אוקי אז היום עולה לבלוג מוקפץ סיני טבעוני מעולה במיוחד.
ובגלל שאנחנו מתקרבות לפסח יש לי סיפור מצחיק על ערב חג ומוקפצים 🙂
כשחזרנו לארץ חגגנו את אחד החגים לא עם המשפחה, אני לא זוכרת איזה חג זה היה בדיוק.
בכל מקרה זה היה אצל אנשים שזו פעם ראשונה שאני חוגגת אצלם חג.
כשהתחילה הארוחה והתחילו להגיש את המנות להפתעתי המאוד מאוד רבה הונח על השולחן מוקפץ אסייתי.
הייתי בהלם.
הלם.
אני באה מבית שבו מאכלים של חגים זה עניין רציני.
לכל חג מסורת קולינרית שלמה שהולכת אחורה לימי סבתא רבה ולכל מנה סיפור שלם.
ולא רק שיש סיפור לכל מנה, אלו מנות שאוכלים רק (!) בערב חג.
לעולם הן לא יופיעו בשולחן ערב שישי ככה סתם- אלו מנות מסורתיות של החגים.
אני משום מה חשבתי שכולם ככה, עד שהגיע המוקפץ 😂
כל הארוחה ניסיתי להבין איזה סיפור מסורתי יכול להיות מאחורי המוקפץ… הפעם ההיא שהיינו בערב חג בבית חב״ד בתאילנד?! 😜
בכל מקרה מאז ועד היום עברו הרבה מים בנהר ולא מעט אוכל במטבח שלי ואני חושבת שהיום אני קצת יותר זורמת.
אני מוצאת את הדרכים שלי להביע את עצמי עם מנות מיוחדות ומעניינות בערבי חג גם אם הן קצת שונות מהרגיל.
אז לכבוד כל הסיפור המצחיק הזה, הכנתי לנו השבוע מתכון למוקפץ סיני טבעוני.
אתן יכולות להכין אותו לערב חג לזכר ליל הסדר בבית חב״ד בקופנגן או שאתן יכולות להכין אותו סתם בכל יום בשנה בלי שום סיבה חוץ מזה שזה כל כך טעים!
יאללה תהנו ונתראה פה בקרוב מאוד עם קינוח טבעוני לליל הסדר.
פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE