GIFT CARD התחבר/י

חלת שוקולד טבעונית


הופה!!! חלת שוקולד טבעונית, מהחלות הכי יפות שעלו לבלוג אי פעם!

נשבעת שעוד מעט אני אתחיל עם מתכונים לחנוכה פשוט פשוט פשוט… אני לא כזה מתחברת לכל השמן הזה.

ולא כזה מתחברת ללנסות לאפות דברים שקלירלי אמורים להיות מטוגנים (אפילו שבדרך כלל יוצא לי סבבה)

וגם… ראיתי את החלה המהממת הזו בחשבון אינסטגרם מחו״ל (לא טבעוני) ופשוט לא יכולתי לעמוד בפניה.

חלת שוקולד טבעונית

הדבר הראשון שחשוב לי להגיד לכם זה שלמרות שהיא נראית כמו עוגה זו לא עוגה.

זו חלה. מה שאומר שהיא לא מתוקה אלא ממש קצת מתקתקה, ממש כמו חלה בקיצור.

היא רק עושה אשליה של עוגה בגלל הצורה המהממת. אז אם בא לכם מתוק תגישו אותה עם ממרח שוקולד בצד (זה מה שאני עשיתי יאמי)

עכשיו, אני בטוחה שכבר סיפרתי לכם את הסיפור הזה אבל בא לי לספר לכם שוב על מה קרה לי כשניסיתי בפעם הראשונה להתגבר על פוביית השמרים שלי.

החלטתי אחרי שהבלוג היה כבר שנתיים באוויר שזה די בדיחה שאין מתכונים עם שמרים ושאני חייבת לטפל ברתיעת השמרים שירשתי מאמא שלי.

אז ניגשתי למשימה, הכנתי מתכון ממש מדוייק אחד לאחד… חכיתי וחיכיתי וחכיתי ומה קרה? לא תפח.

חלת שוקולד טבעונית

בציניות וחגיגיות של – ידעתי שזה מה שיקרה שמרים זה פיקציה- זרקתי את כל הבצק לפח.

סייד נואט- הסיפור מתרחש בשיא החורף ואני המתנתי שעה ורבע עד שהתיאשתי….

קיצור לאחר כמה שעות טובות באתי לזרוק משהו לפח וחשכו עיניי!

המכסה של הפח התרומם באוויר ומתחתיו עלתה על גדותיה מפלצת בצק שמרים 😂

היום אני כבר מין הסתם יודעת שבחורף לוקח הרבה יותר זמן להתפיח וכבר יש שיטות לעקוף את זה ואני גם מבינה הרבה יותר בשמרים..

חלת שוקולד טבעונית

אבל זה היה הניסיון הראשון שלי.

ולמרות שהוא היה כושל ומצחיק, ניסיתי שוב… והשאר היסטוריה 🙂

אז מה אני אגיד לכם? בצק שמרים זה החיים! תהנו מאחד המתכונים הכי כייפים שהכנתי לחלה!

סופ״ש מושלם שיהיה.

חלת שוקולד טבעונית

חלת שוקולד טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק (תבנית לחם 30/20)

500 גרם קמח לבן

⅓ כוס סוכר חום (שימו לב- זו חלה לא עוגה ככה שאין בה הרבה סוכר)

1 כפית מלח

½ 1 כפיות שמרים יבשים

⅓ 1 כוס חלב סויה פושר (אפשר ממותק)

3 כפות חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר (אפשר שמן קוקוס מגובש במקום)

לחלק החום- 2 כפות קקאו + 1 כף חלב סויה

ציפוי

2 כפות חלב סויה + 1 כף סילאן

מה עושים

בצק

לנפות את הבצק לתוך קערת המיקסר (או לקערה רגילה אם אתן לשות בידיים)

להוסיף סוכר ומלח לערבב

להוסיף שמרים ולערבב

להפעיל את המיקסר על עוצמה נמוכה ולהוסיף את החלב בהדרגה

להעביר לעוצמה בינונית ולתת למיקסר ללוש 10 דקות (או עם הידיים)

להוסיף את החמאה כף כף ולעבד עד שהחמאה נטמעת בבצק

להפריד ⅓ מכמות הבצק ולהניח בצד

את שאר הבצק לכדרר לכדור, להניח בקערה עמוקה משומנת היטב ולכסות במגבת

החלק החום

להחזיר את ⅓ הבצק שהפרדנו חזרה למיקסר

להוסיף קקאו וחלב סויה ולעבד עד שאחיד*

לכדרר לכדור, להניח בקערה עמוקה משומנת היטב ולכסות במגבת

להתפיח את שתי הקערות עד להכפלת הנפח (בין שעה וחצי לשעתיים)

הרכבה

לרדד את הבצק הלבן למלבן 40/30

לרדד את הבצק החום למלבן 20/15

להניח את המלבן החום על המלבן הלבן צמוד לשוליים ולקפל את הבצק הלבן מעל הבצק חום (כאילו שסגרתם ספר)

לרדד טוב טוב, לקפל שוב לחצי ולרדד טוב וחוזר חלילה עוד פעמיים

לחתוך ל 3 רצועות ולעשות צמה

להניח בתבנית לחם, לכסות ולהתפיח עוד 30 דקות

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות

למשוח את החלה בחלב סויה מעורבב עם סילאן

לאפות 35-40 דקות עד שזהוב גבוה ויציב

לצנן לחלוטין, לחתוך ולהגיש

שימו לב- זו לא עוגה, זו חלה ולכן היא רק ממש מתקתקה ולא מתוקה



הערות והמרות:

  • לי היה יותר נוח לעבוד עם הידיים בשלב של ערבוב הקקאו וגם שימו לב- זה לא מתאחד לצבע אחיד לחלוטין וזה בסדר
  • אפשר חצי כמות קמח מלא (כוסמין או חיטה)
  • אפשר כמובן בלי כל החלק של הקקאו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים