הופה!!! חלת שוקולד טבעונית, מהחלות הכי יפות שעלו לבלוג אי פעם!
נשבעת שעוד מעט אני אתחיל עם מתכונים לחנוכה פשוט פשוט פשוט… אני לא כזה מתחברת לכל השמן הזה.
ולא כזה מתחברת ללנסות לאפות דברים שקלירלי אמורים להיות מטוגנים (אפילו שבדרך כלל יוצא לי סבבה)
וגם… ראיתי את החלה המהממת הזו בחשבון אינסטגרם מחו״ל (לא טבעוני) ופשוט לא יכולתי לעמוד בפניה.
הדבר הראשון שחשוב לי להגיד לכם זה שלמרות שהיא נראית כמו עוגה זו לא עוגה.
זו חלה. מה שאומר שהיא לא מתוקה אלא ממש קצת מתקתקה, ממש כמו חלה בקיצור.
היא רק עושה אשליה של עוגה בגלל הצורה המהממת. אז אם בא לכם מתוק תגישו אותה עם ממרח שוקולד בצד (זה מה שאני עשיתי יאמי)
עכשיו, אני בטוחה שכבר סיפרתי לכם את הסיפור הזה אבל בא לי לספר לכם שוב על מה קרה לי כשניסיתי בפעם הראשונה להתגבר על פוביית השמרים שלי.
החלטתי אחרי שהבלוג היה כבר שנתיים באוויר שזה די בדיחה שאין מתכונים עם שמרים ושאני חייבת לטפל ברתיעת השמרים שירשתי מאמא שלי.
אז ניגשתי למשימה, הכנתי מתכון ממש מדוייק אחד לאחד… חכיתי וחיכיתי וחכיתי ומה קרה? לא תפח.
בציניות וחגיגיות של – ידעתי שזה מה שיקרה שמרים זה פיקציה- זרקתי את כל הבצק לפח.
סייד נואט- הסיפור מתרחש בשיא החורף ואני המתנתי שעה ורבע עד שהתיאשתי….
קיצור לאחר כמה שעות טובות באתי לזרוק משהו לפח וחשכו עיניי!
המכסה של הפח התרומם באוויר ומתחתיו עלתה על גדותיה מפלצת בצק שמרים 😂
היום אני כבר מין הסתם יודעת שבחורף לוקח הרבה יותר זמן להתפיח וכבר יש שיטות לעקוף את זה ואני גם מבינה הרבה יותר בשמרים..
אבל זה היה הניסיון הראשון שלי.
ולמרות שהוא היה כושל ומצחיק, ניסיתי שוב… והשאר היסטוריה 🙂
אז מה אני אגיד לכם? בצק שמרים זה החיים! תהנו מאחד המתכונים הכי כייפים שהכנתי לחלה!
סופ״ש מושלם שיהיה.