אני לא זוכרת איזה חג זה היה בדיוק.

בכל מקרה זה היה אצל אנשים שזו פעם ראשונה שאני חוגגת אצלם חג.

כשהתחילה הארוחה והתחילו להגיש את המנות להפתעתי המאוד מאוד רבה הונח על השולחן מוקפץ אסייתי.

הייתי בהלם.

הלם.

מוקפץ סיני טבעוני

אני באה מבית שבו מאכלים של חגים זה עניין רציני.

לכל חג מסורת קולינרית שלמה שהולכת אחורה לימי סבתא רבה ולכל מנה סיפור שלם.

ולא רק שיש סיפור לכל מנה, אלו מנות שאוכלים רק (!) בערב חג.

לעולם הן לא יופיעו בשולחן ערב שישי ככה סתם- אלו מנות מסורתיות של החגים.

אני משום מה חשבתי שכולם ככה, עד שהגיע המוקפץ 😂

כל הארוחה ניסיתי להבין איזה סיפור מסורתי יכול להיות מאחורי המוקפץ… הפעם ההיא שהיינו בערב חג בבית חב״ד בתאילנד?! 😜

מוקפץ סיני טבעוני

בכל מקרה מאז ועד היום עברו הרבה מים בנהר ולא מעט אוכל במטבח שלי ואני חושבת שהיום אני קצת יותר זורמת.

אני מוצאת את הדרכים שלי להביע את עצמי עם מנות מיוחדות ומעניינות בערבי חג גם אם הן קצת שונות מהרגיל.

אז לכבוד כל הסיפור המצחיק הזה, הכנתי לנו השבוע מתכון למוקפץ סיני טבעוני.

אתן יכולות להכין אותו לערב חג לזכר ליל הסדר בבית חב״ד בקופנגן או שאתן יכולות להכין אותו סתם בכל יום בשנה בלי שום סיבה חוץ מזה שזה כל כך טעים!

יאללה תהנו ונתראה פה בקרוב מאוד עם קינוח טבעוני לליל הסדר.

מוקפץ סיני טבעוני

פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

מוקפץ סיני טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצ שעה

מה צריך

מוקפץ (6-7 מנות)

300 גרם טופו בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE

2 גזרים חתוכים למקלות דקים

1 ראש ברוקולי חתוך לראשים

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים

רוטב

⅓ כוס רוטב סויה

⅓ כוס רוטב טריאקי (או כל רוטב מוקפץ אחר שאתן אוהבות)

2 כפות תמרינדי (לא חובה אבל יאמי!)

2 כפות צ׳ילי אדום כהה בשמן (או כל רוטב צ׳ילי אחר)

1 כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ

אטריות

200 גרם אטריות לבחירתכן / אורז מבושל

להגשה

גבעול בצל ירוק

1 צ׳ילי אדום קצוץ

מה עושים

מוקפץ

על מחבת רחבה וגדולה לחמם כמה כפות שמן כלשהו

בעזרת הידיים לפרק את הטופו לכל מיני חתיכות

לטגן עד שזהוב ולהעביר לקערה

על אותה מחבת לטגן גזר, ברוקולי ופטריות עד שהירקות ממש ממש רכים

להחזיר את הטופו המטוגן ולערבב

להוסיף את כל מרכיבי הרוטב ולערבב טוב 1-2 דקות

להוסיף את האטריות (מוכנות על פי ההוראות שעל החבילה) ולערבב טוב

לפזר מעל בצל ירוק וצ׳ילי ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • במקום טופו אפשר עוד כל מיני ירקות (תירס, לבבות דקל, עוד פטריות, כרובית וכו)
  • אפשר בלי צ׳ילי ואפשר עם עוד הרבה צ׳ילי
  • אפשר להגיש גם עם אורז במקום אטריות
  • לשדרוג הרוטב אם יש לכן- 2 כפות מחית שיטאקי / אבקת שיטאקי / רוטב פטריות

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים