GIFT CARD התחבר/י

עוגיות שוקולד מגולגלות


וואי כמה זמן לא עלה לפה מתכון ביום שישי…

אבל בקורונה כמו בקורונה, כל הימים מתערבבים וכבר אין כמעט סדר וחוקים.

אז גם עולים הרבה יותר מתכונים טבעוניים מעולים לבלוג וגם עולים מתכונים חדשים בימים לא צפויים.

היה לנו פה כבר לא מעט השבוע ומכל וכל ועכשיו רגע לפני כיפור הגיע הזמן להעלות גם מתכון לארוחה מפסקת.

ומה יותר מתאים מאשר עוגיות? וגם כבר עוגיות אז עוגיות שוקולד מגולגלות טבעוניות ופריכות.

עוגיות שוקולד מגולגלות

אני כל שנה מספרת לכם מחדש על המשמעות של כיפור בשבילי וקצת על הילדות ואיך היה כיפור בבית של ההורים, אז השנה אני לא אחזור על עצמי.

זו תקופה כל כך מוזרה, כזו שמעולם לא הכרנו ומרגיש לי שכל מה שרק אפשר לדבר עליו, גם עם קצת נמאס, זה המצב הזה.

אני כבר המון שנים לא חוגגת כיפור, לא צמה כבר הרבה מאוד שנים, לפעמים אני כן עושה תענית דיבור, ממקום יותר בודהיסטי, או מתוך שילוב של הכל.

והשנה בכלל הכל מרגיש מוזר כי גם המסורות התל אביביות שפיתחנו לנו בכיפור בתל אביב עם חברים לא יהיו ובכללי החגים פשוט לא מורגשים, לפחות אצלי.

עוגיות שוקולד מגולגלות

אז אני מוצאת שדרך האוכל אני יכולה להכניס קצת תחושה של בית, חגיגיות ודברים שמזכירים ילדות 🙂

אמא שלי שנים על גבי שנים מכינה עוגיות רולדה מגולגלות בכל מיני מילויים, ויש לי פה בבלוג כמה מתכונים לעוגיות רולדה טבעוניות.

אבל הפעם עשיתי משהו קצת שונה וזה יצא כזה מקסים!

במקום לאפות את הרולדה בשלמותה ואז לחתוך לעוגיות- חתכתי את הבצק לרצועות וגילגלתי כל עוגיה בנפרד.

התוצאה חמודה מידי! כל עוגיה יוצאת קטנה ומזמינה ופשוט דורשת ביס.

מקווה שתהנו מהמתכון ושאם אתם צמים הוא גם יעזור לכם לשבור את הצום.

סופ״ש נעים.

עוגיות שוקולד מגולגלות

עוגיות שוקולד מגולגלות


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

בצק (12-15 חתיכות)

2 כוסות קמח לבן / מלא

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר חום כהה / חום רגיל

½ כוס מים רותחים

½ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

מילוי

⅓ כוס אבקת קקאו

¾ כוס שקדיה / טחינה

1 כפית תמצית וניל

½ כוס סוכר חום (אפשר יותר לחובבי המתוק)

הגשה

¼ כוס אבקת סוכר

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים

ללוש לבצק אחיד ורך

להניח בקערה, לכסות ולהניח בצד 10 דקות

מילוי

לערבב את כל מרכיבי המילוי בקערית

לטעום ולהוסיף סוכר במידת הצורך

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

לקמח טוב את משטח העבודה

לרדד את הבצק למלבן בעובי ½ ס״מ

למרוח ממרח על כל הבצק (הוא יהיה קצת גס וגבשושי מקסימום תעזרו קצת בידיים רטובות כדי לפזר על כל המלבן)

לחתוך לרוחב המלבן רצועות בעובי 3-4 ס״מ (אם יצאו רצועות ממש ארוכות תחתכו אותן לחצי)

לגלגל כל רצועה לעוגיה מגולגלת

להניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 25-35 דקות עד שיציב (הן יתגבשו אחרי אפייה אל תתפתו להשאיר אותן בתנור יותר מידי כי אז הן יהיו קשות מידי אחרי קרור)

לקרר, לפזר אבקת סוכר ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר עם קמח מלא
  • אפשר סוכר לבן אבל הבצק יהיה קצת אנמי בצבע
  • אפשר סוכר קוקוס
  • אפשר חמאת בוטנים / ריבה / לוטוס / ממרח תמרים וכו במקום שקדיה
  • אפשר להוסיף אגוזים / שוקולד צ׳יפס ומה שאוהבים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים